Scrisoare deschisă către formația TAXI și către România! (Magda Câmpeanu)
Am privit videoclipul ‘’ Despre smerenie’’ și ziua mi-a devenit copleșitor de tristă. Încet, încet, cerul a început să se întunece în fața ochilor mei. Nu mă înțelegeți greșit, am apreciat mereu melodiile formației TAXI și am simpatie față de vedetele care au apărut în acest videoclip. De asemenea, am un respect deosebit față de actorii Oana Pellea și Victor Rebengiuc. Ce să vă zic? În timp ce ascultam și priveam clipul, inima mi se strângea cu durere. Mă doare și acum când scriu aceste rânduri. Și știți de ce? Pentru că nu cred că voi, oameni-model, realizați că printr-o astfel de acțiune ne sabotăm neamul.
Actori pe care îi respect și îi apreciez pentru activitatea lor, oameni cu o anumită lumină în ochi s-au strâns pentru o acțiune împotriva Catedralei Mântuirii Neamului, dar oare s-au gândit unde va duce această acțiune a lor?
Dacă există ceva ce prețuiesc mult la oamenii din jurul meu atunci acel ceva este echilibrul. Doamne, cât de multă nevoie avem de echilibru în această lume!
Indiferent de nivelul de educație, iubesc omul așezat în Dumnezeu. Omul care are puterea să cântărească lucrurile și care nu se grăbește să acționeze, cel care are puterea de a discerne, de a nu se lăsa manipulat și de a vedea dincolo de aparențe.
Dragi oameni de Bine din acest videoclip,
Protestul vostru mă doare enorm! Vă recomand să citiți cărțile lui Ioan Ianolide: Întoarcerea la Hristos, Testamentul unui nebun și Deținutul profet.
Vă rog stăruitor, vă implor să le citiți!
Declarăm că suntem creștini, dar luptăm contra construcției unei catedrale ortodoxe! Vrem moschee? Pentru că acolo ne va duce acest drum al binelui gratuit. Da, am înțeles că nu doriți ceva măreț, impunător, care să reprezinte credința ortodoxă. Dar oare puteți să vedeți ce drum deschideți prin exemplul oferit?
Nu sunt eu în măsură să vă judec și nu doresc să o fac. Poate toți încercăm, după putință, să îl urmăm pe Hristos. Și toți suntem plini de neputințe.
Poate voi mergeți la Sf. Liturghie într-o biserică mică, din lemn, unde vă rugați Celui de Sus și așa ÎI aflați Voia… sau poate nu. Ceea ce simt este că atât timp cât în Biserica Ortodoxă se vor sluji: Sfânta Liturghie, Vecernia, Privegherea, Utrenia, Maslul, neamul românesc va rezista.
Iar dacă sunteți creștini adevărați, dacă aveți trăire În Hristos, vă rog din inimă să luptați pentru Biserica Ortodoxă și nu contra ei!
Dacă, ca prin minune, ar învia Sfântul Constantin Brâncoveanu și ne-ar cere să-l privim astăzi în ochi… am putea? Domnul Brâncoveanu a renunțat la onoruri și a suportat cu demnitate cerească calvarul declanșat de Imperiul Otoman contra familiei sale.
Oare ce a fost în sufletul domnitorului când i s-a cerut să renunțe la credința ortodoxă, pentru a salva viața copiilor săi? Asta nu știm, dar știm că nu a cedat, că nu și-a trădat neamul, chiar dacă prețul a fost viața sa și a copiilor săi.
El, Domnul Brâncoveanu, și-a iubit țara, neamul, credința ortodoxă… până la sânge!
De-a lungul istoriei, domnii Țării Românești: Neagoe Basarab, Ștefan cel Mare și mulți, mulți alții, au ridicat și împodobit mănăstiri spre Slava Celui de Sus.
Și dacă a fost ceva care ne-a ținut cu adevărat ca neam, care ne-a făcut să ținem ”inima sus” cred că acest ceva a fost credința poporului și a conducătorilor lui. Oare ce șanse aveam ca neam în fața păgânilor, care ne-au călcat pământul, ne-au jefuit, ne-au ucis bărbații și ne-au luat soțiile? Dar nu ne-au luat credința și puterea de a rezista ca neam. România a rezistat! Credința ortodoxă a rezistat! Și acum? Ce facem, oameni buni?
Ne-am aliat împotriva neamului nostru și suntem permisivi și îngăduitori cu construcția unei mega moschei în București, dar condamnăm construcția unui lăcaș de cult ortodox.
’’Cine nu este cu Mine este împotriva Mea şi cine nu adună cu Mine risipeşte’’ – a spus Hristos.
Mă doare pentru că devenim orbi și surzi în fața Adevărului și tare îmi este teamă că atunci când ni se va cere să dovedim dârzenie și credință, ne vom lepăda de Hristos, de Cel care s-a urcat pe cruce, pentru ca noi să avem Viață și Lumină Veșnică.
Mi-e teamă de consecințele unui astfel de videoclip în care oameni, care pot oferi un model, s-au unit. Pentru ce oameni buni?
În urmă cu doar câteva clipe, Alexandra Svet, autoarea manifestului ’’România, Trezește-te!’’ a scris pe contul de Facebook următorul lucru:
’’Impresionant! Atâtea personalități care cred că știu ce preferă Dumnezeu și știu atâtea despre smerenie… M-au convins! Nu sunt eu în măsură să îmi dau cu părerea despre ce preferă Dumnezeu și nici că ar conta parerea mea… și până acum am stat deoparte, cuminte… dar clipul acesta m-a convins. E clar că e timpul să donez, pentru prima oara, bani pentru terminarea Catedralei Mântuirii Neamului!!! Să fie totuși făcută… în caz ca Dumnezeu preferă altfel!’’
Da, Alexandra, nici eu nu am donat pentru Catedrala Mântuirii Neamullui, dar acum voi dona! Vom dona aici!
Voi dona pentru construcția ei, pentru că atât timp cât în cadrul catedralei se va sluji Sf. Liturghie, oamenii îl vor primi pe Hristos! Tot la Sf. Liturghie se vor pomeni și martirii din temnițele comuniste, cei care s-au jertfit pentru ca noi să avem un neam creștin, să nu devenim păgâni! Ce preț au plătit ei pentru neamul acesta!
Oare sângele lor a fost vărsat în zadar? Oare oasele celor care s-au jertfit pentru țara aceasta nu va striga către fiecare dintre noi, pentru că închidem ochii și permitem Răului să crească? România, trezește-te din somnul cel de moarte și urmează-l pe Hristos prin fapte, nu prin vorbe!
România, să nu uiți niciodată că ai sânge de martir în Tine și doar prin dreaptă credință vei dăinui!
România, aruncă-ți vălul negru de pe față și Vezi ce poți și ce Ești! Cu Hristos Înainte!
Autor: Magda Câmpeanu
Sursa: www.frumusete-fara-limite.ro | Scrisoare deschisă către formația TAXI și către România!c
sdaniel
aprilie 15, 2016 @ 5:00 pm
„Despre smerenie” este in zona artistica si trebuie interpretat precum poeziile lui Eminescu, ca un „demers poetic”.
Eu sunt perfect de acord cu versurile trupei Taxi, dar cu doua conditii:
– sa fi fost facut in anii 2009-2010 cand nu incepusera lucrarile;
– sa nu fi fost facut in postul Pastelui sau alte sarbatori ortodoxe; asta e fara obraz.
Eu as merge pe oportunism, eficienta. Suntem in 2016, Catedrala este aproape gata, la ce bun sa o mai critici acum? Cum sa o mai opresti acum cand 6 ani s-a investit enorm: bani, timp, planuri, idei si sperante.
Parerea mea este ca dezbaterile se fac inainte de a incepe/face ceva nu aproape de final.
Acum toti ar trebui sa ajutam ca aceasta sa fie construita si sa ii dam semnificatia si utilitatea.
Dan Tudorache
aprilie 16, 2016 @ 11:17 am
Oportunismul invocat mi se pare foarte realist și de bun simț, în contextul dat, pentru un creștin care nu a fost de acord din start cu acest proiect.
Cred că acesta ar fi fost primul argument și cu siguranță suficient pentru a demonstra inoportunitatea melodiei: Cui prodest?.. acum, în 2016, cu jumate de catedrală ridicată?
În final, cred că ai sintetizat cel mai bun îndemn pentru toți criticii Catedralei Mântuirii Neamului: [i]„Acum toti ar trebui sa ajutam ca aceasta sa fie construita si [b]sa ii dam semnificatia si utilitatea[/b].”[/i]
O zi cu inima senină Daniele!
PS: n-am uitat să-ți răspund la critica cu banner-ul, te amân din lipsă de timp cum am amânat-o și pe Laura deși i-am promis că luni îi voi răspunde și a trecut deja o săptămână.
Am răspuns acum spontan, că am avut oportunitatea.
Dar nu vreau să vă las cu observațiile în suspensie.
Boitos
aprilie 18, 2016 @ 5:54 am
Nu am ascultat melodia si nici nu cred ca o voi asculta.Am auzit doar 2-3 versuri.
Cred ca nu o sa imi pierd timpul cu asa ceva.
Dar acuma cand am vazut cine a participat la ,,minunatul ” cantec, nu pot sa spun altceva decat ca nu ma mira ca din gurita lor si din capsorul lor a iesit asa ceva.Parca ,,a tunat si i-a adunat”.
Inca o data ies in evidenta cei avizi dupa publicitate.
Si in zilele noastre cum poti iesi in evidenta : dai cu noroi in altii.