Skip to content

9 Comentarii

  1. marcel
    iunie 18, 2011 @ 4:22 pm

    esti un scriitor bun dan, mi-ai dat o „doza” de motivatie ceea ce aveam si nevoie, sa scrii in continuare tot asa de multe articole si cu folos. Doamne ajuta! 😀

    Reply

  2. Viorel
    iunie 19, 2011 @ 12:04 pm

    @Dan
    Frumos si cu mult Har scris articol.

    Reply

  3. daniel
    iunie 19, 2011 @ 1:05 pm

    Din punctul meu de vedere vointa este personala si are la baza increderea in propria persoana. Cu cat crezi mai mult in tine, in calitatile tale cu atat ai mai multe sanse de reusita in ceea ce iti propui. In caz de nevoie sau de posibilitati poti apela si la elemente exterioare propriei persoane.
    Este foarte importantă în cadrul dezvoltării personale. Reprezintă capacitatea de a transforma intenţia în acţiune, chiar dacă se întrevăd dificultăţi în obţinerea lucrului dorit. Este puterea care dă impulsul de a porni la drum şi concentrarea de forţe fizice şi psihice pentru a pune lucrurile în mişcare. Un exemplu de „aplicare” a voinţei este încercarea de a lăsa fumatul sau a scăpa de alte vicii.
    Înainte de a beneficia de voinţă, trebuiesc parcurse câteva etape:
    Alegerea obiectivului dorit;
    Crearea unui „plan de atac”;
    Executarea planului.
    Voinţa nu poate fi susţinută la cote maxime la nesfârşit, fiind de obicei temporară. Menţinerea voinţei necesită o concentrare deosebită, este foarte obositoare şi de aceea foarte greu de menţinut, de obicei apar alte lucruri care vor distrage concentrarea. Pentru a nu pierde concentrarea trebuiesc folosite o serie de metode pentru a menţine vionţa la cote maxime. Rezultatul este mai bun atunci când în loc să fie folosită voinţa direct în lupta cu problemele, aceasta este folosită în principal în lupta cu transformarea mediului, a obstacolelor sociale şi a obiceiurilor. Sau a prejudecatilor.

    Reply

  4. Viorel
    iunie 19, 2011 @ 7:00 pm

    @daniel
    Ca sa nu mai iregistram esecuri pe calea exercitarii vointei proprii, nu ar fi mai bine sa chemam in ajutor pe Dumnezeu?

    Reply

  5. Calin Miron
    iunie 20, 2011 @ 7:19 am

    @daniel

    Ce vrei sa spui concret, practic prin: 1. ”In caz de nevoie sau de posibilitati poti apela si la elemente exterioare propriei persoane.”
    si 2. ” Rezultatul este mai bun atunci când în loc să fie folosită voinţa direct în lupta cu problemele, aceasta este folosită în principal în lupta cu transformarea mediului, a obstacolelor sociale şi a obiceiurilor. Sau a prejudecatilor.” ?

    Reply

  6. Laura Stifter
    iunie 20, 2011 @ 3:07 pm

    Daniel,
    Cred că mult mai importantă decât încrederea în noi înşine este virtutea încrederii în Dumnezeu. 🙂 Ce poate fi mai minunat, mai dătător de bucurie, decât faptul de a ne încredinţa pe noi înşine, cu toată dragostea, Aceluia Care ne iubeşte în mod infinit? Ce sentiment poate fi mai sfânt decât încrederea în Hristos Dumnezeu? Ştiu şi înţeleg că-ţi este greu să accepţi această idee, dar… Sentimentul de încredere în cei pe care-i iubeşti te face fericit? Imaginează-ţi că infinit mai mult încrederea în Dumnezeu, viaţa trăită în dragoste faţă de El ne umple inima de fericire şi lumină.
    „Inima are raţiuni pe care raţiunea nu le cunoaşte.” (Blaise Pascal)

    Reply

  7. elena
    iunie 20, 2011 @ 7:28 pm

    Frumos articol! Dumnezeu ingadue ispite celor pe care ii iubeste, astfel ne arata cat IL iubim sau mai bine spus nu-L iubim caci mai mereu asta ii aratam Domnului nostru prin faptele si prin caderile noastre, lipsa noastra de iubire!” Da-mi Doamne dragoste asa incat sa uit de patimi”! Sf. Gherman Patriarhul Constantinopolului scrie in una din scrierile sale despre un crestin biruit de demonul desfranarii, cadea in fiecare zi in pacat si iarasi in fiecare zi se caia cu rugaciuni si lacrimi spunand „Doamne miluieste-ma si ia de la mine aceasta ispita, caci sunt biruit de placeri si nu mai indraznesc sa ma uit la icoana Ta cea prea curata si sa vad fata Ta cea prea dulce si sa ma bucur” si iesind din biserica din nou cadea in pacat insa nu deznadajduia si alerga mereu la mila lui Dumnezeu si aceasta pentru mai bine de 10 ani cand din nou dupa ce a pacatuit a alergat la biserica cu inima infranta si cu lacrimi se ruga sa-l izbaveasca Dumnezeu din mocirla pacatelor , atunci se arata diavolul in usa bisericii „protestand” in fata lui Dumnezeu si strigand” o salbaticie! De ce ma gonesti asa Iisuse Fiul lui Dumnezeu? Compatimirea Ta nemasurata ma invinge, de ce-l primesti pe acest desfranat si necurat care iti spune in fiecare zi minciuni si te neglijeaza?” iar vocea lui Dumnezeu din altar ii raspunse:”diavol viclean si ticalos, nu te-ai saturat ca ai inghitit lumea intreaga, ci alergi sa-l smulgi si sa-l inghiti si pe acesta care a gasit scapare la mila Mea cea nemasurata? Poti tu sa arati atatea pacate facute de el incat sa stea in balanta cu sangele pe care L-am varsat pentru mantuirea pacatosilor? De ce atunci cand vii cu pacatul, nu-l alungi, ci il primesti cu bucurie, sperand ca sa-l castigi? Si Eu , Care sunt milostiv si bun si i-am poruncit Apostolului Petru sa-l ierte pe fratele sau de 70ori cate7 in fiecare zi, adica de 490ori , Eu sa nu-l iert? Da il voi ierta si pentru ca alearga la Mine nu il voi refuza pana ce o sa-l castig”

    Reply

  8. Albinuta
    iunie 20, 2011 @ 10:00 pm

    Doamne ajuta,foarte frumos si folositor articol ,multumesc mult desii cu o oarecare intarziere ,de asemenea multumesc ellena pentru frumoasele randuri ,au venit ca raspuns la unele din intrebarile mele ,de mare folos ,multumesc Domnului pentru descoperirea acestei pagini ,ori de cate ori este nevoie de ceva care sa ma ajute sa trec peste incercari,gasesc aici mereu cuvinte frumaoase menite de a da nadejde ,Domnul sa va rasplateasca si sa va trimita tuturor tot ceea ce este de folos fiecaruia,multe bucurii

    Reply

  9. daniel
    iunie 21, 2011 @ 4:36 pm

    @Calin
    Ce vrei sa spui concret, practic prin: 1. ”In caz de nevoie sau de posibilitati poti apela si la elemente exterioare propriei persoane.”
    Adica la ajutor, prieteni, psiholog, horoscop, credinta, D-zeu etc. Orice element de care te ajuti sa iti mentii sau intaresti dorinta. Teoretic ar trebui sa poti face singur asta, intrinsec dar te poti ajuta cu elemente din cele enumerate

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *