Skip to content

6 Comentarii

 1. bianchina
  noiembrie 25, 2009 @ 9:11 pm

  Bun program. Sa luam aminte!

  “Dacă crezi în Dumnezeu, să ştii că Dumnezeu nu poate fi neglijat. Dacă Îl neglijezi, să ştii că nu Îl ai.” – cat de adevarat! Numai de nu am uita atat de des lucrul asta.

  Reply

 2. D
  noiembrie 25, 2009 @ 9:12 pm

  Daca Il neglijezi, te neglijezi de fapt pe tine …

  Reply

 3. bianchina
  noiembrie 25, 2009 @ 9:50 pm

  Asa este D.
  Asta-i marea problema – ca noi adesea uitam de noi insine, ne neglijam si ne indepartam de propriul suflet. De aceea, este nevoie de o permanenta stare de trezvie, cum bine spuneau Sfintii Parinti. Nu stiu altii cum sunt dar, trebuie sa recunosc, ca eu sunt mai indisciplinata de felul meu, si dintotdeauna mi-a fost greu sa ma conformez unui program. Ferice de cei disciplinati! :-). Eu mai am de lucru.

  Reply

 4. D
  noiembrie 25, 2009 @ 10:29 pm

  Trezvie e putin cam mult spus pt. starea in care suntem noi.

  Si iarasi, disciplina mi se pare cam mult spus; suna mai curand cazon sau catolic. Pana la urma daca am avea gandul daca nu mereu dar cat mai mult catre Dumnezeu, si am lua tot ce ni se intampla ca din mana Lui, nu cred ca ar mai trebui multe in plus.

  Reply

 5. bianchina
  noiembrie 25, 2009 @ 11:00 pm

  Well, ideea este ca fiecare trebuie sa faca atat cat poate. Dar cu discernamant si sfatuire cu duhovnicul. Cand am zis de disciplina mai sus nu m-am referit la militarie sau la ceva ce impune rigiditate … Ideea a fost ca daca unora le este usor sa faca anumite lucruri (vorbind despre credinta), altora insa le este mai greu si, pentru a reusi sa aiba si ei aceleasi rezultate ca primii, trebuie sa faca un efort in plus, sa se sileasca mai mult. Or, lucrul asta nu cred ca se obtine fara o anumita disciplina (si aceasta idee, de a fi disciplinati in viata duhovniceasca nu-mi apartine, am mai intalnit-o prin cartile pe care le-am citit). Nu toti aveam aceeasi masura (duhovniceasca) si fiecare avem propriul mod de a vedea lucrurile.
  Cat despre catolicism, n-am absolut nici o treaba cu aceasta religie. Chiar nu cred ca ceva din ce spun eu poate suna “catolic”.

  Reply

 6. D
  noiembrie 25, 2009 @ 11:22 pm

  Nu te-am acuzat de filocatolicism. Disciplina de care vorbeai m-a dus cu gandul la unele ordine catolice; atata tot.

  Ai dreptate in ceea ce spui.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *