Skip to content

25 Comentarii

 1. MONICA
  iunie 23, 2009 @ 8:23 pm

  PROPUNERE -Sa ne rugam ptr cei care scriu pe acest site
  Categorii:
  -cei care se lupta cu patimi
  -cei casatoriti ,inclusiv autorii
  -cei singuri

  Reply

 2. admin
  iunie 24, 2009 @ 6:58 am

  Mare nevoie am avea toti sa ne rugam unii pentru altii. Daca vreti putem crea si un topic nou in forum unde sa ne scriem toti numele si sa facem un pomelnic si sa-l dam la Sfanta Liturghie atunci cand putem. Ce parere aveti ?

  Reply

 3. Adina
  iunie 24, 2009 @ 7:09 am

  Da eu sunt de acord. Frumoasa idee si folositoare.

  Reply

 4. MONICA
  iunie 24, 2009 @ 7:51 am

  Mi se pare o idee foarte buna .
  Insa nu cred ca cei care se lupta cu pacate „delicate„ sa spun asa isi vor da macar prenumele real .Si exact ei au cel mai mult nevoie de rugaciune.

  Reply

 5. carla
  iunie 24, 2009 @ 10:52 am

  -Ne vorbeste Parintele Cleopa, vol 7

  Ce persoane nu se pot trece pe pomelnic ?

  – Pe pomelnic nu se pot trece niciodata mai intai sectarii, caci ei s-au rupt definitiv de Biserica lui Hristos. Pe acestia in veac nu-i poti trece in pomelnic. AI doilea sunt sinucigasii, care si-au facut seama singuri; ori s-au inecat, ori s-au spanzurat, ori au murit din betie, au baut si au murit beti, ori au murit in duel, tot sinucigasi se socotesc.

  Pe urma nu se pun la slujbe cei ce traiesc necununati. In veacul veacului nu-i poti pune particica in Sfantul Potir,celui ce traieste in preacurvie! Niciodata.Pentru preacurvie se da 15 ani oprire de la impartasanie, ca traieste necununat. Cum sa-i pun particica lui, sa se impartaseasca cu Trupul si Sangele Domnului ? De asemenea nu se trec pe pomelnic cei care refuza Sfintele Taine si care nu se mai spovedesc.

  Gata ! Pe acestia nu-i mai pui ! S-au despartit de Biserica pentru vesnicie !
  – Este de folos crestiniIor sa ia particele acasa ?
  – N-ai voie sa iei particica acasa. Nici un preot n-are voie sa dea particica acasa. Este o mare greseala a preotilor care dau particele acasa ! Nu-i voie, Doamne fereste ! Sfantul Simion al Tesalonicului zice : ” Preotul care va da particele din Altar poporului sa nu mai fie preot „. Particica ti-o scoate preotul in altar si ramane in Sfantul Potir. Ti-a scos pentru vii si pentru morti. Ea ramane sa se sfinteasca cand se coboara Preasfantul Duh la epicleza. Dupa ce s-a sfintit, este pusa in dumnezeiescul Sange, si atunci ai impartasire direct cu Trupul si Sangele Domnului . Vezi ” Ne vorbeste Parintele Cleopa ” volumul 2, capitolul Cele cinci feluri de impartasiri. Nu sa i-o dea omului acasa s-o puna prin castroane. Vai de mine ce nebunie ! Cine ti-a spus ca ai voie sa dai particele acasa ? Niciodata nu se dau particele. Sa vina la mine preotul care da particele !

  – Dar daca un crestin este betiv, este bine sa-l trecem la pomelnic ?
  -Este bine sa-l pui la Psaltire, Sfantul Maslu, acatiste, dar nu la Sfanta Liturghie.

  – Dar cel desfranat, se poate trece la Sfanta Liturghie ?
  – Desfranaţii,daca nu parasesc pacatul si nu se spovedesc, nu se pun niciodata ! Dimineata, la Sfanta Proscomidie, ai vazut ca preotul are copia aceea de argint in mana, si din prescura intai scoate dumnezeiescul Agnet, care se preface in Trupul lui Hristos; din prescura a doua se scoate partea Maicii Domnului; din prescura a treia scoate pentru ctitorii manastirii, conducatorii tarii, conducatorii Bisericii; din a patra prescura scoate particele pentru cei vii. Dar pentru cel care injura, huleste si traieste in desfrau nu poti scoate, ca acea particica reprezinta fata sufletului lui. Si acele particele care le scoatem dimineata, sunt numai blagoslovite.

