Skip to content

16 Comentarii

 1. sharbinsk
  septembrie 9, 2013 @ 12:55 pm

  Un articol bun, am auzit de un caz recent în care un copil vaccinat anti-poliomielită a ajuns să aibă complicații și duhovnicului îi părea rău că a uitat să prevină familia.

  Se pare că există o tendință de mușamalizare a tuturor efectelor adverse și se investesc resurse importante de convingere a publicului neavizat.

  Dacă și-n UK se-ntâmplă așa ceva, d’apăi în Estul Europei…

  Nici nu mai știi în ce țară să-ți vaccinezi copilul ca să nu fie afectat.

  Reply

 2. Claudiu Balan
  septembrie 9, 2013 @ 1:01 pm

  Ioan, politica vaccinurilor este similară în statele Europei și în SUA, pentru că marile companii farmaceutice

  Johnson & Johnson
  Pfizer
  Roche
  GlaxoSmithKline
  Novartis
  Sanofi
  AstraZeneca
  Abbott Laboratories
  Merck & Co.
  Bayer HealthCare
  Eli Lilly
  Bristol-Myers Squibb

  sunt prezente în toate țările occidentale.
  Ele fac lobby-ul la politicieni, ele mituiesc și păcălesc sistemele medicale, investind mulți bani în buzunarele medicilor de familie și ale politicienilor.

  Reply

 3. sharbinsk
  septembrie 9, 2013 @ 1:08 pm

  Da așa e , e limpede și din zelul cu care se face reclamă vaccinurilor și din totalitarismul cu care nu sunt acceptate opiniile contrare individuale în comunitatea medicală.

  Am impresia că există mai multe cazuri de complicații rezultate în urma folosirii vaccinurilor,decât cazuri de persoane nevaccinate care au dezvoltat bolile pt care se oferă imunizare.

  Nu m-ar mira ca tot firmele producătoare să producă și virușii și să-i răspândească planificat în mijlocul populației.

  Reply

 4. Boitos
  septembrie 9, 2013 @ 1:14 pm

  Nu stiu cate vaccinuri se fac acuma la copii, dar pe vremea mea se faceau in tot anul, pt diverse boli, dar sincer, eu nu am auzit pe nimeni , si nici parintii mei nu stiu cazuri, in care atatia copii sa aiba reactii alergice, sau chiar sa stea in spital pt un vaccin.
  Mai erau atentionari ceva de genul ca vor ramane semne pe piele , la locul vaccinului, sau ca au ceva reactii la unii copii ( pt cateva zile), dar totusi nu asa de grave.
  Probabil ca acuma doar banii conteaza si nu se mai verifica ce se pune in vaccin.
  Au aparut atatea vaccinuri si atatea medicamente noi incat te ia groaza.
  Sunt atatea firme din afara care au aparut f repede, si vand medicamente si vaccinuri, dar ale noastre unde sunt ?
  Pt ca mai repede am incredere in produsele romanesti decat in cele straine.

  Reply

 5. Claudiu Balan
  septembrie 9, 2013 @ 1:22 pm

  Simona, dacă ai fi fost mamă, atunci cu siguranță te-ai fi interesat mult mai mult. Noi cei care avem copii, avem atâți prieteni în jurul nostru care au copii și chiar fratele unui prieten de al meu, are un fiu care este diagnosticat cu autism din cauza vaccinului de la 6 luni. Diagnosticul a fost dat chiar de o mare clinică din Germania.

  Mai știu un copilaș foarte apropiat nouă, care a contactat o iritație pe piele, din cauza vaccinului de la 4 luni. Cartea doamnei Christa Todea-Gross, Vaccinurile – prevenție sau boală, specifică atât autismul cât și acea iritație ca efecte ale vaccinurilor.

  În Italia au recunoscut în mod oficial legătura dintre vaccinuri și autism la copii.

  Dacă te-ar interesa subiectul ai afla nu mii ci zeci și sute de mii de copii cu astfel de probleme. Doamna Christa Todea-Gross a scris această carte ca urmare a complicațiilor pe care copilul ei le-a avut după un anumit vaccin.

  S-au dus vremurile noastre când făceam un singur vaccin la 7 ani. Astăzi se fac vreo 6 până la 4 ani, iar schema devine din ce în ce mai complexă, ‘experții” găsind noi și noi vaccinuri… pentru binele copiilor bineînțeles… nu pentru bani.

  🙁

  Reply

 6. Dan Tudorache
  septembrie 9, 2013 @ 1:22 pm

  Ioan, răspândirea planificată de viruși este doar o presupunere, nu are rost să fie vehiculată această idee pentru a discredita vaccinurile pentru că medicina are deja la dispoziție prea multe cazuri care arată concret efectele ”benefice” ale vaccinurilor pe termen lung.
  Bazându-mă pe bunul simț, optinez că vaccinarea preventivă este per total un atentat asupra imunității pentru că o scoate pe tușă în loc să o potențeze. Adică ca și cum sistemul imunitar e ”handicapat”, nu poate lupta singur cu anumite boli, care fie vorba între noi oricum pot fi tratate și altfel (tetanos) sau organismul se imunizează natural mult mai bine (oreion, vărsat de vânt).
  Tot vaccinându-ne de la generație la generație ajungem ca puii de avicola, depedenți de medicație, pentru că sistemul imunitar moștenit s-a puturoșit, nu mai luptă pentru că a tot fost scos în șomaj la generațiile precedente prin vaccinare.

  Reply

 7. sharbinsk
  septembrie 9, 2013 @ 1:25 pm

  Institutul Cantacuzino a fost salvat de faliment dar, trece încă prin proceduri „laborioase” de reformă care-l țin pe loc.

  http://www.politicaromaneasca.ro/subsecretarul_de_stat_in_ministerul_sanatatii_raed_arafat_a_declarat_ca_memorandumul_privind_reorganizarea_institutului_national_de_cercetare_dezvoltare_in_microbiologie_si_imunologie_cantacuzino_a_fost_aprobat_in_sedinta_de_guvern-11720

  A ajuns aproape de faliment pt că n-a mai primit licențele pt producție o vreme.

  E limpede că giganții vor să acapareze toate piețele interne și de aceea probabil presiunea pt a tergiversa reorganizarea institutului.

  N-aș fi sigur nici pe Institutele românești dacă licența și rețeta după care se fac vaccinurile este cumpărată cu bani grei de la coloșii farmaceutici.
  fabricat în România.

  Cât timp nu e obligatoriu vaccinul se mai poate profita de legislația favorabilă, e limpede că în curând vor fi câteva obligatorii iar, părinții care refuză vor plăti fie amenzi fie vor fi cercetați penal pt omor din culpă dacă pruncul va muri din cauza virusului împotriva căruia n-a fost imunizat din refuzul părintelui.

  Reply

 8. Boitos
  septembrie 9, 2013 @ 1:33 pm

  Bineinteles ca m-as fi interesat mai mult si ca nu as face orice vaccin la copil.
  Exact ceea ce am spus ma sus, consider ca ne autodistrugem copii acestui popor.
  Plus ca este perfect normal ca un copil sa se imbolnaveasca, sa aiba toate bolile copilariei, sa faca raceli, viroze, sa se loveasca, astfel incat organismul lui sa produca anticopri sa se vindece de la sine.
  Dar acuma se dau atatea vaccinuri la copii, atatea medicamente, de parca ar trai sub un clopot de sticla.Si cand te gandesti cat ne loveam noi cand eram mici, si inca ce lovituri si ce raceli faceam, dar am trait normal.
  Treaba asta cu autismul la copii si cu vaccinul am auzit si eu.

  Reply

 9. sharbinsk
  septembrie 9, 2013 @ 1:33 pm

  [quote]răspândirea planificată de viruși este doar o presupunere, nu are rost să fie vehiculată această idee pentru a discredita vaccinurile pentru că medicina are deja la dispoziție prea multe cazuri care arată concret efectele ”benefice” ale vaccinurilor pe termen lung.[/quote]

  Da, e o presupunere, din păcate e vehiculată din ce în ce mai des, chiar și în cazul gripei aviare, vaccinul a fost pus în vânzare aproape simultan cu manifestarea epidemiei.

  Ca și cum era deja elaborat înainte, fără să mai fie nevoie de un decalaj rezonabil de timp în care se presupune că oamenii de știință triază și examinează persoanele contaminate și tulpina virusului și abia apoi vin cu soluțiile.

  Reply

 10. bratu adrian
  septembrie 9, 2013 @ 2:05 pm

  Reply

 11. Claudiu Balan
  septembrie 9, 2013 @ 2:44 pm

  Mulțumim mult Adrian pentru filmuleț. Îl vom pune și noi pe site.
  Este excelent. E minunat.

  Doamne ajută!

  Reply

 12. bratu adrian
  septembrie 9, 2013 @ 2:49 pm

  da claudiu dar ar trebui mentionate cateva lucruri din pct de vedere ortodox despre homeopatie. Doamne ajuta

  Reply

 13. Claudiu Balan
  septembrie 9, 2013 @ 3:06 pm

  Da, chiar ieri citeam la Pr. Paisie Aghioritul ceva în legătură cu homeopatia. Dacă ai ceva materiale trimite-ne pe mail ca să le consultăm. Adresa noastră este contact@ortodoxiatinerilor.ro

  Doamne ajută!

  Reply

 14. cristirg
  septembrie 9, 2013 @ 4:48 pm

  -toti medicii homeopati sunt impotriva vaccinurilor,dar din pacate homeopatia este o forma de magie simpatica,si de aceea unii ortodocsi ii combat pe homeopatii care resping vaccinurile pt ca ei nu ar mai fi medici,acceptand homeopatia
  -oricum vaccinurile nu sunt bune au multe efecte negative…
  -despre homeopatie recomand cartea scrisa de oana-iftime-alexandru-iftime-homeopatia-o-abordare-stiintifica-si-spirituala: http://carteromaneasca.files.wordpress.com/2013/03/oana-iftime-alexandru-iftime-homeopatia-o-abordare-stiintifica-si-spirituala.pdf

  “Homeopatia se bazeaza pe convingerea ca exista un Dumnezeu impersonal, alcatuit dintr-o substanta accesibila noua, caci substanta Lui dumnezeiasca este aceeasi cu cea a creaturilor Sale. Spre deosebire de homeopatie, Ortodoxia propovaduieste un Dumnezeu Personal, Proniator si diferit de creaturile Sale, unirea cu acestea avand loc numai prin Fiul Sau intrupat si prin harul necreat.

  Homeopatia sustine ca energia lui Dumnezeu este acelasi lucru cu substanta Lui, facand astfel din El un dumnezeu impersonal, de a carui substanta omul se poate impartasi. Ortodoxia invata ca omul se poate impartasi numai de harul dumnezeiesc necreat (energiile dumnezeiesti), iar nu si de substanta Lui (fiinta dumnezeiasca).

  Homeopatia priveste omul si lumea holistic, toate fiind de aceeasi substanta cu Dumnezeul impersonal, din care se varsa o substanta care sustine viata. Tulburarea curgerii acestei substante dumnezeiesti provoaca boala. Kent, urmasul lui Hahnemann, spune: “Aceasta substanta este supusa schimbarilor, adica poate sa curga in ordine sau dezordine, poate sa fie bolnava sau normala.”

  Reply

 15. cristirg
  septembrie 9, 2013 @ 4:54 pm

  Parintele homeopatiei este Hahnemann,care a scris Organonul Medicinei carte de care tin cont toti homeopatii.Samuel Hahnemann a fost deist [Deismul susţine existenţa unui dumnezeu impersonal, ca şi cauză primară a lumii, şi are pretenţia de a transcede, prin raţiune, toate religiile], mason şi universalist.

  Reply

 16. cristirg
  septembrie 9, 2013 @ 4:58 pm

  -pana in 1990, nu se stia de homeopatie si nici nu s e studia la medicina. aiureala asta a aparut oadata cu patrunderea in romania a modei orientale de ” vindecare”.
  -homeopatia nu foloseste proprietatile vindecatoare ale plantei, asa cum a lasat-o Dumnezeu, ci inverseaza propr,renuntand la substantele initiale.
  -originea homeopatiei este daoista.
  -apoi, la dilutii de 10 la puterea -15%, nici nu se mai pune probema ca actioneaza vreo substanta.in homeopatie actioneaza golul, nu plinul.
  Homeopații susțin că folosesc „principiul similitudinii”. Ce afirmă acest principiu?
  Ipoteza similitudinii, numită și „principiul similitudinii” afirmă că simptomele unui bolnav pot fi tratate cu doze foarte mici ale acelor substanțe care, în doze mari, produc acele simptome. În lipsa bazei științifice, homeopații se străduiesc să acrediteze acest „principiu” prin analogii superficiale și sentimentaliste: „cel care seara face abuz de alcool, dimineaţa «se drege» tot cu alcool (dar în doză mult mai mică), dragostea nefericită se vindecă cu o nouă iubire… Cum spune înţelepciunea populară: «cui pe cui se scoate!
  Văzând că nu reuşesc să argumenteze ştiinţific această ipoteză, unii homeopaţi au recurs la o măsură disperată : au îndrăznit să afirme că Hristos a întemeiat „principiul similitudinii”, „cu moartea pe moarte călcând”. Însă este o blasfemie a folosi Jertfa pe Cruce a Domnului nostru Iisus Hristos pentru a justifica homeopatia.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *