Skip to content

10 Comentarii

 1. catalin.
  august 12, 2011 @ 3:44 pm

  Foarte interesant articol…..daca tot este vorba despre nihilism,as recomanda cartea lui Seraphim Rose ,Nihilismul-O filosofie luciferica(sau unde duce intelepciunea acestui veac)

  Reply

 2. florin
  august 13, 2011 @ 9:32 am

  trec peste faptul ca ai abordat acest subiect foarte superficial si vreau sa te intreb doar un singur lucru: daca asa arata fata urata a nihilismului, spune-mi cum arata fata frumoasa a acestuia?

  Reply

 3. Administrator
  august 13, 2011 @ 9:36 am

  Nu stiu ce sa spun despre felul in care l-a abordat, dar sigur iti pot spune ca a atins esenta problemei: Revoltele din Anglia sunt cauza directa a departarii omului de Dumnezeu, exprimata in scoietate in multiple feluri si comportamente.

  Reply

 4. Dan Tudorache
  august 13, 2011 @ 1:23 pm

  Marsisoc, cand faci o critica este de bun simt sa aduci si argumente pentru a sustine acea critica. Altfel ramanem doar la stadiul de televoting. Asadar, esti dator sa arati de consideri ca articolul este superficial.

  PS: nihilismul ar trebui sa aibe si o fata frumoasa?

  Reply

 5. Administrator
  august 13, 2011 @ 6:25 pm

  Marsisoc, daca tu nu ai de gand sa-ti pierzi timpul vorbind „unor oameni care viseaza cu ochii deschisi” (un fel mai diplomat de a spune „unor oameni care habar au pe ce lume traiesc”) ma intreb de ce noi ne-am pierde timpul discutand cu tine?

  PS: ultimul comentariu ti l-am sters pentru ca aduci acuze fara sa argumentezi ceea ce ai de obiectat si este a doua oara cand faci lucrul acesta.
  PS: speram totusi sa nu fie o pierdere de vreme dialogul cu tine.

  Reply

 6. Cristina
  august 13, 2011 @ 6:35 pm

  marsisoc,
  documentandu-ne, am aflat ca de mult, somnul natiunii nastre monstri, si ca necazurile sunt ori cauzate de pacatele oamenilor ori trimise spre incercare.
  acum poate aceste vandalisme au fost trimise spre a incerca iubirea de semeni a britanicilor. sau poate ca sunt cauzate de pacatele lor (scoaterea religiei din scoli, promovarea homosexualitatii si a educatiei sexuale pana si in gradinite, promovarea familiilor uniparentale si a concubinajului, lipsa unor repere solide si modele morale date tineretului, indeosebi cel defavorizat din punct de vedere material). Societatea a protestat prea putin impotriva acestor atacuri la inocenta copiilor (sau daca a facut-o, a fost fara efect). Iisus a spus ca cine va sminti pe unul din fratii acestia mai mici ai mei, mai usor ii va fi lui sa i se lege o piatra de gat si sa fie aruncat in mare. Cea care i-a smintit pe acesti tineri/adolescenti atunci cand erau copii a fost societatea britanica, indiferenta la pervertirea sufletelor lor. Asa cum educatia sexuala introdusa in programele scolare din Romania si numarul urias de pruncucideri din tara noastra ne sunt noua romanilor o piatra de moara legata de gat si mai usor ne va fi de vom fi aruncati in mare decat sa nu avem ce raspunde cand vom fi intrebati ce am facut impotriva uciderii (fizice si spirituale) a copilasilor daruiti tarii noastre de Dumnezeu. Noi toti avem o vina (indiferenta in fata pervertirii sufletelor oamenilor,incepand cu sufletul nostru, indepartarea de Dumnezeu) si singurul mod in care sa ne regasim calea este sa ne raportam din nou la singurul si unicul Adevar, prin cunoasterea Evangheliei, participarea la Tainele Bisericii, cunoasterea corecta a istoriei, dragoste de semeni si jertfa pentru celalalt, munca.

  Reply

 7. Cristina
  august 13, 2011 @ 6:37 pm

  E mai usor sa ne pierdem in sofisme si in eufemisme, insa nu cu ele a rezistat parintele Nicolae in inchisoare. Suprarealismul o fi bun la PARIS, dar se vede ca nici la Paris sau Londra nu mai e bun. „Aici e pe viata si pe moarte!”. Cauza vandalismelor de la Londra, ca si a abuzurilor facute in inchisoarea Pitesti, este aceeasi: incercarea de pervertire a sufletelor oamenilor; de a-i face sa nu mai stie ce e bine si ce nu (citez:”toate lucrurile au mai multe fete”), sa nu mai aiba un reper deasupra lumii materiale („iar tu daca vezi altfel reiese ca perceptia ta este foarte limitata” deci cei care spun ca fara Dumnezeu suntem nimic, sunt foarte limitati? ), incercarea (si reusita ) de a-i face pe oameni sa nu mai stie pentru ce s-au nascut si pentru ce mor. Iata societatea din care lipseste Dumnezeu. Dl Munteanu a pus degetul pe rana, ramane sa punem si noi umarul la vindecarea ranii din Romania, al carei puroi incepe sa ne atinga.

  Reply

 8. Lilii
  august 13, 2011 @ 6:54 pm

  Cauzele exacte ale razmeritelor nu se stiu,iar presupusele cauze sunt de fapt pretexte…totusi,in urmele razmeritelor,in urmele dezastrelor unde mor oameni si se lupta iar nici macar ei nu mai stiu pt ce lupta intotdeauna este o persoana sau mai multe care doresc sa se intample asta,care asteptau demult sa se petreaca asa ceva si care trag foloase pe urma dezastrelor,parerea mea este ca si in Anglia este la fel acum,lumea este naucita si totusi cineva este multumit de ceea ce a iesit.
  Apropo,vorbeam cu cineva acum ceva timp,care are o ruda plecata-n Anglia si spunea ca in Anglia in ultima perioada oamenii nu mai au alt vis,alt ideal decat acela de a avea bani cat mai multi,necontand prin ce mijloace,iar acest lucru nu este venit tocmai de la englezii nativi ci mai mult de la emigranti.De la dorinta de a avea bani multi pana la razmerite si nihilism e o cale scurta.

  Reply

 9. Sebastian
  august 14, 2011 @ 7:08 pm

  Cat de infricosator, este valul acesta al dezumanizarii care a pus stapanire pe omenire! Acum in sfarsit am inteles… o societate in care valorile crestinismului si comuniunea cu Dumnezeu au fost uitate devine o societate plina de monstri si de fiinte bulversate care numai OAMENI nu se pot numi. Niste fiinte sau mai bine spus ‘animale’ dupa teoriile evolutionsite, ancorate doar in material, incapabile de a gandi in afara cutiei.
  Viitorul omenirii arata foarte sumbru, daca lumea se va incapatana sa traiasca doar dupa poftele trupului inselator si dupa dorintele lor egoiste.
  Dar nu-mi fac aluzii, stiu foarte bine ca cateodata ma aseman si eu cu aceste creaturi care au sufletele ingropate in pacat. Nadajduiesc ca Bunul Dumnezeu va miluii sufletele fratilor mei si pe al meu, pacatosul.

  Reply

 10. Bogdan Munteanu
  noiembrie 17, 2011 @ 11:01 am

  @ marsisoc şi altora care poate nu au înţeles ce am vrut să zic

  Am numit ‘hâdă’ faţa nihilismului care s-a văzut în acele zile de august în Anglia, pentru că toată lumea (sau 95% dintre oamenii de pe lume) – ortodocşi, eterodocşi, musulmani, hinduşi, păgâni, atei etc – a recunoscut urâţenia acelor manifestări.

  Puţini oameni (din aceia rupţi cu totul de umanitate) să fi fost cei cărora să le fi plăcut şi să ‘aprobe’ cele petrecute.

  Există însă şi o faţă opusă celei ‘hâde’, pe care nu aş numi-o neapărat ‘frumoasă’, ci mai degraă ‘fardată’, care face nihilismul atrăgător, incitant, amăgitor…

  Când erupe în hidoşenia sa, nihilismul se manifestă precum s-a văzut, dar are şi alte faţete, când se îmbracă în la fel de lipsitele de sens (precum violenţa) spoieli ale consumismului, goanei după carieră, hedonismului, invidualismului, cultului ‘succesului’ şi a lui ‘fac-ce-vreau’…

  Or, toate acestea enumerate sunt tot nihilism, dar acceptate şi intens promovate de ideologiile la modă în zilele noastre.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *