Skip to content

6 Comentarii

  1. Ana
    martie 11, 2011 @ 7:00 pm

    Minunat!
    [b]Uimitor acest material[/b]. Imi vine sa-l vizionez din nou, iar si iar.

    Nu am cuvinte pentru de bogatia lasata de stramosii nostri, de valorile pe care le descopar in limba, credinta, cultura.

    Reply

  2. Admin
    martie 11, 2011 @ 8:14 pm

    Ana, exact acelasi lucru imi vine sa zic si eu:

    "Nu am cuvinte pentru de bogatia lasata de stramosii nostri, de valorile pe care le descopar in limba, credinta, cultura."

    E incredibil ce ne-au lasat stramosii nostri…iar noi nu ne stim nici macar istoria, daramite sa ne mai folosim de ceea ce ne-au lasat.

    Reply

  3. Ana
    martie 12, 2011 @ 3:49 pm

    Da, e incredibil ce ne-au lasat sau de fapt ce mai gasim noi, caci multe documente nu mai exista. Dar si fara documente, oricum simtim ca ptr ca sa avem ortodoxia de astazi, s-au facut multe jertfe, au existat multi iubitori de credinta si neam.

    Ferice de cei care sunt din Brasov si pot merge sa vada, sa pipaie pe viu acele mosteniri. Banci de pe vremea lui Anton Pann?! Ce disciplina, ce vorbe s-au spus din acele banci, de la acea catedra? Cum se vorbea, cum se canta?

    [b]Oare cum este sa studiezi din primii ani de scoala avand ca invatator preotul? Sa ti se predea matematica, fizica, chimie, biologie vorbinduti-se despre creatia lui Dumnezeu si nicidecum despre evolutionism si alte teorii uracioase. [/b]

    Cred ca nu ar exista elevi slabi la invatatura, pentru ca sufletul oricarui copil ar asimila invatatura adevarata.

    Cum ar fi sa ti se vorbeasca la scoala numai despre Dumnezeu, despre iubire, despre mantuirea sufletul?

    Reply

  4. Anonim
    martie 12, 2011 @ 4:12 pm

    Atatea lucruri inutile se predau scoala !!!

    Reply

  5. Ana
    martie 12, 2011 @ 4:21 pm

    Istoria tarii noastre si Biblia
    Claudiu, adevarat ca nu ne cunoastem istoria. In mare parte din vina noastra, dar si ptr ca am invatat-o gresit. Asa cum credem ca Romania este o tara saraca, dupa ceea ce ni se spune si ni se arata, asa credem si istoria care ..ne-au scris-o altii cu scopuri precise.

    Eu am inceput sa inteleg istoria tarii prin intermediul marturiilor despre inchisorile comuniste. De aceea cred ca am recomandat mereu sa se citeasca macar [b]Intoarcere la Hristos a lui Ioan Ianolide, o carte care nu ar trebui sa lipseasca din nici o casa.[/b]

    Legat de istorie, am citit un interviu foarte bun de-al parintelui Aldea care este si istoric:

    http://www.sfantuldaniilsihastrul.ro/Lep%C4%83darea-de-istorie-interviu-cu-Pr.-Mihai-Andrei-Aldea.html

    Parintele Nicolae Tanase spunea intr-o conferinta ca despre tara noastra se vorbeste in Biblie. Havila. Cineva harnic a scris cate ceva aici

    http://vestitorul.blogspot.com/2008/03/capitolul-2-versetul-11-de-la-facere.html

    Imi cer scuze ca am scris asa mult si poate greu de urmarit, insa am inceput sa devin fascinata de istoria tarii. [b]Simt ca, credinta ortodoxa si noi romanii suntem intr-un cerc. Nu putem sa fim una fara alta.
    [/b] Si cred ca nu putem sa ne gasim linistea in nimic din afara Ortodoxiei.

    Reply

  6. Ana
    martie 12, 2011 @ 4:32 pm

    Predare cu dragoste
    Anonim

    Da, [b]se predau multe inutile si inventate de minti stapanite de necredinta.[/b] Altfel acele notiuni nu ar fi atat de greoaie pentru mintea noastra.

    Imi amintesc in clasa a 7-a profesoara noastra s-a imbolnavit si ptr un trimestru am avut un alt profesor de fizica. Clasa era slaba la fizica si teama noastra foarte mare:sad:. Profesorul a venit in clasa si fara sa deschida catalogul, fara sa ne faca prezenta si fara sa ne verifice nivelul nostru la obiectul lui, a inceput sa glumeasca cu noi spunandu-ne in acelasi timp elemente de fizica.

    In acel an vreo 10 din clasa am mers la Olimpiada de fizica.

    [b]Ni s-a predat cu dragoste, si am invatat cu dragoste. Si chiar daca nu mai tin minte, cred ca era un om credincios.
    [/b]

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *