Skip to content

6 Comentarii

 1. carina
  octombrie 17, 2013 @ 9:07 am

  Eu traiesc foarte bine fara televizor. Nici nu ii simt lipsa si nici nu mi a fost deloc greu sa renunt la el. Mi se pare ca televizorul face pe multi oameni sa se uite in ecran, pierduti, fara sa gandeasca ceva anume. Este incurajata ideea de nuditate, stiri prost documentate si multa prostie. Totusi, calculatorul exista in viata tuturor celor care renunta la televizor si te poti informa exct ceea ce ai nevoie

  Reply

 2. Alexandra
  octombrie 17, 2013 @ 11:45 am

  De accord cu tine Carina!

  Nu mi se pare greu sa renunti la televizor, dar pana la urma depinde de vointa fiecaruia. Nici eu nu ma uit, am renuntat de aproape 3 ani si ma bucur ca am scapat de el.

  Reply

 3. sharbinsk
  octombrie 17, 2013 @ 6:51 pm

  Nu e deloc greu, sunt mii de studenți care stau la cămin și nu vizualizează televizorul, iar asta nu-i face cu nimic neadaptați.

  În al doilea rând, televizorul va cădea în următorii 10-20 de ani, e limpede pt toată lumea că internetul e viitorul.

  „A 4-a putere(mizerie) în stat” era singura care nu putea fi controlată sub aspectul calității și veridicității informației.

  Orice ziarist putea dezvălui pe surse orice, despre oricine,iar, nimicul inutil numit divertisment nu era altceva decât o distragere-divert.

  Ca să nu mai zic de reclamele slinoase cu tentă sexuală prin care gusturile populației erau educate sistematic spre momeală.

  De când cu internetul, absolut orice manipulare poate fi comentată online, orice înregistrare disecată și comunicată pt a vedea toți jegul informațional.

  Pe net postează și oameni vii, neclientelari nimănui și nu ai limitat numărul de surse de informare la câteva canale, cum se întâmplă în cazul media tv.

  E limpede că un creștin care s-a oprit la internet e cam la jumătatea drumului, dar, dacă-și va disciplina căutările va ajunge să păstreze o igienă mentală.

  Salut inițiativa cu renunțarea la televizor.

  Mai simplu ar fi să crești un copil fără TV în casă, pur și simplu să nu știe până la n ani (când vede la alții) că există aparatul numit tv, și atunci se evită multe iar mintea copilului rămâne sănătoasă.

  Reply

 4. sharbinsk
  octombrie 17, 2013 @ 6:54 pm

  Și ar mai fi o soluție ca banii dați pe cablul tv să fie redirecționați către activități productive să zicem înotul, care să dezvolte armonios copilul.

  Reply

 5. Dan Tudorache
  octombrie 18, 2013 @ 8:24 am

  Foarte bună remarca și ideea cu banii de TV redirecționați spre o activitate sportivă pentru copil/copii… cu adevărat le facem un bine și ne facem un bine ca părinți.

  Reply

 6. sharbinsk
  octombrie 18, 2013 @ 6:39 pm

  Și ar mai fi un aspect pt care are trebui investit în activități alternative, după ce se renunță la televizor.

  În ipoteza în care lumea va devenii tot mai urâtoare față de trăitorii adevărați și în caz că se va încerca intimidarea părinților tradiționaliști prin diverse oficii de protecție a copiilor.

  Dacă de exemplu : dai de un funcționar zelos care ar încerca să forțeze concluziile raportului cum că :[i] „părinții au creat un mediu nepropice dezvoltării și au generat copilului stări de temere cu privire la aparatele media,iar asta a alterat dezvoltarea personalității copilului și adaptarea lui la standardele actuale de viață”[/i], vei putea justifica foarte bine că ai investit de fapt banii într-o dezvoltare activă.

  Parcă pare fără rost ce v-am zis dar, am auzit că unele familii tradiționaliste și-au pierdut copiii, prin State, pe motive de nerespectare a interesului copilului.

  Poate vom discuta la momentul potrivit ce ascunde această noțiune de interesul copilului, dacă va ajunge să fie introdusă în Constituție.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *