Rio de Janeiro şi statuia El Cristo Redentor

Rio de Janeiro este un oras ce debordeaza de vitalitate, vizibila prin dragostea pentru fotbal, samba, plaja si mai ales, prin Carnavalul de la Rio, a carui faima a facut inconjurul lumii. Rio de Janeiro se mandreste cu o varietate de atractii, traditii culinare excelente, muzica si distractii, suficiente pentru a tine orice turist ocupat, indiferent de durata sejurului. Situat in sud-estul Braziliei, in golful Guanabara (Baia de Guanabara), prins intre munti si ocean, Rio de Janeiro este un oras cu peste 10 milioane de locuitori. Faimoasele plaje Copacabana si Ipanema atrag ca niste magneti turisti straini dar si brazilieni.

„A cidade maravilhosa” (Orasul Minunat, cum mai este numit Rio de Janeiro) este un amalgam de culturi si nationalitati.

Peste toate acestea, vegheaza statuia lui Iisus Mantuitorul (El Cristo Redentor), un adevarat simbol al orasului, considerată una dintre cele 7 minuni ale lumii. Această statuie este ridicată în semn de recunoştinţă către Dumnezeu de milioanele de creştini-catolici din Brazilia.

Fotografia în care turiştii stau la baza statuii, cu peisajul din spate extraordinar, are o simbolistică minunată: Hristos Domnul stăpânul lumii, iar noi toţi copiii lui, ca nişte pui adunaţi în jurul mamei.

Mulţumim lui Lucas pentru fotografiile minunate!

(Visited 4 times, 1 visits today)