Skip to content

3 Comentarii

 1. sdaniel
  august 28, 2017 @ 7:55 pm

  Buna seara!
  Imi cer scuze pentru opinia mea negativa fata de acest articol.
  „Ortodoxia Tinerilor” este un site care se adreseaza tinerilor si care isi propune sa promoveze credinta noastra stramoseasca ortodoxa in randul tinerilor. Aceasta nu se poate realiza prin articole cu titlul „…[b]tinerii nu mai au idealuri[/b]”. Cred ca stiti bine psihologia tinerilor, iar astfel de titluri, sintagme, clasificari nu fac decat sa ii ostilizeze.
  In ceea ce priveste continutul, cred ca e ilogic si incorect de la un capat la celalalt. Nu am intalnit niciodata atatea generalizari, citez o mica parte din generalizari: „tinerii nu mai au idealuri”,”Tinerii sunt deznădăjduiţi”, „imense crize prin care trece tineretul astăzi”, „Tinerii nu mai au nici un scop în viaţă”, „Copiii, tinerii îşi pierd identitatea” etc.
  Nu cred ca era greu daca se restrangea categoria (toti tinerii) prin cuvinte ca „unii”, „anumiti”, „niste”, „o parte” etc.
  Mai mult, cu ce comparam? cu tinerii de acum 10 ani, 100 de ani, 1000 de ani? Pai stim daca atunci aveau idealuri? Probabil e la fel de cand lumea si pamantul. Unii au idealuri iar altii nu. Cati sunt? nimeni nu stie.
  Mai e ceva de constatat. Faptul ca nu s-a invatat lectia cu „Colectiv”, cand atitudini similare cu cea din articol au condus la scandari (din fericire izolate) de genul „Jos Patriarhul!”. Nici nu mai reproduc apelativele folosite in articol pentru tinerii care merg in cluburi.
  Imi cer scuze pentru critica/parerea formulata, dar raman la parerea ca tinerilor trebuie sa le arati, nu sa ii acuzi sau sa le dai sfaturi. Sa le arati ce frumoasa este iubirea lui Dumnezeu, sa le arati ce simpla si frumoasa este viata crestina, sa le arati ca si crestinii se pot „distra” si pot fi fericiti etc.

  Reply

 2. Claudiu Balan
  august 29, 2017 @ 10:57 am

  Daniel,

  Articolul l-am așezat în categoria „Creșterea ortodoxă a copiilor” și este adresat în primul rând părinților și formatorilor adulți. Ei sunt datori să aducă înaintea copiilor modelele, ei sunt datori să fie modelele de urmat.

  Reply

 3. SârbMarianMinune
  august 29, 2017 @ 12:48 pm

  O părere Subiectivă, de la niste oameni Subiectivi, care s-au născut si trăit in Subiectivitate, in limite impuse de Societate, isi dau cu părerea. E extrem de mult de vorbit si dezbătut principile umane si morale care nu se mai regăsesc astăzi, sau nu s-au găsit mai niciodată defapt… dar parcă acum e cel mai Distrugtiv. Dacă cineva vrea să dezvolt o părere despre un anumit concept regăsit aici, cât de scurt posibil, să-mi lasă un mesaj la acesta. Dacă asi sta să scriu toată ,,Ideologia” vietii practic…, mi-ar lua câteva zile. Este o situatie fără precendent, extrem de multe tabere impărtite, atât de multă frică in Umanitate, încât Haosul nu mai este ceva surprinzător.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *