Studenții din A.S.C.O.R. Timișoara organizează prima ediție a Academiei Memoriei Românești. Înscrie-te și tu!

A.S.C.O.R. filiala Timișoara organizează în perioada 4-10 septembrie 2017 prima ediție a Academiei Memoriei Românești la Universitatea de Vest din Timișoara.

Prima ediție are ca temă „Istorii și modele de rezistență anticomunistă”, reprezentând o căutare, cu durere, a generației noastre, de modele și momente de curaj și jertfă pentru aproapele și Dumnezeu. Astfel, prin „Academia Memoriei Românești” ne propunem să căutăm împreună Identitatea, Credința și Neamul. Tema este aleasă și ca urmare a declarării anului 2017 ca „anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română” de către Sfântul Sinod.  Evenimentul are binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioan, Mitropolitul Banatului și Arhiepiscopul Timișoarei și se bucură de susținerea Universității de Vest din Timișoara.

Academia are formatul unei școli de vară, pe parcursul ei fiind organizate ateliere de lucru ce se adresează doar participanților și proiecții de film cu tema rezistenței anticomuniste deschise publicului larg, ce vor avea loc seara. La Academie sunt așteptați 20 de tineri din România, Republica Moldova și diasporă, cărora le va fi asigurată cazarea. Invitații Academiei sunt persoane specializate în domeniul istoriei rezistenței anticomuniste și în evenimentele istorice tangente cu ea. Printre ei se numără profesori universitari, preoți, istorici și foști deținuți politici.

Așteptăm tinerii doritori să ni se alăture în primul oraș liber de comunism din România, înscriindu-se până pe 30 august aici: http://bit.ly/2vDFzQK   

Robert-Mădălin Mitran,
Președinte A.S.C.O.R. Timișoara

Anastasia Coste
Purtător de cuvânt în cadrul
Academiei Memoriei Românești
0786.585.888

 

(Visited 5 times, 1 visits today)