Skip to content

3 Comentarii

 1. Dan Tudorache
  noiembrie 21, 2011 @ 1:51 pm

  Descrierea facuta fericitului marturisitor Gheorghe Calciu, de fericitul marturisitor Ioan Ianolide, o simt de-a dreptul cutremuratoare, cu o incarcatura sufleteasca plina de compasiune, de dragoste frateasca, care te fac sa-ti dea lacrimile.
  Pe mine m-a impresionat profund aceasta marturie. Redau cateva extrase:
  ”Noi cunoaştem evoluţia sufletească a acestui om, cât şi covârşitoarele sale suferinţe şi cu umilinţă sărutăm rănile sufletului şi trupului său, pentru că acest om a trecut prin iad, a fost chinuit de satana, a dat piept cu antihrist”
  ”Calciu L-a primit pe Hristos viu, divin, puternic şi aşa a putut domina teroarea întipărită în fiinţa şi în sufletul său. Calciu îl văzuse pe satana prin „reeducare” dar L-a văzut şi pe Hristos prin credinţă. Tot chinul cauzat de comuniştii atei a generat martiriu şi sfinţenie. La modul material al lucrurilor, Calciu a trăit realitatea îndrăcirii şi apoi îndumnezeirii.”
  ”Comuniştii au în preotul Calciu dovada neputinţei lor. El este cea mai gravă problemă a comunismului internaţional şi cel mai strălucit exemplu al credinţei creştine.”
  ”Preotul Calciu este şi un exemplu cutremurător al ruperii între două lumi. El a lăsat acasă o soţie şi copiii care sunt şi ei martirizaţi. A mai lăsat în urmă un gol în clerul creştin şi un alt gol în rândul oamenilor de omenie – dar toate acestea sunt minore pe lângă suferinţa lui personală. El a ales calea celei mai sfinte nebunii ce a apărut în istorie şi fără de care nu ar fi posibilă reînvierea creştinismului.”
  ”Acest preot al lui Hristos, plin de puterea duhului şi a cuvântului, cu o adâncă conştiinţă misionară, simbol al sfinţeniei, dovadă a omeniei, biruinţă a libertăţii obţinută prin jertfă este victima nu numai a comuniştilor, ci şi a servitorilor lor din înaltul cler român.”
  Sunt sigur ca acum, acesti doi martiri se bucura cu impreuna cu Hristos, in ceata mucenicilor.

  Reply

 2. Laura Stifter
  noiembrie 21, 2011 @ 2:56 pm

  Da, deosebit de impresionant! 🙁
  Îmi pare strigător la cer faptul că atât de mulţi tineri ca şi noi, care purtau în suflete convingeri, idealuri, care iubeau şi aveau dreptul de a fi iubiţi, au fost obligaţi să se tortureze unii pe alţii, astfel încât sufletele lor să fie dezumanizate, desfigurate până la distrugere. Efectiv… prefer să nu mă gândesc la ceea ce s-a întâmplat atunci, deşi este atât de necesar să ne cunoaştem martirii şi istoria. 🙁
  Ce mai putem spune în faţa acestor modele reale de eroism şi dragoste neclintită pentru Hristos? Ce mai putem spune, când aflăm despre rezistenţa în credinţă a părintelui Calciu şi a celorlalţi martiri ai creştinătăţii din secolul XX? Putem doar să ne rugăm, cu smerenie şi profund respect faţă de mucenicii lui Hristos: iartă-ne, Doamne, că suntem atât de departe de pilda mucenicilor Tăi şi ajută-ne să ştim a-i cinsti după cuviinţă!
  Cu Sfinţii odihneşte, Hristoase, sufletul adormitului robului Tău, părintele Gheorghe, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit! 🙁

  Reply

 3. Laura Stifter
  noiembrie 21, 2011 @ 4:06 pm

  Astăzi se împlinesc şi 93 de ani de la naşterea părintelui Constantin Galeriu.
  Dumnezeu să-l odihnească împreună cu Sfinţii Săi!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *