Skip to content

11 Comentarii

 1. Sorin
  aprilie 17, 2012 @ 7:08 pm

  Cred că știți despre discuțiile ce au apărut în urmă cu mai mult de un an despre anumite proorociri ale pustnicului Zosima și a pustnicului Nectarie. Totuși nu a fost încă nici un prăpăd. Știe cineva care a fost faza? Îmi spunea un tânăr, când am fost la Petru Vodă prin 2010, că acei pustnic mai vorbeau despre faptul că cei care nu au acceptat pecetea Antihristului se vor trezi că va apărea pe cap sau mâna dreaptă Sfânta Cruce.

  Aș mai avea niște întrebări pentru cei cunoscători. Știe cineva de ceva preoți văzători cu duhul sau îmbunătățiți din zona Bucureștiului? Știe cineva cum se ajunge la păr. Calistrat din Iași? Am înțeles că acum e la mănăstirea Vărzărești. Cum aș putea vorbi cu sfinția sa?

  Reply

 2. Administrator
  aprilie 18, 2012 @ 8:30 am

  Hristos a inviat Saurian!
  Faza este simpla: daca vei sta cu cititul pe bloguri pseudo-ortodoxe nu vei avea folos sufletesc ci doar vei fi tulburat. Unde vei vedea tulburare si dezbinare acolo e lucrarea vrajmasului… deci paguba la suflet pentru cine pleaca urechea. Tu fii cu bagare de seama si fa ascultare de duhovnicul tau nu de „duhovnicii” anonimi de pe internet a caror „ortodoxie” se rezuma la cip, masonerie si sfarsitul lumii.
  Apoi, telefonul fara fir de prin manastiri nu este mai duhovnicesc decat telefonul fara fir din societate, tot asa cum un hoit parfumat nu este mai frumos mirositor decat unul neparfumat.
  Fii in pace!

  Reply

  • ctalbescu
   aprilie 22, 2012 @ 6:31 pm

   Parintele Calistrat este la Manastirea Vladiceni,foarte aproape de iasi.

   Reply

 3. Sorin
  aprilie 18, 2012 @ 1:18 pm

  Oricum mi se părea suspect faptul ca s-a prezis o dată destul de exactă a aşa-zisului măcel. Iar în ce priveşte telefonul fără fir de prin mănăstiri am avut şi eu o experienţă acum ceva ani când am stat o vară la Petru Vodă şi se zvonea acolo că păr. Iustin ar fi spus că urmează în vara acelui an nu ştiu ce cutremur puternic ce va face praf şi pulbere din Patriarhie. Când i-am spus duhovnicului cel îl aveam atunci ( în acea perioadă aveam duhovnicul la mănăstirea Petru Vodă ) despre asta mi-a zis că acolo tot timpul sunt astfel de zvonuri şi să nu le bag în seamă. :))
  Aş fi totuşi mai interesat pentru cei ce ştiu să răspundă la celelalte întrebări ce le-am pus şi anume dacă există ceva duhovnic îmbunătăţi în zona Bucureştiului şi dacă ştie cineva cum se ajunge la păr. Calistrat Chifan de la Iaşi.

  Reply

 4. Habotnicul
  aprilie 18, 2012 @ 1:52 pm

  Pt că nu s-au îndeplinit proorociile lor, nu înseamnă că nu ar fi adevărate. Să ne uităm la Iona și Ilie Tesviteanul care se supăraseră că nu li s-au îndeplinit proorociile lor, iar Dumnezeu le-a descoperit faptul că oamenii se pocăiseră între timp. Proorociile nu sunt revelate pt a se îndeplini ci pt a fi evitate prin pocăință. Clar.

  În București sunt duhovnici îmbunătățiți dar se găsesc cu rugăciune, cu post și cu „căutați și veți afla”, deci măcar puțină osteneală. Să pice așa din cer ceva atât de bun fără osteneală și râvnă, nu ar avea rost, de acord? Te pot îndruma într-o biserică unde taina spovedaniei se face CORECT – Biserica Rusă – iar mănăstire – Radu Vodă.

  Reply

 5. Habotnicul
  aprilie 18, 2012 @ 1:52 pm

  La părintele Calistrat Chifan (Manastirea VLĂDICENI) ajungi în felul următor:
  Exista un autobuz ce face curse pana la Manastirea Vladiceni, cu plecare din parcarea Bila-Iasi la orele 7:30, 10:30, 12:30, 14:00, 15:50, 17:00, si intoarcere din Vladiceni la orele 8:20, 11:20, 13:20, 15:20, 16:20. Nu stiu daca acesta circula in fiecare zi. Orele de plecare le stiu de pe un fluturas pe care l-am gasit la manastire. Știu sigur că acest microbuz ajunge la ora 8 dimineața la mănăstire.
  O a doua modalitate de a ajunge din Iasi spre manastirea Vladiceni e cu autobuzul ce merge la Tomesti care pleaca din Podu’Ros, de la rond. Autobuzul nu merge pana la manastire, dar trece prin intersectia cu drumul ce duce la manastire si de acolo pana la manastire sunt 2 km; drumul e destul de prost, dar se poate strabate si cu masina. Autobuzul de care ziceam circula dintr-un sfert intr-un sfert de ora prin statie, iar prima cursa e la 5 dimineata.
  Ca să ajungi la Billa, știu că parcă tramvaiul 3 (traseul 3 cu verde) trece exact prin fața gării. Îl iei pe 3.

  http://www.transportiasi.ro/harta_ratp.html

  Practic, se poate ajunge la mănăstire și pe jos doar că nu știu exact ce transport în comun te lasă în partea Vlădiceniului. Întreabă pe oameni ce mașină/tramvai te lasă aproape de ieșirea din oraș spre Vlădiceni. De acolo se zărește deja mănăstirea.

