Skip to content

5 Comentarii

 1. Ludmila
  iunie 16, 2010 @ 8:48 pm

  Foarte bun !
  Un articol exceptional !

  Cand ai scris ca marturisesti ca te-ai mandrit, mi-am amintit de un raspuns al parintelui Selafiil de la Manastirea Noul Neamt: „Si ce ma rog, motiv asa de mare ai ca sa te mandresti?” Sigur nu l-am citat exact, dar pe-aproape. 😀

  De pacatul acesta nu scapa nimeni, si putem realiza ca l-am facut cand intram in contradictie cu cineva; atunci mandriile noastre intra in competitie, mandria fiind singurul pacat competitiv, dupa cate am citit eu.

  „Deci, ceva ne poate scoate şi pe noi din această rutină a mărturisirii: ruşinea.”

  Da, intr-adevar, mare adevar !
  Dar, de fapt, sa nu ne fie rusine sa-l param pe diavolul care ne-a impins la pacat, si nici sa-l aparam indreptatindu-ne; ca sa fie lucratoare marturisirea.
  Dar nu cred ca trebuie sa mai adaug ceva, ca articolul are cam tot ce-i trebuie.

  Inca o data, foarte bun articol ! Felicitari !

  Reply

 2. omp
  iunie 18, 2010 @ 9:54 am

  De ce e mai bun duhovnicul decat „copacul”…?
  un raspuns interesant il ofera ideea din ultimul paragraf (al articolului): pacatul personal [b]afectand intreaga Biserica[/b], [b]e nevoie de iertarea din partea intregii Biserici[/b], [b]venita prin Parintele duhovnic[/b], ca si martor al lui Hristos…

  Reply

 3. Guest
  iunie 18, 2010 @ 6:25 pm

  Scopul constientizarii greselilor este schimbarea launtrica a omului, constientizarea faptului ca vocatia lui cea mai mare este de a iubi, pentru a se asemana Tatalui Ceresc dupa al carui chip a fost creat si langa care se va intoarce intr-o zi.

  Reply

 4. Guest
  iulie 29, 2010 @ 4:19 pm

  ar fi nevoie sa marturisesc un pacat de sub 7 ani, daca este foarte mare?nu prea am mai auzit de nimeni care sa fi facut asa ceva la varsta aia(5 ani aveam).
  in caz ca ar fi nevoie, totusi, ce se intampla daca nu il spun?

  Reply

 5. Guest
  iulie 29, 2010 @ 5:33 pm

  Salut Anonim,
  Sfatul meu este sa-ti marturisesti toate pacatele de care esti constient indiferent la ce varsta le-ai savarsit pentru ca numai asa poti primi iertare de la Dumnezeu. Daca ti-ai adus aminte de acest pacat inseamna ca Dumnezeu ti-a deschis mintea iar daca nu l-ai uitat niciodata inseamna ca il ai pe constiinta, pe care ai primit-o tot de la Dumnezeu, pentru a nu gresi si a te departa de El. Asa ca mergi la duhovnic neaparat si spovedeste-te.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *