Rugămintea unui copil optimist spre o nouă șansă la viață (Andreea Ion)

Dragilor, vă aducem înainte povestea de viață a Andreei Ion, surioara Gabrielei Ion, prietena noastră din Ortodoxia Tinerilor, având nădejdea că o putem ajuta

„Mă numesc Andreea Ion, am 16 ani şi sunt clasa a IX-a.Vă scriu aceste rânduri în speranţa că îmi puteţi oferi un sprijin financiar pentru următoarea intervenţie chirurgicală (a nouă operaţie), la care, trebuie să fiu supusă urgent. Diagnosticul este scolioza congenitală toraco-lombară dextraconcavă. Costul acestei operaţii este de aproximativ 15.000 de euro, urmând să fie realizată în România la un spital privat din București, bani pe care familia nu-i deţine (mama este pensionata, cu o pensie de 500 lei, iar tatăl este în şomaj).

Istoricul bolii

Am fost diagnosticată la vârsta de 10 luni, fiind supusă tratamentelor, investigaţiilor şi recuperării în mai multe spitale şi centre de recuperare din ţară (Bucureşti – “M. S. Curie”, Techirghiol, Buşteni).

Copilăria a fost presărată cu internări în spital pentru intervenţii chirurgicale şi recuperare medicală. Nu m-am putut bucura ca ceilalţi copii de tabere şi de vacanţe, de plimbări cu bicicleta, de jocurile cu mingea sau de “leapşa”. De fiecare dată mi se reamintea că nu pot să fac toate acele lucruri pentru că am o problemă de sănătate şi trebuie să nu mă accidentez.

La 10 luni am fost pusă în gips, schimbat la două săptămâni pentru a nu împiedica creşterea şi dezvoltarea toracelui. Următorul pas a fost de a sta imobilizată într-o copăiţă de gips, dar nici această modalitate de a îndrepta şi susţine coloana nu a îmbunătăţit situaţia.

Medicii au recomandat purtarea unui corset care, din cauza creşterii, trebuia schimbat la 6 luni. Până la vârsta de 10 ani am purtat mai multe modele de corset, care nu au ameliorat starea sănătăţii. În timp au fost afectate organele interne: plămânii funcţionează cu o capacitate de 40%, inima, şoldul drept se deplasează mai sus faţă de celălalt, favorizând mersul şchiopătat şi accentuarea, în partea stângă, a gibozităţii.

În luna mai 2008 a avut loc prima intervenţie chirurgicală prin introducerea unui implant segmentar VEPTR şi toracoplastii prin toracostomie concavă.

În luna noiembrie 2008 a avut loc a doua intervenţie chirurgicală, care a constat în prima distractare a implantului VEPTR.

În luna mai 2009 – a doua distractare pe implant VEPTR de 1.5 cm.

În lună martie 2011 – s-a practicat toracoplastie pe partea stângă convexă cu excizie a 5 coaste (C3-C8).

În luna iunie 2011 – a treia distractare pe implant VEPTR.

În luna mai 2012 – a patra distractare pe implant VEPTR cu 1,5 cm.

În luna aprilie 2013 – a cincea distractare pe implant VEPTER.

În luna noiembrie 2013 – a şasea distractare pe implant VEPTER.

După efectuarea, radiografiei, CT-ului şi RMN-ului (mai 2014) s-au depistat mai multe complicaţii, printre care, s-a constatat că implantul care a fost introdus în urmă cu 6 ani este gata să se rupă, riscând să apară infecţie, să străpungă pielea sau să lezeze alte organe, de aceea, intervenţia chirurgicală trebuie efectuată cât mai repede.

Neavând alte posibilităţi de a strânge suma necesară pentru cea de-a noua intervenţie chirurgicală, am descris pe scurt situaţia mea, cu speranţa că se vor găsi persoane binevoitoare care să ne ofere un sprijin financiar. Aşteptăm un ajutor din partea tuturor care doresc şi au posibilitate, deoarece orice donaţie cât de mică, va fi foarte importantă pentru noi. Ne-ar ajuta dacă ne-ați pune în contact cu persoane care doresc să facă sponsorizări, cu asociații sau fundații. Mulţumim din suflet pentru tot!

Vă pute pune la dispoziție documente, fotografii, radiografii scanate, copii după externări şi alte acte doveditoare.

(Andreea Ion)

Dacă vreți să o contactați pe Andreea o puteți face astfel:

Georgeta Ion (mama)- ţel. 076 4274458

Claudia Balan (sora) – tel. 073 1877517- email: elena_claudia_2007@yahoo.com

 

Cont bancar în lei: RO61INGB0000999904272081

Titular: Georgeta Ion

Banca: ING

 

Cont bancar în lei: RO40OTPV111000270128RO01

Titular: Claudia Balan

Banca: OTP Bank

(Visited 25 times, 1 visits today)