Scrisoare. Cadou de ziua mea.

3 zile…Doamne.

Atat. Si totusi, acestea trec foarte repede. Nu-mi doresc nimic de la Tine Doamne, de ziua mea, dar indraznesc totusi  sa te rog sa-mi daruiesti Tu ceva, care stii ca imi lipseste.

Imi lipseste smerenia Doamne. Insetez dupa ea la fel ca dupa iubirea ta cea nemasurata!

Smerenia i-a inaltat si pe sfinti de pe pamant la ceruri si i-a impodobit Dumnezeu cu aureola nemuritoare. Smerita cugetare este o rugãciune neîntreruptã. Smerenie nemasurata ai avut Tu, Doamne. Sfantul Isac Sirul ne spune ca ,,smerenia este haina dumnezeirii, haina lui Dumnezeu”.

Cum spune Sf Ioan Gura de Aur: ,,Smerenia nu inseamna ca un pacatos sa se socoteasca pe sine cu adevarat pacatos, ci aceea este smerenie, cand cineva se stie pe sine ca a facut multe si mari fapte bune, si totusi nu cugeta lucruri inalte despre sine, ci zice ca Pavel:  „Cu nimica pe mine nu ma stiu vinovat, insa aceasta nu ma indrepteaza pe mine” (1 Cor. 4,4). Si iarasi: „Iisus Hristos a venit in lume ca sa mantuiasca pe cei pacatosi, dintre care cel dintai sunt eu” (1 Tim, 1,15). Aceea este smerenie, cand cineva cu faptele cele bune ale sale este mai presus de toti, si totusi, se injoseste inlauntrul sau.  Daruieste-mi Tu aceasta smerenie Doamne, nu iti cer altceva.

Cele mai frumoase daruri le-am primit de la Tine, Hristoase, in toti acesti ani. Tu mai invatat sa Iubesc, Tu m-ai invatat sa nu ma uit la cele lumesti caci nu imi aduc niciun folos.

Dar te rog, pe langa smerenia care ti-o cer toarna si un pic de blandete in inima mea. Sfantul Grigorie Teologul ne invata sa biruim prin blandete pe cei care ne-au ofensat;  sa-i castigam prin evlavia noastra! Sa lasam sa-i pedepseasca cugetul lor si nu mania noastra . Deci iata Doamne, pentru ce imi doresc smerenie si blandete.

 

Ofera-mi mie ca dar de ziua mea, haina dumnezeirii. Invata-ma sa fiu blanda, precum au fost  Sfintii Tai.

Nu ma lasa nici tu Maicuta, si ofera-mi mangaierea Ta in inima mea!. 

(Georgiana)

 

(Visited 14 times, 1 visits today)