Skip to content

5 Comentarii

 1. sharbinsk
  noiembrie 3, 2015 @ 2:21 pm

  Mie nu mi se pare neaparat o profeție, cât o cugetare bazată pe experiența de [b]peste 10 ani[/b] pe care o are părintele ca om de comunicare al Bisericii.
  Acum însă s-a ajuns la[b] cel mai de jos prag al abjecției[/b] și anume confiscarea și instrumentalizarea impactului emoțional puternic împotriva B.O.R. pentru a masca adevăratele probleme.

  Dacă merge patriarhul sau un reprezentant al B.O.R. la locul de comemorare, probabil’ [i]„își face reclamă”, „confiscă spațiul public laic”, „desacralizează ritul care trebuie ținut musai pt Biserică” [/i] sau „[i]vrea să bage pe gât cu forța credința unor persoane[/i]” care [u]au refuzat ajutorul pastoral-material din partea Patriarhiei și prezența preoților la patul bolnavului.[/u]

  Dacă nu merge, e „[i]un om distanțat de popor[/i]” „[i]scufundat într-un lux fără de margini[/i]” [i]„plin de prejudecăți”[/i] care condamnă „[i]exprimarea artistică și liberă a tinerilor[/i]”.

  Nicicum nu e bine, așa ceva nu cred că ar fi putut intui sau profeți nimeni, dar e limpede că virulența cu care se minte și se ignoră lucruri de bun simț făcute discret de Biserică, doar pentru că B.O.R. tace când trebuie, va naște monștrii.

  Reply

 2. Claudiu Balan
  noiembrie 3, 2015 @ 3:08 pm

  Ioan,

  Dumnezeu lucrează prin aleșii săi și sunt sigur că sunt mulți fii duhovnicești care au auzit profeții despre viața lor din gura propriului duhovnic, fără ca părintele să fi vrut să facă asta. Eu am trăit asta de mai multe ori.

  Cred cu toată tăria cu nu întâmplător, la câteva zile înainte de acest eveniment, părintele Constantin dă acest exemplu în care pune la un loc ingredientele zilei de mâine pentru, cea de azi pentru noi: concert rock, tineri, acuzații asupra bisericii, și imoralitatea de a ne lăsa copii în astfel de locuri.

  Nu a profețit conștient că vorbește de un eveniment viitor, ci a dat doar un exemplu, dar a fost un exemplu care s-a dovedit a fi inspirat de Însuși Dumnezeu care știe toate.

  Nu e întâmplător iarăși că tinerii la conferința părintelui Necula au venit în așa număr mare încât nu au mai încăput în Biserică Icoanei, ieșind afară în curte, însetând după Cuvântul lui Dumnezeu, după îndrumarea prin Harul iubirii dumnezeiești, iar peste câteva zile alți tineri se îngrămădesc într-un loc în care ingredientele concertului erau întunericul, groaza, focul și Halloween. Dumnezeu așa ne vrea pe toți: însetând după lumină, după comuninea frumoasă, în El și cu El.

  Fiecare eveniment al vieții e o parabolă, pe care o putem citi după înțelegerea minții noastre.

  Faptul că părintele Necula a profețit la această conferință, îmi arată că Dumnezeu a legat cele două evenimente, și putem să le interpretăm împreună, nu pentru a găsi vinovați ci pentru a arăta LUMINA în dauna Întunericului, și ca toți să aleagă lumina.

  Reply

 3. Claudiu Balan
  noiembrie 3, 2015 @ 3:12 pm

  Ioan,

  Dumnezeu lucrează prin aleșii săi și sunt sigur că sunt mulți fii duhovnicești care au auzit profeții despre viața lor din gura propriului duhovnic, fără ca părintele să fi vrut să facă asta. Eu am trăit asta de mai multe ori.

  Cred cu toată tăria că nu întâmplător, la câteva zile înainte de acest eveniment, părintele Constantin dă acest exemplu în care pune la un loc ingredientele zilei de mâine pentru, cea de azi pentru noi: concert rock, tineri, acuzații asupra bisericii, și imoralitatea de a ne lăsa copii în astfel de locuri.

  Nu a profețit conștient că vorbește de un eveniment viitor, ci a dat doar un exemplu, dar a fost un exemplu care s-a dovedit a fi inspirat de Însuși Dumnezeu care știe toate.

  Nu e întâmplător iarăși că tinerii la conferința părintelui Necula au venit în așa număr mare încât nu au mai încăput în Biserică Icoanei, ieșind afară în curte, însetând după Cuvântul lui Dumnezeu, după îndrumarea prin Harul iubirii dumnezeiești, iar peste câteva zile alți tineri se îngrămădesc într-un loc în care ingredientele concertului erau întunericul, groaza, focul și Halloween. Dumnezeu așa ne vrea pe toți: însetând după lumină, după comuninea frumoasă, în El și cu El. De altfel în timpul conferinței Pr. Necula spune tinerilor că le vede fața bucuroasă și îi vede că se simt bine, că se bucură toți de acel moment, și imediat face analogia cu cei din vremea Mântuitorului care stăteau și-l ascultau le predica de pe Munte, și spune: „Oare cum s-au fi simțit acei oameni atunci?”

  Fiecare eveniment al vieții e o parabolă, pe care o putem citi după înțelegerea minții noastre.

  Faptul că părintele Necula a profețit la această conferință, îmi arată că Dumnezeu a legat cele două evenimente, și putem să le interpretăm împreună, nu pentru a găsi vinovați ci pentru a arăta LUMINA în dauna Întunericului, și ca toți să aleagă lumina.

  Pe de o parte tinerii alături de Dumnezeu bucuroși de comuniunea cu El, și pe de altă tinerii în întuneric…

  Reply

 4. sdaniel
  noiembrie 3, 2015 @ 6:37 pm

  Buna seara!
  Nici mie nu mi se pare aceasta ca fiind o profetie.
  Intr-adevar, parintele zice in fragment:
  [i]”Daca le spui ca nu-i bine sa-i lasi pe copii noaptea la un concert rock….”[/i].
  Ascultand mai mult am realizat ca parintele face comparatie intre atmosfera de la o procesiune religioasa si una rock. O comparatie spirituala/sufleteasca nicidecum nu se refera vreun moment la fizic, chimic, material.
  Chiar daca nu o consider o profetie, parintele Necula atinge (intr-un stil oratoric de exceptie) in discursul sau multe subiecte sensibile, subscriu intrutotul la afirmatiile sale.
  Despre reactia negativa la adresa Bisericii nu e mare lucru de spus. O tragedie atat de cumplita conduce tot timpul la o reactie emotionala impotriva tuturor. Indiferent ce ai face ca institutie, tot vei fi criticat.
  Mie unul mi-a placut discretia Bisericii noastre, poate un comunicat a fost mai nefericit ales dar in general mi-a placut. Sincer mi s-a parut ca criticile au vizat in primul rand alte persoane, Biserica e mult in spate (din fericire) ca tinta a criticilor. Primele locuri au fost ocupate de vicepremier, prim-ministru, primarul de sector, pompieri, TVR, medici, guvern etc.

  Reply

 5. sharbinsk
  noiembrie 3, 2015 @ 9:00 pm

  Bine, părintele mai face o glumă cu stadionul și pierdutul alegerilor s-ar putea să fie și aici [i]profetic[/i] :)).
  Într-adevăr prin argumentația sa bogată a surprins mai multe realități sociale de-a lungul timpului.
  El fiind purtător de cuvânt al Mitropoliei Sibiului s-a tot confruntat ani de zile cu [b]marote[/b] servite din partea presei și diferite provocări încât nu-i era greu să intuiască algoritmul manipulărilor.

  [i] claudiu_admin_ot
  Fiecare eveniment al vieții e o parabolă, pe care o putem citi după înțelegerea minții noastre.[/i]

  Aici cam așa e, eu am ascultat conferința la câteva ore după ce s-a pus pe yt si nu am făcut nicio conexiune, acum în lumina evenimentelor un ascultător recent pune altfel problema.

  Sociologic vorbind, concertul creează o undă emoțională colectivă comparabilă cu cea pe care o dau pelerinajele devenite fenomene de masă gen pelerinajul de la Prislop, [era făcută comparația asta și-n emisiunea România te Iubesc despre Arsenie Boca].
  citez de pe siteul emisiunii :
  [i]„Lucian Beloiu si-a dat doctoratul in pelerinaje. Spune ca in zonele in care se aduna multa lume, cu aceleasi scop, se creaza o energie pe care oamenii si-o transmit de la unul la altul. La inceputul lucrarii sale aminteste de energia simtita de oamenii prezenti la concertul lui Michael Jackson.”[/i]
  De aceea e folosit concertul în antiteză cu pelerinajul ca exemplu,aparent au același impact dar finalități diferite pe care le enunță părintele.
  Părintele Necula a participat la acel reportaj desfășurat înainte de conferința de la Biserica Icoanei, deci nu e exclus să-i fi venit inspirația în urma vizionării reportajului.
  Ca un bun orator își gândește înainte exemplele elocinței pe care le exprimă cursiv după.

  Exemplul însă rămâne [i]colosal de actual[/i]…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *