Prietenia: confluenţa a două râuri de iubire

4425917-mdCiteam zilele trecute într-o carte despre un subiect tare delicat: prietenia, şi m-am gândit să pun câteva lucruri legate de tema aceasta şi aici.

Pentru fiecare dintre noi prietenia are o însemnătate generală, dar şi una particulară. Eu zic, aşa: prietenia nu-i obligatorie, dar e bine să existe în viaţa noastră, fără ea aş fi mult mai trist, de asta sunt foarte sigur.  Părintele arhimandrit Teofil Părăian, zice că prietenia e „confluenţa a două râuri de iubire”…”o realitate din cer adusă pe pământ..” cât e de frumos… aşa de mult îmi plac aceste două comparaţii.

Eu cred în prietenie din toate puterile mele. Cine îmi este prieten, e adânc „prins” în sufletul meu, e „închis bine”… si aş vrea ca mulţi să ajungem la măsura de a putea spune: „sufletul meu are numai intrări, nu şi ieşiri”, „aşa că, cineva odată intrat , nu mai are cale de ieşire”…

Şi aşa stau şi mă gândesc, unde este Pritenia aceea Frumoasă, în care nu există nici un fel de interes, în care Dragostea, să fie pe primul plan?! Am nădejde că acesta nu se va pierde niciodată, pentru că există în adâncul sufletelor noastre. Să pastram prietenia sfântă!

(Ovidiu)

(Visited 4 times, 1 visits today)