  Reply

 6. Sorin
  aprilie 18, 2012 @ 3:41 pm

  @Habotnicul: În cazul Sf. Ilie și a proorocului Iona a fost o pocăință puternică, pocăință ce nu am văzut-o nicăieri în țara asta. Chiar și vestea dată a fost așa cum apar știri pe ziarele de scandal. De asta am avut multe îndoieli în privința acestor proorociri. Prea mulți se umflau în pene și așteptau marele prăpăd pentru ceilalți păcătoși. Nu prea era smerenie la acei oameni cum a fost în cazurile date de tine
  Mulțumesc pentru îndrumări. Ideea e că eu nu prea cunosc orașul Iași ( spre rușinea mea spun asta deoarece când eram copil petreceam fiecare vacanță de vară în Iași ) așa că singura autocară ce o știu e cea de lângă Iași Nord. De asta m-ar fi interesat dacă e cineva din oraș și care m-ar putea îndruma când ajung în Iași pe unde să o iau. Odată ajuns la mănăstire se ajunge ușor pentru a vorbi cu păr. Calistrat?

  Reply

 7. Administrator
  aprilie 18, 2012 @ 4:32 pm

  Doamne ajuta!
  Am fi dorit sa-ti dai numele de botez pentru a sti cu cine vorbim! Sa ne adresam cu apelativul ”haboticul” suna umilitor pentru tine si stanjenitor pentru noi. Totusi, trecand peste asta sustii: ”Pt că nu s-au îndeplinit proorociile lor, nu înseamnă că nu ar fi adevărate.”
  In primul rand pornesti de la o premisa nedemonstrata si nedemonstrabila: Faptul ca acea stire ar fi o proorocie. De unde certitudinea ca acea proorocie este una autentica, si mai ales spusa de acel pusnic? A verificat cineva autenticitatea sursei? Cineva care la randul sau sa-si asume demersul? Desigur ca nu.
  Din contra, faptul ca stirea a aparut pe niste site-uri cu autori anonimi, care nu-si asuma ceea ce fac si mai ales ca stirea a aparut intr-un stil de can-can, ma indreptateste sa trag concluzia ca este vorba de o isterie, o pseudo-proorocie care sa potoleasca setea de senzational ”duhovnicesc.”
  Consideram ca este o pierdere de timp sa mai aducem alte argumente, bunul simt fiind destul ca sa te tina departe de astfel de zvonistici.

  Reply

 8. Badea Patricia
  aprilie 18, 2012 @ 5:01 pm

  Hristos a inviat!
  Mi-a placut mult de tot articolul, trebuie sa recunosc ca l-am citit cu mare uimire, chiar nu imi imaginam ca mai exista astfel de pustnici in zilele noastre, nu credeam ca mai exista locuri unde sa poti trai „linistit”.
  Dar ma intreb, cei care au ales sa traiasca astfel, si care dupa cum scrie in articol, nu doreau sa se intalneasca cu oameni sau sa vorbeasca cu ei, nu se duceau la Sfanta Liturghie, nu se spovedeau si mai ales nu se impartaseau, daca traiau in singuratate deplina? De ce? Mereu m-am intrebat asta, daca ar putea cineva sa ma lamureasca..

  Reply

 9. Sorin
  aprilie 18, 2012 @ 5:03 pm

  De fapt acea știre e dintr-o carte ”Pustnicii nevăzuți ai Athosului”, e un adaos adus cărții. Cred că ar fi bine ca cineva să afle cine a hotărât să pună în respectiva carte acele ”profeții” și cine e la originea acestora. Oricum despre acele profeții le-am auzit de la un frate duhovnicesc ( îi spun frate deoarece am avut același părinte duhovnicesc ) dinainte să apară pe bloguri și cu anumite detalii ce le-am descris ( apariția Sf. Cruci pe frunte și pe mâna dreaptă celor care refuză semnul fiarei ). Am unele îndoieli la cât de veridice sunt acestea. Hristos lucrează în smerenie iar astfel de semne mi se pare că sunt demne de un show. Asta e părerea mea personală.

  Reply

 10. Sorin
  aprilie 18, 2012 @ 5:06 pm

  Patricia, avva Arsenie cel Mare a dat un răspuns ( care sfinția sa alunga oamenii ce veneau să-l viziteze ): Dumnezeu știe că îi iubesc din toată inima pe oameni dar în cer sunt mii de miliarde de îngeri și toți au o singură voie pe când aici fiecare om are voia lui și e imposibil să le-o împlinești.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *