Skip to content

5 Comentarii

 1. Ludmila Doina
  iunie 26, 2013 @ 12:24 pm

  Foarte bun articol, si foarte bine argumentat !

  Doamne ajuta !

  Reply

 2. Carol
  iunie 26, 2013 @ 2:50 pm

  Doamne ajuta Claudiu !

  Ai scris un articol minunat, gand la gand, eu voiam sa scriu unul asemanator cu morala asemanatoare cu cea de la final, bazata pe invataturile tolstoiene din Razboi si Pace si viziunea ortodoxa asupra lumii, evenimentelor, curentelor si personalitatilor politice si atotputernicia Domnului Hristos, dar deocamdata simt ca nu pot, la vremea potrivita ma va lumina Dumnezeu sa o fac !

  Acum cativa ani era o cearta in Franta, pe tema drogurilor, primaria voia sa produca si sa vanda droguri, iar satenii s-au revoltat, dar primarul iesea la rampa sa argumenteze ca totul este legal, sa stea linistiti oamenii ca nu incalca nimeni legea…..
  Ca suntem in comunism sau demonocratie, atentia oamenilor se indreapta tot catre liderii politici, di ei isi fac idoli, fiecare dupa bunul lor plac. Si parca mai toti asteapta pe acel cap politic care sa le satisfaca toate poftele si sa fie pe placul lor, in subconstientul lor, si cu mesaje subliminale si alte metode de a impatimi prin mass media, toti il asteapta si multi, fara sa stie, i se inchina lui, fiului pierzarii.

  Doar Dumnezeu mai tine lumea, de multe ori ne si miram cum ne mai rabda, dar mare este mila lui. Pentru lacrima unui copil inocent varsata in fata icoanei Maicii Domnului, Dumnezeu se indura de toti pacatosii. Vremurile care le traim si care se anunta sunt grele,dar spre mantuirea noastra, primim atatea semne, si noi nu ne trezim ! Cel mai mult sa ne doara departarae de Dumnezeu , sa ne dam seama ca fara El noi nimic nu suntem, doar El ne poate salva daca meritam asta !

  Reply

 3. Carol
  iunie 26, 2013 @ 2:53 pm

  Mai spunea Virgilu Gheorghe undeva, ca la cate studii a facut despre manipularea mentala, spalarea pe creier,si alte metode de a controla creierul uman,daca nu ar fi crezut in Dumnezeu, si el ar fi facut la fel

  Reply

 4. sdaniel
  iunie 26, 2013 @ 4:40 pm

  Nici vorba. Scopul legiferarii homosexualitatii nu are nicio legatura cu religia sau cu Dumnezeu.
  Sa nu fiu inteles gresit voi spune ca nu sunt de acord cu legiferarea homosexualitatii. Scopul pentru care este impusa aceasta tine doar de toleranta fata de omul de langa, indiferent de culoarea, religie sau orientare sexuala. Toleranta este impusa de vreo 40 – 50 de ani si, culmea, cel mai mult de pierdut au POLITICIENII.
  Faceti o simpla comparatie intre puterea de care dispunea un suveran / rege / prim-ministru acum sute sau zeci de ani si conducatorii din ziua de astazi. Este extrem de vizibil cat de mult a scazut puterea de decizie / influenta a politicienilor asupra populatiei sau societatii civile. Sunt convins ca in acest ritm, statele si politicienii vor disparea. Stiu ca pare absurda afirmatia mea, dar daca priviti trendul istoric si va uitati si la revoltele din multe state din ultimii ani (impotriva unr decizii politice banale cateodata), afirmatia mea devine posibila.
  Si mai fac una, mergand tot pe acest procedeu. Adica pe comparatie istorica si pe identificarea tendintei si a puterii de influenta. Si religia va disparea in timp.
  Suntem una din ultimele generatii de oameni care mai cred in Dumnezeu. Uitati-va numai ce se intampla in scolile din Romania (cu tot cu religia obligatorie), noua generatie nu vrea decat bani, putere si succes. Nu vrea educatie, munca sau credinta.
  Uitati-va la coada la moaste si o sa vedeti ca 90% sunt oameni in varsta. Tineretul este la mall, Mcdonalds sau pe Facebook.
  Nu va luati dupa faptul ca mai vedeti tineri in biserica. Putini tineri au adevarata credinta. Unii dintre cei care vin sunt adusi cu forta de parinti sau vor sa faca o incercare.

  Reply

 5. Dan Tudorache
  iunie 27, 2013 @ 7:27 am

  Daniel, te-am „prins” în offside 🙂
  Când ai vorbit despre toleranța dintre oameni, ai adăugat în aceeași categorie două diferențieri naturale cu o diferențiere comportamentală aleasă și nenaturală.
  În timp ce este natural să ai toleranță față de orice diferențiere biologică naturală (culoare, sex, vârstă) și în timp ce este natural să ai toleranță față de religiozitatea unui om atâta timp cât religiozitatea este un simțământ natural al omului, indiferent de religia sa, toleranța față de homosexualitate este anormală atâta timp cât homosexualitatea însăși este o deviație împotriva naturii: funcțiile naturale ale cavității bucale, anale și a organului sexual masculin sunt încălcate în mod sistematic și conștient. De aceea nu putem vorbi despre toleranță față de homosexualitate (față de păcat). Iar față de homosexuali (față de bolnav) ce toleranță mai mare să avem decât acum, când nimeni nu aruncă cu pietre în ei, când se bucură ca toți oameni de drepturile fundamentale ale țării și când bisericile îi așteaptă cu brațele deschise pentru vindecare?
  Așadar, deși sunt obositor, repet că a trece pe același palier toleranța homosexualității cu toleranța față de alte categorii naturale, este o primă greșeală care schimbă întreaga ecuație a problemei. În plus, din punctul meu de vedere cred că este greșit să și acceptăm sintagma de ”minorități sexuale” când defapt denumirea corectă este ”minorități deviaționale”. Prin folosirea termenului de ”minoritate”, propagandiștii noii revoluții sexuale, reușesc să stârnească două mutații în mentalul colectiv:
  a) cuvântul ”minoritate” induce ideea de comunitate vulnerabilă, care are nevoie de protecție, de compasiune, când tocmai propagandiștii LGBT sunt cei agresivi în manifestare.
  b) cuvântul ”minoritate” induce ideea că homosexualii sunt o comunitate formată natural, așa cum sunt minoritățile etnice.
  Mai departe, ai spus că ”toleranța” (care sunt limitele toleranței?, sau este un termen fără limite) este impusă de vreo 40-50 de ani. Întrebarea interesantă este cine impune această toleranță?

  Cât privește evoluția umanității, eu nu cred că vor dispărea nici statele și nici politicienii. Desigur, accept ideea că pot apărea transformări radicale în ceea ce privește organizarea și guvernarea politică dar de dispărut nu, atâta timp cât politica înseamnă ”arta de a conduce treburile societății”. Neamurile sunt lăsate de Dumnezeu și ele se vor organiza întotdeauna în state din interese de apărare și prosperitate, indiferent de ideologiile care bântuie.

  Apoi, în legătură cu religia, și în particular creștinismul, ai tras o concluzie parțială. Într-adevăr, așa pare trendul acum. Dar și Dumnezeu e la cârma lumii, și El mută pe tabla de șah a omenirii. Dacă vei parcurge Vechiul Testament, vei vedea de câte ori poporul lui Israel l-a abandonat pe Dumnezeu pentru zei, a schimbat și Dumnezeu cursul istoriei de la o generație la alta, prin oameni providențiali. Cel mai celebru exemplu este al proorocului Ilie.
  Îmi amintesc și de comuniști. Și ei s-au crezut stăpâni absoluți, și ei au crezut că revoluția lor proletară va ajunge până la statuia libertății, și ei au crezut că l-au terminat pe Dumnezeu și Biserica. Vai cât s-au înșelat. Omenirea ia aruncat la groapa de gunoi a istoriei iar Dumnezeu le răsplătește acum după fapte.
  Ca și tine, nu sunt romantic în privința evoluției omenirii. Sunt sigur că vor veni alți nebuni, cel puțin la fel de nebuni ca și comuniștii. Deja bat la ușă. Poate vor avea o libertate efemeră de a avea masele la cheremul lor. Dar se vor sfărma și ei de piatra care este Hristos, precum au pățit atâția alți viteji politici.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *