Skip to content

11 Comentarii

 1. umil
  aprilie 18, 2011 @ 8:01 am

  ???????
  200-300 de pagini (maxim) ……sa imi ia un an? cam greu:-)))

  Reply

 2. Admin
  aprilie 18, 2011 @ 8:08 am

  Salut, Biblia pe care o am acasa are 1416 pagini.
  Citirea textelor din Sf. Scriptura difera de citirea altor carti, pentru ca textul Bibliei este inspirat de Dumnezeu, si transmite un mesaj, care in functie de mintea cititorului poate oferi un numar mic sau mai mare de intelesuri.

  De aceea e nevoie sa citesti si sa recitesti anumite pasaje si sa te gandesti care e de fapt mesajul. Aceasta contemplare la mesajul textului biblic se face cerand ajutorul lui Dumnezeu si citind explicatiile sfintilor care au comentat aceste texte.

  Reply

 3. Borodi Alina-Marinela
  iunie 7, 2011 @ 9:15 pm

  Va multumesc din suflet ! De cand cautam aceasta „structura” … Ar trebui un pic mai mediatizat acest „program”-oricum, ma bucur mult ca l am descoperit si Domnul sa va intareasca in tot ceea ce faceti, pt ca aceasta e o lucrare ziditoare care ne intareste sufletele ! Doamne Ajuta !

  Reply

 4. Administrator
  iunie 7, 2011 @ 9:26 pm

  Cu drag Alina! Vom lua in considerare sugestia ta.

  Reply

 5. Borodi Alina-Marinela
  august 27, 2011 @ 8:06 pm

  Pilda datornicului nemilostiv – Predica la Duminica a XI-a dupa Rusalii… Cum sa facem sa iertam asa cum zice Scriptura, din toata inima ? pt ca de multe ori, credem ca am iertat insa descoperim ca doar ne am propus sa uitam, iar fratele gresind din nou, ne reaminteste de vechile sentimente, inseamna ca nu numai ca nu am iertat dar nici nu am uitat, caci daca uitam nu am mai fi avut ce sa ne aducem aminte… cred ca, nu suntem destul de constienti si nu vedem cat de mult ne iarta Dumnezeu zi de zi, si dupa ce ca nu vedem nici macar propriile greseli mari, continuam sa cartim, si se mai adauga si greselile facute din nestiinta… De as intelege macar o data cat de multe mi a iertat mie Dumnezeu intr o zi, cred ca nu as sti cum sa l iert mai repede pe fratele meu si mai ales din toata inima! O, neputinciosii de noi, oameni! Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, milostiv fii noua, pacatosilor!

  Reply

 6. Albinuta
  septembrie 26, 2011 @ 5:26 am

  Doamne ajuta ,un program bine structurat de citire a Bibliei ma bucura tare mult publicarea lui ,am totusi o nelamurire: daca in cursul zilelor dintr-o saptamana (luni-joi-sambata ) corespunde cu ceea ce se citeste la apostolul si evanghelia zilei ,vineri si duminica de ce nu corespund?Urmaresc acest program de cand a inceput iar acum de cateva saptamani chiar este diferit(am inteles ca uneori nu mai incape saptamana a XIV-totusi se pare ca anul acesta a intrat si aceasta saptamana insa de atunci este un pic modificat ),multumesc si iertare ca am indraznit sa intreb insa nu stiu care este situatia

  Reply

 7. Administrator
  septembrie 26, 2011 @ 6:33 am

  Doamne ajuta!

  M-am uitat si eu Albinuta, ai dreptate, uneori nu corespunde.
  Nu stiu ce sa-ti zic.
  Programul este luat din Sfanta Scriptura, editia jubiliara a Sfantului Sinod a Bisericii Ortodoxe Romane.

  Daca aflu iti voi zice.
  Oricum am vazut ca duminica e ok si corespunde.

  Reply

 8. Sorin
  septembrie 26, 2011 @ 7:51 am

  Şi eu ştiu că în general corespunde, mai ales duminica. Albinuta poate ai incurcat duminicile ( bănuiesc că ştii că în calendarele ortodoxe săptămânile nu sunt tot timpul consecutiv ci te poţi trezi că duminica asta e duminica a XIV după Rusalii iar duminica viitoare e duminica XXXI după Rusalii ). Iarăşi în timpul săptămânii poate să nu corespundă dacă unii preoţi în loc să citească Evanghelia zilei respective citesc Evanghelia unui anumit Sfânt cinstit din acea zi. Altfel nu are cum să nu corespundă ( am practicat şi eu acel program mergând şi la Sf. Liturghie ).

  Reply

 9. Albinuta
  septembrie 26, 2011 @ 8:04 am

  Multumesc pentru raspuns (admin si Saurian).Oricum o sa citesc in continuare Biblia dupa acest program deoarece i-mi place ,nadajduiesc ca nu am suparat pe nimeni iar daca totusi s-a intamplat iertare

  Reply

 10. Administrator
  septembrie 26, 2011 @ 8:15 am

  Salut Albinuta,

  Nu te supara. Eu astazi am verificat apostolul zilei din acest program cu apostolul care s-a citit la Sfanta Liturghie de la Catedrala Patriarhala (la radio) si nu erau la fel.

  Eu sunt sigur ca nu ai gresit, si cu siguranta sunt diferente de „practica” liturgica.

  Doamne ajuta!

  Reply

 11. Maria Vicol
  septembrie 26, 2011 @ 3:11 pm

  @admin
  uf,si ca sa ma „dumiresc” eu bine:daca incep de azi ,de ex, incep de la sapt a 16-a dupa Rusalii,sapt ce incepe de dum pana samb,respectiv 25-01?am inteles cum e cu numerotarea duminicilor uitandu-ma la comentariul tau de mai sus si totodata in calendar,dar asta cu sapt sa fiu sigura …
  multam mult!
  Doamne ajuta!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *