Seri biblice pe Whatsapp în fiecare săptămână, marți și joi la ora 20.00

Dragilor, vă propun să începem o serie de întâlniri și discuții virtuale pe textul Sfintei Scripturi, pentru a ne bucura împreună de Domnul nostru Cel bun, de minunata Lui lucrare în lume și în om. Acum câteva zile am testat împreună cu câțiva prieteni din Ortodoxia Tinerilor o serie de discuții pe baza Evangheliei după Matei timp de o săptămână, pe grupul nostru de Whatsapp, și a mers foarte bine.

Din acest motiv, eu voi crea un grup de Whatsapp numit „Serile Biblice OT” și dacă sunteți interesați eu vă voi adăuga în acest grup. Maximul permis de aplicație pe un singur grup: 250 de persoane.

Demersul pe care vreau să-l începem este unul pe termen lung, cu ajutorul lui Dumnezeu, și necesită multă seriozitate din partea celor care se vor înscrie, dar și muncă. Încurajez să se înscrie doar pe aceia dintre voi care pot acorda 3-4 ore pe săptămână să citească din Sfânta Scriptură și să discute pe marginea ei. Fiecare seară biblică pe Whatsapp va dura în jur de 2 ore și va fi împărțită în 2 părți: prezentarea temei și a doua, întrebări, răspunsuri și discuții.

După fiecare seară vă voi pune la dispoziție materialele folosite în prezentare în format .doc, și câteva trimiteri bibliografice pentru a aprofunda subiectul. Înainte de fiecare seară biblică vă voi spune ce texte trebuie să citim, pentru a putea fi pregătiți asupra subiectului ce urmează discutat. Toate materialele vor fi disponibile online, și le puteți accesa oricând pentru a le salva sau reveni asupra lor.

În fiecare seară biblică vă voi prezenta și câte o dogmă, pentru a ne cunoaște mult mai bine învățătura noastră de credință ortodoxă, și mai ales pe Dumnezeul nostru Cel Preafrumos.

Punem continua discuțiile și pe email, pentru aceia dintre voi care nu ați avut timp sau nu ați putut pune întrebări în timpul serilor biblice. Puteți continua discuțiile și cu ceilalți participanți, în afara orelor de întâlnire a grupului.

Vom încerca în timpul acestor seri biblice să abordăm și textele biblice referitoare la marile sărbători din calendarul ortodox, aferente perioadei în care ne aflăm la fiecare moment.

Ce este Whatsapp? O aplicație care poate fi instalată pe un smartphone care are un sistem de operare Android sau iOS (adică aproape pe orice smartphone Apple, Samsung, LG, Huawei, Nokia, etc.). Aplicația Whatsapp poate fi instalată și pe calculator și conectată foarte ușor la telefonul vostru, în felul acesta scriind mai ușor cu ajutorul tastaturii de la calculator.

Înscrierea și participarea sunt gratuite! Sunt necesare doar seriozitatea, consecvența pe termen lung și inima deschisă către cunoașterea fericitelor porunci ale Domnului. Nu se acordă diplome sau alte feluri de recompense, ci marea noastră bucurie este să-L cunoaștem pe Domnul împreună.

Nu există limină de vârstă pentru participare.

Dacă ești interesat să participi la aceste seri biblice, atunci contacteză-mă pe Whatsapp pe numărul de telefon: 0740.004.215 (Claudiu Balan). 

Deși întâlnirile noastre biblice vor fi virtuale, vom avea multe șanse să ne vedem și față către față în excursiile și taberele asociației noastre.

Pentru cei dintre voi care nu aveți telefoane smart, atunci puteți urmări serile noastre de discuții pe blogul serilebiblice.wordpress.com

Doamne ajută!

(Visited 55 times, 1 visits today)