Skip to content

4 Comentarii

 1. SB
  iulie 12, 2011 @ 1:30 pm

  Frumos articolul. Cred ca aici „Vrem şi pe cele lumeşti dar şi pe cele pământeşti” ai vrut sa zici „ceresti”

  Reply

 2. Administrator
  iulie 12, 2011 @ 2:09 pm

  Multumesc.
  Am modificat.
  Doamne ajuta!

  Reply

 3. Diaconu Rebecca
  iulie 16, 2011 @ 10:59 pm

  lumea te indeamna sa fii prieten doar cu cei care-ti sunt prieteni. Pai, avand in vedere ca un prieten e o „persoană de care cineva este legat printr-o afecțiune deosebită, bazată pe încredere și stimă reciprocă, pe idei sau principii comune” mi se pare normal sa fii prieten doar cu cel care iti este prieten. Poti oare sa ai incredere sau sa stimezi pe oricine? Ma indoiesc. Cred ca ati folosit gresit termenul. Sa iti ajuti aproapele la nevoie, sa te porti frumos si sa fii atent cu oamenii din jur, e una, sa fii prieten cu cineva, deja e alta poveste. Unui prieten ii impartasesti cele mai intime trairi, ganduri, secrete etc. Nu poti face asta chiar cu oricine 🙂

  Reply

 4. Administrator
  iulie 17, 2011 @ 9:05 am

  Salut Rebecca,

  Prietenia presupune o stare de afactiune exprimata fata de celalalt, un sentiment de iubire.

  Mantuitorul Hristos ne porunceste sa-i iubim chiar si pe cei ce nu ne iubesc, ba dimpotriva, se comporta cu noi ca si cum le-am fi dusmani:

  „Aţi auzit că s-a zis: „Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte”. Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviţi celui rău; iar cui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt. Celui ce voieşte să se judece cu tine şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa. Iar de te va sili cineva să mergi o milă, mergi cu el două.

  Celui care cere de la tine, dă-i; şi de la cel ce voieşte să se împrumute de la tine, nu întoarce faţa ta. Aţi auzit că s-a zis: „Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău”. Iar Eu zic vouă: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc,

  Ca să fiţi fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele şi peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. Căci dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veţi avea? Au nu fac şi vameşii acelaşi lucru?

  Şi dacă îmbrăţişaţi numai pe fraţii voştri, ce faceţi mai mult? Au nu fac şi neamurile acelaşi lucru?
  Fiţi, dar, voi desăvârşiţi, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este. „

  (Evanghelia dupa Matei, cap.5 38-48)

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *