Skip to content

1 Comment

 1. Laura Stifter
  martie 26, 2014 @ 3:49 pm

  Felicitări şi muult succes, dragi prieteni!
  Dumnezeu v-a ajutat şi vă ajută atât de mult, slavă Lui pentru toate!
  E minunată şi această iniţiativă a voastră… şi deosebit este, de asemenea, modul în care aţi reuşit şi reuşiţi s-o puneţi în practică.
  Noi avem datoria (nu doar dreptul) de a-L mărturisi pe Hristos, cu dragoste şi bucurie, cu hotărâre şi fidelitate, în relaţia cu semenii noştri.
  El să ne ajute pe toţi să-L mărturisim în mod discret, cu delicateţe, cu fermitate şi consecvenţă sau, parafrazându-l pe Dan, aşa cum respirăm – neostentativ şi nereticent.
  Hristos în mijlocul nostru!
  P. S. În anumite situaţii, este dificil şi astăzi să-L mărturiseşti pe Dumnezeu. Pe noi ne-a ferit Dumnezeu de asemenea situaţii, dar nu-nseamnă că le putem ignora. De exemplu, personal am fost profund impresionată de cazul acelei adolescente de la Sf. Sava care a fugit la mănăstire. Nu ştiu ce s-a mai întâmplat cu ea (sper din toată inima că este bine!), dar îmi imaginam ce a fost în sufletul ei, când a văzut în ce mod, cu câtă neruşinare o judecă jurnaliştii pentru credinţa ei. Sigur că, în situaţii normale, nu e ok ca cineva să fugă de acasă, dar… oare cine/ ce o va fi adus în punctul de a lua această decizie? Poate că a fost împiedicată să-şi trăiască credinţa, poate i-a fost încălcată libertatea conştiinţei. Nu ştiu. Dar chiar dacă nu a fost aşa, cine/ ce le-a dat dreptul jurnaliştilor să despice firul în 14 – să-mi fie iertată exprimarea colocvială – despre convingerile şi sentimentele religioase ale unei alte persoane? M-a întristat şi m-a revoltat acel caz… Am empatizat din toată inima cu acea elevă, Iulia. Şi mi-am dat seama că, din păcate, chiar şi copiii/ adolescenţii pot ajunge în situaţia de a suferi pentru credinţa lor. 🙁
  Mi-aş dori să ne rugăm cât de des pentru toţi creştinii persecutaţi din întreaga lume – pentru cei persecutaţi fizic (aşa cum este cazul celor din statele islamice) şi pentru cei traumatizaţi psihic, emoţional pentru credinţa în Dumnezeu (neînţeleşi de către cei apropiaţi, calomniaţi şi hărţuiţi de către mass-media etc etc). Există multe astfel de cazuri – unele total necunoscute nouă… Este cazul creştinilor din familii de atei militanţi, este situaţia celor care se confruntă la locul de muncă, în mod frecvent, cu intoleranţa celorlalţi (exemplu: în Marea Britanie, creştini concediaţi de la serviciu fiindcă purtau o cruciuliţă la gât) şi este, până la urmă, situaţia tuturor acelora care asumă până la capăt „nebunia” iubirii evanghelice.
  Cred că Dumnezeu îi socoteşte pe toţi aceştia în rândul mărturisitorilor Săi.
  Să ne rugăm pentru ei toţi!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *