Skip to content

21 Comentarii

 1. adriana
  august 10, 2009 @ 9:17 pm

  Doamne,ajuta!…de mare folos cele scrise de tine, indiferent de varsta pe care o avem

  Reply

 2. Adriana
  august 10, 2009 @ 9:40 pm

  multumim!

  Reply

 3. admin
  august 11, 2009 @ 9:21 pm

  Cu drag!

  Reply

 4. cabira
  august 12, 2009 @ 9:10 am

  Multumim Claudiu, ai mare dreptate.
  Diavolul lupta sa ne puna tot felul de piedici.
  Eu mi am dat seama de aceasta mare ispita, cand am citit in indreptarul de spovedanie al lui Valeriu Gafencu, la porunca intai, intrebarea „Nu cauti sa mergi tarziu la biserica?”.
  Si intr adevar, programul de sambata seara este foarte important – e spre binele nostru sa nu ne indeletnicim cu discutii desarte, sau sa pierdem timpul pana tarziu, ci sa ne acordam timpul necesar pentru rugaciune si odihna, astfel incat a doua zi sa nu fim prezenti doar fizic la Sfanta Liturghie.

  Reply

 5. anamaria
  august 12, 2009 @ 12:45 pm

  este foarte adevarat ce am citit aici,sunt multe piedici puse ca sa ne oprim a mai merge la biserica.mie de exemplu mi se face rau,nu ma pot trezi si daca ajung la biserica mi se face atat de rau ca trebuie sa ies afara.nu stiu ce sa fac ,decat sa incerc sa continui,poate cu timpul va fi mai bine.Doamne ajuta

  Reply

 6. Tiberiu
  august 17, 2009 @ 9:24 pm

  Foarte frumos ai scris,Claudiu

  Reply

 7. Tiberiu
  septembrie 4, 2009 @ 8:39 am

  Am si eu o intrebare:Daca merg seara la club si nu stau pana la o ora tarzie din noapte,e pacat samerg a doua zi la Sfanta Liturghie?

  Reply

 8. Dan
  septembrie 4, 2009 @ 8:52 am

  Intreaba constiinta si vezi ce-ti spune 🙂

  Reply

 9. Tiberiu
  septembrie 4, 2009 @ 11:02 am

  Constiinta imi spune sa nu merg la club si apoi la Sfanta Biserica

  Reply

 10. Dan
  septembrie 4, 2009 @ 11:22 am

  Pai vezi ca ai raspunsul la intrebare? 🙂 Stii ce ai de facut. Si eu am trecut prin asta, la fel ca si multi alti tineri. Te asigur ca nu ai nimic de pierdut cu o absenta in club.

  Reply

 11. cabira
  septembrie 4, 2009 @ 2:32 pm

  @Tiberiu
  La Sfanta Liturghie trebuie sa fim si odihniti, ca sa putem participa asa cum se cuvine, ori daca mai mergem si in club, nu numai ca nu o sa fim odihniti, dar in minte o sa avem un mix de muzica divina si muzica de club.
  Eu observ asta cand merg la Sf. Liturghie, dupa ce in noaptea dinainte am participat la vreo nunta – e o tulburare in capul meu si cu greu ma concentrez la Sf. Liturghie.
  Am insa o intrebare – cum se impaca mersul in club cu biserica?
  Caci in club sunt multe lucruri smintitoare pentru ochii si sufletul nostru.
  Intreb, nu judec, ca una care mi am dat seama ca pana si ascultarea unui anumit gen de muzica ma poate impiedica sa ma rog cum trebuie.

  Reply

 12. D
  septembrie 4, 2009 @ 8:59 pm

  Stiti cum era inainte, pe timpul Parintilor ? Nu se impartaseau cei opriti de duhovnic. In rest toti crestinii ce participau la Sf. Liturghie se impartaseau. Caci nu avea rost sa participi daca nu te impartaseai. Sfintele Taine erau motivul prezentei acolo; caci de altfel pentru ele se si infaptuieste Liturghia. Nu retin exact,dar parca de trei ori daca nu te impartaseai, erai considerat anatema de catre Sf.Canoane, ca unul care refuza sa ia Trupul si Sangele Domnului !

  In acest context, poate ar fi bine sa participam de fiecare data la Sf.Liturghie ca si cand ne-am impartasi. Si atunci am avea grija si ce facem in ziua de dinainte, si poate si in restul saptamanii.

  Reply

 13. Emilia
  noiembrie 15, 2009 @ 12:26 am

  Multumiri Claudiu ,frumoase cuvinte ptr.toate virstele

  Reply

 14. daniela
  decembrie 16, 2009 @ 12:16 pm

  tare frumoase si folositoare aceste vorbe…
  astazi,(referitor la ce spunea D)lumea nu mai constientizeaza ca,Impartasania nu este altceva decat Trupul si Sangele Mantuitorul nostru …trist,nu?

  Reply

 15. D
  decembrie 16, 2009 @ 4:37 pm

  Mai mult decat trist – dureros. Pentru ca Domnul Hristos ne cheama la fiecare Sfanta Liturghie,prin preot:

  – cu fica lui Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste , APROPIATI-VA
  – luati , mancati … care se frange PENTRU VOI
  – beti dintru acesta toti … care PENTRU VOI se varsa …

  si celelalte.

  Si noi ce facem ? Mergem la Sfanta Liturghie ca la spectacol. Domnul ne ofera trupul si sangele Sau „spre iertarea pacatelor si spre viata de veci”, iar noi spunem – da, a fost frumos la slujba, dar o sa ma impartasesc la Pasti si la Craciun, ca e complicat sa traiesti astfel incat sa te poti impartasi la fiecare Sfanta Liturghie.

  Ganditi-va la Sfintele Liturghii in timpul carora nu se impartaseste NIMENI. Deci pentru cine s-a mai slujit ? Pentru ce s-au mai sfintit darurile ? Domnul ne cheama pe fiecare si ni se ofera , si noi spunem – nu,multumesc !
  Cred ca e mai mult decat trist …

  Reply

 16. florinm
  decembrie 16, 2009 @ 4:57 pm

  Duminica trecuta Biserica ne-a amintit din nou ca toti suntem chemati la cina Stapanului.
  De fapt, suntem chemati la unirea cu Hristos, la Sfintele Taine, in special la aceasta Sfanta Taina, cea mai mare dintre toate: Sfanta Euharistie.
  Sa facem totul, sa ne dorim sa fim acolo, sa intram in casa Stapanului nostru, sa stam la masa Sa, sa mancam bucatele Sale ceresti.
  Asa cum spuneti si voi, El ne cheama mereu, prin orice lucru, prin orice cuvant sfant, prin orice sunet de clopot, dar noi spunem „nu, multumesc!”. E mai mult decat trist, caci doar o viata avem si dupa iesirea noastra din acesta viata, nu stiu ale carui rugaciuni mai pot compensa ce n-am facut noi insine. Fereasca Domnul sa ajungem asa! Sa ne ajute sa punem inceputul cel bun!

  Reply

 17. D
  decembrie 16, 2009 @ 5:05 pm

  AMIN !

  Reply

 18. alina maria
  ianuarie 5, 2010 @ 9:47 pm

  Doamne,ajuta!Multumim pentru cele scrise,sunt hrana spirituala pentru noi crestinii ortodocsi,in aceste vremuri grele.Sa nu deznadajduim!

  Reply

 19. liliana
  februarie 25, 2010 @ 1:07 am

  Sa mergem la biserica e un lucru bun.Asa ne invata la inceput vietii noaste parintii nostri.E bine.Dar eu nu am dat prea mare importanta.Mergeam pentru,a nu o supara pe mama.Mult mai tirziu mi-am dat seama,cit de importanta e credinta in DUMNEZEU.Cind nu mai eram in casa mami mele,chiar foarte departe de ea.Am inceput sa citesc din BIBLIE si asa incetul cu incetul,mi-am dat seama cit de mult ne iubeste DUMNEZEU.Ii multumesc lui Dumnezeu pentu fiecare clipa din viata mea.E alaturi de mine;cind sint trist,cind sint bucuros,cind sint bolnav,cind pling el ma mingie,cind rid ride cu mine,cind adorm,el ma vegheaza.Daca toti ne-am da seama cit de importanta e credinta in DUMNEZEU(niciodata nu e prea tirziu)in lume nu ar fi atitea nenorociri!am traii intro armonie deplina.Multumesc lui Dumnezeu si mami mele.Si voua tuturor celor ce imi permiteti sa scriu aceste rinduri…cu respect.

  Reply

 20. bamby
  martie 17, 2010 @ 9:23 pm

  Diavolul nu se odihneste,mai ales in zile de sarbatoare si Duminica.aduc multe sminteli oamenilor,pe uni sa coase,pe unii sa vanda si sa cumpere,sa barfeasca…etc.si cel mai important ii face sa doarma Duminica,si sa nu mearga la Biserica.le dau dureri de cap.de trup,ca sa aiba pricina si sa zica ca nu pot sa mai mearga la Biserica.ne ingreuneaza capul mult ca sa nu putem a ne destepta si a merge la Sfanta Liturghie si asa implinim noi voile raului. DAI VOINTA IEI PUTERE.

  Reply

 21. bamby
  martie 17, 2010 @ 9:27 pm

  Am mai observat ca noi oameni mergem la Sfanta Biserica ca la muzeu.in vizita ca sa vedem Biserica.asa de rau am putut ajunge noi oameni.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *