Sâni mari si creiere mici

breastIntrucat, preocuparile tinerilor in general, si mai ales ale celor de astazi, sunt trupesti si orientate cu precadere spre sexualitate m-am  gandit ca ne-ar fi de folos urmatoarea relatare din cartea Tinerii si sexualitatea, scrisa de Danion Vasile: Scrisoare pentru fetele cu sâni modesti

Daniela: „Mie îmi place sa am sânii foarte mari sau foarte dezvoltati. Prietenii mei m-au parasit si nu mai vorbesc cu mine fiindca eu nu am sânii dezvoltati ca celelalte prietene ale mele.”

Nicoleta: „Nu ma dezvolt deloc, toti ma resping, chiar si baietii. Înca la vârsta mea nu am avut un prieten, îmi vine sa ma omor. Va rog frumos sa-mi spuneti ce sa fac ca sa îmi creasca si mie sâni si sa fiu si eu mai grasa”

Diana: „Am un mare complex: nu am sânii mari. Îmi este rusine sa ma îmbrac cu bluze mulate, toti baietii îsi bat joc de mine, toti striga dupa mine, aceste „faze” ma duc la exasperare. Din punct de vedere fizic mi se fac multe complimente: ca am un corp frumos cu o exceptie, ca arat „cool”. Am vorbit cu putini baieti, ultimul meu prieten mi-a spus în fata ca nu mai putem fi prieteni pentru ca nu am sâni si m-a parasit. Sunt disperata! Tin foarte mult la el, m-a parasit pentru o „vagaboanda”. Ma gândesc la o posibila sinucidere, nu mai suport acest chin.

Catre toate Danielele, Nicoletele si Dianele care împartasesc aceeasi perspectiva trista asupra prezentului: fetelor, bagati-va mintile în cap! Nu are rost sa va dati cu capul de pereti numai pentru faptul ca sânii vostri nu sunt mai darnici fata de privirile tinerilor ai caror hormoni tropaie precum un detasament militar.

Exista o psihoza a sânilor mari, o psihoza care se accentueaza pe zi ce trece si care este puternic modelata de mass-media. Eu nu sunt de parere ca trebuie sa se lupte contra discriminarii fetelor nedotate, si nici ca acestea sa fie consolate cu povesti de adormit copiii. Cred ca pur si simplu ar trebui ca fetele cu sâni mici sa capete o perspectiva asupra „handicapului” lor care sa nu tina seama de exigentele mass-mediei.

Îmi este greu sa ma adresez mai multor fete deodata, asa ca ma voi adresa unei singure „victime a sortii”.

Ar trebui sa fii fericita ca din cauza sânilor tai multi baieti stau departe de tine. E o sansa de care nu au parte fetele bine dotate. De ce? Pentru ca baietii se vor apropia de ele în primul rând pentru sânii lor, si nu pentru sufletul lor. Un baiat rosteste foarte usor o declaratie de dragoste numai pentru a avea ocazia sa puna mâna pe un trup care îl înnebuneste. Foarte greu îi va fi unei fete cu sânii mari sa îsi dea seama daca prietenul ei o iubeste cu adevarat sau pur si simplu a fost hipnotizat de niste balcoane spatioase.

„Nu pot sa ma amagesc cu un astfel de refren”, mi-ai spune. Nu vreau sa te amagesc, pur si simplu asa stau lucrurile: fetele cu sâni mari sunt de multe ori cautate de baieti nu pentru ca ar avea cine stie ce calitati iesite din comun, ci pentru ca sânii lor sunt generosi.

„Si nu este asta o mare calitate?”

Nu pot sa fiu atât de orb ca sa nu constat si eu ca printre tineri aceasta însusire capata încetul cu încetul rangul de virtute de capatâi. Dar ce vorbesc de tineri? Femeia cu sânii mari face parte din setul de vise erotice al barbatilor care nu sunt împliniti de relatia cu sotiile sau amantele lor. Un prieten îmi spunea ca cea mai mare ispita a lui este sa faca sex cu o femeie cu sânii mari, ca cele din revistele porno.

Sa ne întrebam de ce au atâta trecere fetele cu sânii mari. Exista vreo legatura între aceste organe si mintea unei fete? Sunt sânii mari semnul unei minti mai stralucite, sau semnele unui coeficient de inteligenta redus?

Nici una, nici alta. Femeia poate avea sâni revarsabili, si poate fi geniala sau proasta de-a binelea. Femeia poate avea sânii milimetrici, si asta nu o face nici desteapta, nici proasta.

Dar femeia cu sâni mari este o femeie care îi înnebuneste pe barbati. De ce? Din mai multe motive, toate centrate în jurul actului sexual. O fata cu sâni mari este mult mai usor de stârnit. Se stie ca sânii reprezinta una dintre zonele erogene cele mai sensibile ale femeii. Într-o discoteca dansezi cu o fata cu sânii mari, o mângâi putin mai lasciv peste piept si în câteva minute este gata sa vina la tine acasa sau în masina ca sa îi demonstrezi cât de fulgerator te-ai îndragostit de ea. Apoi, acasa sau în masina, barbatul se excita foarte tare atingând acei sâni mari. Ce s-ar fi facut acel barbat daca fata pe care o agata în discoteca avea sâni mici? I-ar fi fost greu sa o stârneasca si, mai apoi, nu ar fi avut aceeasi stare de extaz în fata trupului ei gol.

Ideea ca o fata cu sânii mici este aproape frigida nu sta în picioare: din literatura de specialitate se stie ca sunt fete cu pieptul neted care abia daca sunt atinse reactioneaza ca niste experte în sex. Poate ca tocmai complexul de care sufera sa le dea astfel de senzatii extreme la cel mai mic impuls. Dar faptul ca un mascul se simte mai bine lânga o fata cu sâni mari e valabil. Poate chiar si numai pentru faptul ca presiunea cu care prietenii sau filmele i-au bagat aceasta idee în cap lasa urme care nu pot fi sterse decât foarte greu.

Nu vreau sa spun ca daca unui tânar îi plac formele mai bogate ale sânilor asta înseamna neaparat ca e un tip lipsit de valoare, dar sunt convins ca daca un tânar renunta la o fata, sau nu vrea sa fie prieten cu o fata, numai pentru ca ea are sâni mici, înseamna ca handicapul de care sufera el e mai serios decât cel de care sufera fata.

„Sunt multi tineri care pun problema asa”

Ce daca? Afirmatia mea privitoare la valoarea lor nu se modifica. Faptul ca mai au si spirit de turma nu îi dezvinovateste. Dimpotriva. Repet faptul ca o fata cu sâni mici ar trebui sa îsi fructifice la maxim avantajul pe care îl are. În jurul ei vor roi mai greu tipii obsedati de sex, si îi va fi mai usor sa gaseasca un prieten de valoare. Evident, vânatorii de sex nu vor evita cu totul nici prazile mai modeste, ai caror sâni sau fese nu intra în standard. Ba chiar le vor considera niste prazi usoare, si vor încerca sa profite de complexele lor.

„Daca nu are cine stie ce sâni, e complexata, e mai usor de bagat în tufis.” Perspectiva lor nu e chiar utopica: sunt fete care se culca cu prietenii lor tocmai pentru a-i recompensa pentru faptul ca le-au trecut cu vederea putinatatea sânilor.

E trist nu numai faptul ca altii îsi dau seama ca cineva are motive sa fie complexat, este trist când persoana respectiva se lasa doborâta de complexele ei. „Ma gândesc la o posibila sinucidere, nu mai suport acest chin”, spunea Diana. E oare acesta un motiv întemeiat pentru o sinucidere? Sinuciderea nu e justificata niciodata, nici macar atunci când cineva se afla într-o situatie de zece ori mai grea. Pe fetele aflate în situatia Dianei le atentionez ca, desi îsi imagineaza ca poate prin sinucidere stresul lor va lua sfârsit, nu va fi deloc asa. Sa îsi imagineze ca daca se vor sinucide vor ajunge pe o insula pe care tipi bine, tinând în brate fete cu sâni XXL, vor arata cu degetul spre ele cu dispret: „schiloadele”, si vor scuipa spre ele cu dispret.

„Dar nu va fi asa pe lumea cealalta”, mi-ai putea spune. Da, nu va fi asa, pentru fetele care se sinucid va fi acolo de o mie de ori mai rau.

Sa analizam putin ce se poate face cu sânii tai. Ca sa îi maresti ai doua metode clasice: prin silicoane sau cu ajutorul tratamentului medicamentos, între care la loc de cinste se afla anticonceptionalele. Sa iei anticonceptionale nu te sfatuiesc, pentru ca au o gramada de efecte secundare. Am o prietena care cu ani în urma a luat astfel de pastile, ca sa i se regleze ciclul. Acum, sotie fiind, nu poate sa faca copii. Pastilele i-au dereglat organismul, si nu se stie daca îsi va mai reveni.

Cu silicoanele cred ca e mai simplu: nu cred ca din punct de vedere medical sunt la fel de periculoase. S-ar putea sa fie, dar nu m-a interesat acest subiect. Presupunând ca nu ar avea efecte secundare, sa vedem ce ai rezolva daca sânii ar fi mai apetisanti. În primul rând ai scapa de apasarea ca esti altfel O apasare serioasa. (Ciudat, pe cât de serioasa este campania dusa de cei grasi pentru ca moda XXL sa nu mai fie considerata ridicola, pe atât de penibil pare efortul de a-i convinge pe baieti ca o fata cu sânii mici nu e handicapata.)

Numai ca problemele nu s-ar împutina, ci doar ar trece la o alta forma. Cine e de vina ca sânii tai nu au fost mai dotati? Oare de ce Dumnezeu nu te-a facut mai aratoasa? Poate pentru simplul fapt ca nu aveai nevoie de asa ceva. Pe lumea cealalta exista altfel de repere. Ai auzit cumva de faptul ca singura tristete a unei sfinte era ca prin asceza ajunsese la un piept atât de ofilit încât putea fi confundata cu un barbat? Nu. Pe lumea cealalta, care e vesnica, nu conteaza nici câti muschi au avut barbatii si nici ce sâni sau coapse au avut femeile. Acolo conteaza altceva. Acolo frumusetea fizica se judeca dupa alte criterii.

Dumnzeu te-a facut trup si suflet. Trupul si sufletul tau se afla în armonia ideala pentru ca, la sfârsitul vietii tale, sa ajungi la bucuria vesnica. Ai venit pe lume pentru a strabate un drum sinuos, la capatul caruia se afla împlinirea, dragostea adevarata, frumusetea netrecatoare. Rostul tau, fie ca esti constienta sau nu, este acelasi cu rostul fiecarui om: acela de a-L cunoaste pe Dumnezeu si de a te desfata de frumusetile vesnice. Orice handicap fizic ar avea un om, acesta nu îl poate împiedica sa dobândeasca raiul. Oare sa fie „handicapul” de care suferi tu un asemenea impediment? Nu, evident ca nu.

„Dar pe mine nu ma intereseaza ce va fi atunci, ma apasa faptul ca acum nu îmi e bine. Vreau sa schimb lucrurile.”

Daca ti-ar fi fost mai de folos sa ai sâni mari, atunci fii sigura ca Dumnezeu ti-ar fi dat ceea ce ti-ar fi fost de folos. Arati exact cum trebuie pentru a ajunge la mântuire. Daca tu modifici în mod artificial trupul tau, întreaga ta viata va fi schimbata într-un mod pe care tu nu ai cum sa îl prevezi. Nu îti va fi de folos.

„Crezi ca vei reusi sa ma convingi sa renunt sa îmi maresc sânii cu silicoane, vorbindu-mi despre ce ma asteapta pe lumea cealalta? Eu vreau sa ma bucur pe lumea asta.”

Depinde si în ce mod vrei sa te bucuri pe lumea asta. Daca îti vei mari sânii cu silicoane, vei avea parte într-o anumita masura de desfatarile erotice de care acum esti lipsita. Dar vei merge pe un drum al esecului, pe un drum al neîmplinirii.

„De ce?” Pentru ca daca ti-ar fi fost de folos sa ai sâni mari, atunci i-ai fi avut. Numai ca în ecuatia în care îti încadrezi viata, sânii mari sunt prilej de sminteala pentru altii iar pentru tine sursa de placeri trupesti. Pe o fata care se naste cu sâni ideali din punctul de vedere al standardului, Dumnezeu o poate ajuta sa îsi pazeasca atât fecioria trupului, cât si pe cea a sufletului. Pe când daca tu vei râvnesti sa porti sutienele ei, acest lucru nu îti va fi de folos pentru ca structura ta sufleteasca ramâne tot pe vechiul calapod. Întelegi ce vreau sa spun? Trupul si sufletul, fiind interdependente, ajung sa se certe atunci când unul din ele sufera un accident, o interventie exterioara brusca ce le modifica armonia. (E ca în cazul schimbarii de sex, un barbat îsi poate taia penisul, dar tot barbat ramâne, orice ar avea în bikini. ADN-ul ramâne de barbat, orice ar face.) Nu acelasi lucru se întâmpla cu fetele ai caror sâni au ramas mici în urma unui accident suferit în copilarie sau din alte motive; în unele situatii medicii pot da un ajutor real, fara sa fie nevoie sa se apeleze la silicoane sau alte metode artificiale. Sau sunt fete care nu fac nici un fel de miscare fizica, stau cocosate si ai caror sânii suporta o influenta evidenta din acest motiv. E lesne de înteles ca putina gimnastica în fiecare zi rezolva o astfel de problema.

Stiu ca în acest punct al discutiei fetele care si-au bagat silicoane pot sa aduca contraargumente care sa te convinga ce avantaje îti ofera un piept mai generos. Privite însa din perspectiva crestina, marirea sânilor e un esec. Iar în cazul în care aduce avantajele erotice mult-asteptate, e clar ca aceste avantaje sunt lemne aruncate pe jarul care îi asteapta pe desfrânati în iad.

„Dar atâtia prieteni m-au parasit din cauza sânilor”, ar putea sa îmi spuna Daniela. Nu, nu din cauza sânilor tai mici te-au parasit, ci din cauza ca sunt ei prosti, de asta te-au parasit. Numai un prost renunta la o fata din cauza ca nu este multumit de sânii ei. Sau nu neaparat un prost, un taur comunal, un tip obsedat de sex. Deci nu este o pierdere când te paraseste un asemenea tip. Un tânar care merita sa îti fie prieten ar trebui sa nu se uite doar la trupul tau. Eu nu spun ca frumusetea trupului nu îsi are valoarea ei într-o poveste de iubire, ci spun ca sunt fete deosebite pe care baietii le parasesc numai pentru ca nu au fost în stare sa le aprecieze cum trebuie.

Ar trebui sa îti fie clar ca daca sânii mici sunt un motiv pentru ca prietenul sa te paraseasca, nu pierzi nimic ramânând fara un astfel de prieten. Dar trebuie sa tii seama si de faptul ca în orice despartire, cel care pleaca recunoaste greu care a fost motivul real al plecarii sale. De multe ori sunt invocate motive false, chiar daca stau în picioare. Si oare, daca cel care te paraseste vrea sa te raneasca, nu o face cel mai eficace motivând ca a plecat din cauza ca sânii tai sunt prea mici? Gândeste-te la asta. Chiar daca mai multi baieti invoca acest motiv, s-ar putea ca fiecare sa minta cu acelasi sânge rece. De altfel, sunt destule fete cu pieptul generos pe care iubitii le parasesc în acelasi ritm în care te parasesc pe tine.

Daca prietenii pot invoca acest motiv pentru a nu evita sa recunoasca motivul real al plecarii lor (întoarcerea primei iubiri, o poveste de dragoste la prima vedere, plictiseala), atunci când se va pune problema angajarii tale lucrurile pot sta invers: potentialul si potentul sef va invoca alte motive pentru a nu fi nevoit sa recunoasca faptul ca nu este multumit de decorul pe care îl ofera sânii tai. Aici nu am ce sa spun, decât ca daca sânii sunt un criteriu de angajare, mai târziu un criteriu de mentinere a postului va fi gimnastica erotica: daca nu vrei sa îi faci poftele sefului, el nu se va sfii sa angajeze o fata care din punct de vedere intelectual nu se ridica la masura ta, dar care se pricepe la ridicatul poalelor în cap. Iata ca nici aici pierderea ta nu e reala.

Putem vorbi de un singur domeniu în care ai simti cu adevarat lipsa unor sâni mai voluminosi: în cazul în care ai vrea sa devii cântareata sau actrita. Cum ar fi Sandra Bullock daca i-ar lipsi pieptul acela care îi baga în boala pe obsedatii care îsi lipesc poze cu ea prin WC-uri? Sa fim realisti: o actrita nedotata poate face sa scada încasarile unui film. Vrei sa devii actrita sau cântareata? Putin probabil. Asa ca nu are rost sa insistam asupra acestui subiect.

Oricum, ar trebui sa îti dai seama ca nici dorinta unor fete care se afla în situatia ta si care spun: „Vreau sa am sânii cât mai mari, oricât de mari ar fi” nu are acoperire. Iata ce scrie cu tristete o fata aflata în extrema cealalta: „Am un prieten, de noua luni, si am fost de acord sa facem dragoste când relatia noastra va împlini un an, dar simt ca nu o voi putea face pentru ca îmi este rusine de sânii mei. Astfel, am hotarât sa nu fac dragoste cu nimeni pâna când sânii mei vor fi mai mici. Sunt foarte disperata, pentru ca el ma iubeste, dar nu stiu cum va reactiona când îi voi spune ca nu pot face dragoste cu el, pentru ca motivul nu-l va afla niciodata.”

Ciudat, unele fete se declara rebele atunci când este vorba sa asculte glasul Bisericii care le cheama la o viata curata, dar când e vorba de anumite idei fixe sau de satisfacerea unor capricii, iubirea de sine le da puterea de a birui chiar si atractia sexuala. Cred ca fata care a scris rândurile de mai sus si-a dat seama cât de stupid este punctul ei de vedere, si a început viata sexuala cu prietenul ei; desi cu asta nu a rezolvat nimic – a cazut din lac în put.

Închei ravasul de fata adresându-ma tuturor fetelor care sunt nemultumite de putinatatea sau de volumul exagerat al sânilor lor: cautati adevarata dragoste, cautati un tânar care sa va iubeasca cu adevarat. Veti vedea ca daca dragostea voastra va primi binecuvântarea nuntii, atunci sotul vostru va va iubi ca si cum ati avea cei mai super sâni din lume. Unui sot care îsi iubeste sotia îi e drag fiecare centimetru din trupul ei. Daca dragostea porneste din trup nu poate sa ajunga pâna la suflet si sa-i acopere defectele, dar daca porneste din suflet, atunci trece cu vederea micile „imperfectiuni” ale trupului. Atunci când doi oameni care se iubesc primesc binecuvântarea casatoriei, Dumnezeu le curateste mintile si trupurile prin harul sau. Cei care va vor lua de sotii nu vor regreta ca nu aveti bustul mai bogat, picioarele mai drepte sau dintii mai stralucitori. Va vor iubi asa cum sunteti. Si nu va fi nevoie sa le dati cu umbreluta la fund când îsi uita privirile pe sânii capabili ai femeilor de pe celalalt trotuar.

TINERII SI SEXUALITATEA de Danion Vasile

(Visited 62 times, 1 visits today)