  Reply

 6. Adriana
  iunie 25, 2009 @ 8:58 am

  Cu toata stima pentru parintele Cleopa, dar cum sa nu ii punem pe pomelnic exact pe cei care au mai mare nevoie de rugaciunile noastre? Cum adica sa ii consideram despartiti de biserica pentru totdeauna cand Domnul este atat de milostiv si ii poate aduce pe calea cea buna daca ne rugam pentru ei? Nu sunt exact ei cei pentru care Domnul a zis ca lasa cele 99 oite bune ca sa o caute pe cea ratacita? Aveam si eu o persoana foarte draga (tatal meu) pe care vroiam sa o pun pe pomelnic si ma amaram caci citeam ca intra in categoria persoanelor pe care nu-i voie sa le pui, asa ca mi se parea injust, caci daca eu, fiica lui, nu am voie sa il ajut prin rugaciuni la biserica ca sa se intoarca, cine sa o mai faca? Pana cand intr-o zi Dumnezeu mi-a dat gand bun sa il intreb pe parintele si mi-a zis ca nu-i nici o problema, sa ma rog in pace si sa dau pomelnice ca nu-i deloc pacat. Asa ca mai bine sa isi intrebe fiecare preotul din biserica in care merge ce anume poate sa puna pe pomelnic, caci Dumnezeu este cu mult mai milostiv decat putem fi noi oamenii, iar Domnul Hristos a zis clar ca nu a venit sa judece lumea ci sa o mantuiasca! Si niciodata nu s-a limitat la evreii care in acel moment erau singurii care apartineau bisericii lui Dumnezeu, ci dimpotriva, a zis ca a venit pentru toate neamurile, chiar si pentru cei pagani, printre care, la momentul respectiv, se numarau si cei care urmau sa devina ortodocsii de astazi! Daca noua Domnul ne-a aratat atata mila, cum sa nu arate si la altii??
  Doamne ajuta!

  PS Numele meu este cel real, daca cineva are placerea sa se roage si pentru mine, ii multumesc mult. Si multumesc celui care a avut idea acestui articol, caci multa vreme m-am intrebat daca fac bine sa ma rog cu rugaciunea inimii si pentru altii, adica in loc sa zic: „Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatoasa” sa zic „miluieste-ne pe noi pacatosii”. Intuiam ca nu are de ce sa strice puterea rugaciunii faptul ca ma rog si pentru ceilalti, dar aveam mereu o unda de indoiala, intrebandu-ma daca nu cumva ma insel. Acum m-am lamurit ca pot continua cu „miluieste-ne pe noi pacatosii” si ma bucur foarte mult. Caci eu cred ca ideal este sa ne rugam pentru toti oamenii de pe planeta, caci cu cat vor fi mai multi oameni credinciosi care sa il cunoasca si sa se intoarca la Dumnezeu, cu atat ne va fi si noua mai bine. Ori daca nimeni nu se roaga si pentru ei, cine poarta vina ca nu au sansa sa cunoasca si ei adevarul? Eu cred cu tarie ca vina o purtam noi! Nu putem sa mergem in China de exemplu ca sa il invatam pe chinez dreapta credinta, dar putem sa ne rugam pentru el ca Domnul sa gaseasca o Cale sa il invete si pe el. A zis foarte clar ca Eanghelia va fi predicata pana la capatul pamantului inainte ca sa vina sfarsitul acestei lumi, deci suntem si noi datori sa contribuim macar cu o rugaciune, caci Domnul ii vrea mantuiti pe TOTI OAMENII! Indiferent de ce religie si idoli imbratiseaza ei astazi…

  Reply

 7. carla
  iunie 25, 2009 @ 10:18 am

  Ai inteles putin gresit,
  Parintele Cleopa mai sus nu a spus sa nu ne rugam pentru toti oamenii, nicaieri!

  s-a referit la cine se poate trece pe pomelnic, in functie de slujba,ca si nume,dupa cum se vede la Sfanta Liturgie nu poti sa treci anumite persoane, la maslu si la psaltire se pot trece.

  Sunt manastiri la care daca treci 2 persoane necasatorite care traiesc in pacat pe pomelnic la Sfanta Liturgie, o sa te puna sa faci pomelnic separat, deoarece nu au binecuvantarea bisericii si nu formeaza o familie ca sa ii treci impreuna.

  Biserica se roaga pentru toti, ca sa fie adusi la credinta dreapta si spre mantuire!

  Sfatul meu este sa intrebe fiecare duhovnicul, ceea ce am spus mai sus este parerea mea personala dupa ce m-am documentat si intrebat preotii, si nu sunt eu in masura sa dau sfaturi.

  Reply

 8. Oana
  iunie 25, 2009 @ 10:20 am

  @Adriana
  „Cu toata stima pentru parintele Cleopa, dar cum sa nu ii punem pe pomelnic exact pe cei care au mai mare nevoie de rugaciunile noastre? Cum adica sa ii consideram despartiti de biserica pentru totdeauna cand Domnul este atat de milostiv si ii poate aduce pe calea cea buna daca ne rugam pentru ei?”

  La Sfanta Liturghie nu se trec sectarii, sinucigasii, cei ce traiesc necununati, cei care desfraneaza, pentru ca preotul cand prepara painea si vinul pentru pogorarea Duhului Sfant, pentru a le preschimba in trupul si sangele Mantuitorului, scoate particele de paine, in forma de triunghiuri din prescuri pentru Maica Domnului, Sf Ioan Botezatorul, alti sfinti, dar si pentru vii si adormiti. Este ca o impartasire tainica pentru cei vii, care sunt pomeniti cand se scot particele, de aceea e pacat sa-i pomenim pe sectanti, sinucigasi care s-au despartit de Mantuitorul. Sf Liturghie este o mare taina. Doamne ajuta!

  Reply

 9. carla
  iunie 25, 2009 @ 10:46 am

  @Adriana
  ” Ori daca nimeni nu se roaga si pentru ei, cine poarta vina ca nu au sansa sa cunoasca si ei adevarul? Eu cred cu tarie ca vina o purtam noi! „

  Lasa asta in grija Domnului ca el are grija de toti,judecatile Lui nu sunt ca ale noastre, Evanghelia este propovaduita la toata lumea pana la sfarsitul lumii, nimeni nu poate spune ca nu a auzit adevarul.

  Luca , cap6
  41.De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, iar bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?
  42.Sau cum poţi să zici fratelui tău: Frate, lasă să scot paiul din ochiul tău, nevăzând bârna care este în ochiul tău? Făţarnice, scoate mai întâi bârna din ochiul tău şi atunci vei vedea să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.
  43.Căci nu este pom bun care să facă roade rele şi, iarăşi, nici pom rău care să facă roade bune.

  Reply

 10. MONICA
  iunie 25, 2009 @ 11:26 am

  Off ,Doamne ,daca exista asa nehotarare si asa dezbinare pentru un lucru bun ….
  Intr-adevar nu se pot trece pe pomelnic aceste persoane ,dar ce ne impiedica sa ne rugam in particular .
  Asa multe discutii ,mai bine nici nu veneam cu propunerea asta ,daca stiam ca in loc sa ne rugam ,noi discutam si analizam atata.
  Asa ca de fapt daca stau sa ma gandesc bine ,continuu pe cont propriu acest demers.

  Reply

 11. florinm
  iunie 25, 2009 @ 11:59 am

  Monica, nu deznadajdui, nu te mahni. Initiativa ta e una minunata, ne putem ruga unii pentru altii oricand.
  Numai ca pentru pomelnice exista niste reguli, stabilite de Biserica, reguli care nu sunt deloc absurde, dar uneori, nici usor de inteles. E bine, totusi, ca s-a ajuns la discutiile acestea, astfel poate mai invatam cate ceva (in fctie de dispozitia fiecaruia de a invata, de a accepta).
  Domnul sa ne lumineze pe toti, sa invatam sa ne iubim unii pe altii dupa invatatura Sa, cuprinsa in Sf. Scriptura si Sf. Traditie!

  Reply

 12. carla
  iunie 25, 2009 @ 12:06 pm

  Imi cer iertare, nu cred ca e nici o dezbinare sau discuti, nu am avut intentia sa analizez in sens rau.

  Oricum o sa imi pastrez parerile pe viitor.

  Reply

 13. elena
  iunie 25, 2009 @ 3:28 pm

  fratilor, pomeniti-ma si pe mine, ca din cauza neascultarii ma bantuie necredinta si mi-e greu sa ma indrept catre spovedanie; puteti sa ma treceti pe pomelnic, ca nu ma incadrez in categoriile oprite de parintele Cleopa, desi Dumnezeu stie ca aceia merg, probabil, inaintea mea in Imparatia Sa (nu din smerenie spun asta, ci din deznadejde)

  Reply

 14. florinm
  iunie 25, 2009 @ 3:46 pm

  Elena, inseamna ca iti e oarecum cunoscuta suferinta talharului de pe cruce, unul dintre aceia doi care fusesera rastigniti langa Hristos. Inseamna ca iti e cunoscuta suferinta si tanguirea aceluia. Iata mai jos, cuvintele Sfintei Evanghelii:
  39. Iar unul dintre făcătorii de rele răstigniţi, Îl hulea zicând: Nu eşti Tu Hristosul? Mântuieşte-Te pe Tine Însuţi şi pe noi.
  40. Şi celălalt, răspunzând, îl certa, zicând: Nu te temi tu de Dumnezeu, că eşti în aceeaşi osândă?
  41. Şi noi pe drept, căci noi primim cele cuvenite după faptele noastre; Acesta însă n-a făcut nici un rău.
  42. Şi zicea lui Iisus: Pomeneşte-mă, Doamne, când vei veni în împărăţia Ta.
  43. Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai.

  Pastreaza-ti nadejdea, zi-I si tu Lui Iisus: „Pomeneşte-mă, Doamne, când vei veni în împărăţia Ta” si roaga-te pentru iertare, mergi la spovedanie cu nadejde, chiar daca in genunchi si cu ochii-n pamant, caci atunci e omul mai mare, cand sta in genunchi… Domnul te va ajuta, draga Elena. Si Sfanta imparateasa al carui nume il porti!

  Reply

 15. adriana
  iunie 25, 2009 @ 6:58 pm

  Imi cer scuze ca am creat controverse. Tatal meu era ateu la momentul respectiv, chiar daca a fost botezat ortodox de bunica, el nu credea in nimic si nega existenta lui Dumnezeu, iar parintele nu mi-a zis sa nu il trec pe pomelnic. Si rezultatul: acum este credincios, chiar daca nu unul „ca la carte”. Dar este bine ca fiecare sa isi intrebe duhovnicul, caci din cate vad eu fiecare parinte face cum crede.
  Doamne ajuta!

  Imi cer iertare pentru celelalte ganduri personale, de acum inainte o sa le tin pentru mine, caci vad ca lezeaza pe unii. Imi cer scuze inca o data.

  Si multumesc Monica pentru gandul cel bun de a scrie acest articol. Daca este macar o persoana care se foloseste de el, munca ta nu este in zadar!

  Reply

 16. adriana
  iunie 25, 2009 @ 7:02 pm

  Oricum, nu cred ca mila vreunui om de pe pamant poate intrece vreodata mila lui Dumnezeu pentru om… Si daca sunt oameni care au mila de toti aceia care nu se pot pune pe pomelnic, cu cat mai multa mila are Dumnezeu?…

  Doamne ajuta!

  Reply

 17. adriana
  iunie 25, 2009 @ 7:07 pm

  Ah, si despre „Pe urma nu se pun la slujbe cei ce traiesc necununati”, cat am fost in aceasta situatie, iar nu mi-a interzis duhovnicul sa pun pe pomelnic numele meu si a prietenului cu care eram…
  Deci intr-adevar trebuie intrebat duhovnicul, caci poate este ca si in cazul canoanelor, fiecare parinte hotaraste ce canon sa dea pentru pacate…

  Doamne ajuta!!

  Reply

 18. Georgiana
  iunie 25, 2009 @ 7:13 pm

  Si mie imi place ideea aceasta Monica…propunerea ta.
  Cum zice si florin,ne putem ruga unii pentru altii oricand.
  Important este sa ne rugam sincer,dand mare importanta acestei rugaciuni ca aceasta sa fie spre folosul nostru. In aproapele nostru sa-L vedem pe Hristos,si asa cum ne rugam Lui pentu toate,sa-L adaugam la rugaciune si pe aproapele nostru.

  Reply

 19. anonim
  iunie 25, 2009 @ 7:51 pm

  mie mi-ar placea sa ne rugam toti impreuna la o anumita ora a unei zile,asa v-as simti aproape pe toti deodata si rugaciunea noastra ne-ar uni si, bineinteles ,cred ca rugaciunea ar avea putere mai mare.

  Reply

 20. MONICA
  iunie 25, 2009 @ 7:56 pm

  Cei de pe site-ul Maicii Siluana se rugau la ora 22 .

  Reply

 21. anonim
  iunie 25, 2009 @ 8:19 pm

  sa fie o data pe saptamana, de exemplu,duminica ,o jumatate de ora ,si sa stabilim o rugaciune cuprinzatoare,daca doriti…

  Reply

 22. Adriana
  iunie 25, 2009 @ 9:37 pm

  E o idee buna ora 22, mai ales ca ne alaturam grupului care se roaga in acelasi timp maicutele 🙂

  Reply

 23. elena
  iunie 25, 2009 @ 10:27 pm

  adica ora 15 in philadelphia… cam complicat

  Reply

 24. MONICA
  iunie 27, 2009 @ 2:54 pm

  ALTE PROPUNERI
  -Dalida-vrea sa faca avort-http://jurnaldeavort.blogspot.com/.
  -Elena V-mama a 2 copii ,are cancer de col uterin

  Reply

 25. elena
  iunie 28, 2009 @ 3:05 am

  Fratilor, Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti care m-ati pomenit in rugaciuni!

  Dumnezeu sa se milostiveasca si catre Dalida, sa ii dea gandul cel bun si bucuria de a deveni mama, iar nu blestemul crimei! Dumnezeu, in milostivirea sa, sa-si reverse mila si asupra Elenei V. (uncoltisorderai.blogspot.com)care la 26 de ani, fiind mama a doi copii si cununata de putina vreme, a fost diagnosticata cu cancer de col uterin in stadiul trei. Domnul sa ne ierte pe toti, iar noi sa ne iubim unii pe altii ca intr-un gand sa-L marturisim! Amin!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *