Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Sarcină nedorităSarcină nedorită”Sarcinile nedorite pot avea consecințe nefaste în rândul bărbaților și femeilor, printre care șanse scăzute de a termina studiile, neasigurarea unui viitor stabil, riscuri pentru sănătatea mamei în caz de avort, ca să nu mai vorbim de sănătatea și integritatea copilului.”

Așadar, ce este de făcut pentru a preveni o sarcină nedorită?

Sunt câțiva pași care cu siguranță te vor scuti de această neplăcere, atât pe termen scurt cât mai ales pe termen lung. Iată-i, trebuie doar urmați:

a) Cât ești tânără, elevă sau studentă, păstrează-ți fecioria până la căsătorie. Nu este ușor dar nici greu, atâta timp cât folosești mijloacele potrivite: post, rugăciune și paza minții. Toate acestea te vor ajuta să-ți îndeplinești menirea pe care o ai la această vârstă, adică studiul. Și nu vei avea griji precum frica că vei fi aflată de părinți că ți-ai început viața sexuală sau frica că vei rămâne însărcinată. Mai mult decât atât, prin feciorie, nu vei avea vreun eșec în dragoste, nu va trebui să treci peste un șoc emoțional și nu vei rămâne complexată sau frustrată de vreo despărțire în care te-ai implicat cu toată ființa ta, așa cum se întâmpă din pricina imaturității tinerilor care, entuziaști dar nepregătiți, își rup inima în relații de iubire. Așadar, nu vei avea nimic de pierdut ci doar de câștigat: înțelepciune prin studiu și răbdare prin înfrânare, răbdare care îți va fi de un enorm folos în viața de familie. Vei termina studiile fără griji, deci fără sarcini nedorite.

b) Între timp roagăte să-ți găsești un băiat cu credință în Dumnezeu dar și responsabil, băiat care să-ți devină viitorul soț. Legi o prietenie frumoasă, trainică, prin înfrânare și fidelitate. Chiar dacă îți promite marea cu sarea, aștepți cuminte până la căsătorie. Așa vezi dacă prietenul tău este de caracter, dacă vede în tine o femeie iar nu o sursă de plăcere, bună de profitat și de aruncat când nu i-o mai oferi.

c) Asumați-vă împreună relația de iubire, atât în fața întregii societăți (căsătoria civilă) cât mai ales în fața lui Dumnezeu și a întregii Biserici (taina cununiei). Căsătoria vă va responsabiliza dragostea pe care v-o purtați, va da greutate iubirii voastre pentru a vă purta o dragoste trainică, deci fără griji.

d) Iubiți-vă în viața de familie așa cum ați fost învățați la Taina Cununiei: cu credință și curaj. Acum ai un soț jertfitor, care te ocrotește și care nu te-ar obliga niciodată să treci prin traumele vreunui avort, ci te susține cu bucurie împreună cu copilașii care vor veni. Tu, la rândul tău, îți iubești soțul și de aceea ai fi foarte bucuroasă să ai niște copii care să-i semene. Deci ai parte de o dragoste fără griji pentru că vă iubiți profund și continuu. Drept urmare, nu ai sarcini nedorite ci așteptate, asumate și binecuvântate.

e) Fiți harnici, fiți gospodari. Omul harnic nu moare de foame. Repet încă odată: Omul harnic nu moare de foame! Nici el și nici copiii lui. Mai mult decât atât, orice copilaș care va veni pe lume va fi o motivație în plus de a da tot ce aveți mai bun din voi, de a vă auto-depăși ca oameni, îndiferent de potrivnicia sorților. Deci prin copii veți avea șansa să deveniți mai buni ca oameni. Și veți deveni mai ascetici, mai curajoși, mai descurcăreți, mai înțelepți deci mai buni, cu fiecare copil pe care îl veți aduce pe lume.

f) Copiii au crescut și voi ați îmbătrânit. Dar aveți o bătrânețe frumoasă, veselă, senină, pentru că sunteți înconjurați mereu de copiii și nepoții voștri. Nu aveți parte de o bătrânețe urâtă, în singurătate, nu sunteți uitați ca alți bătrâni pe patul de spital sau în azil deoarece voi ați avut copii doriți, nu nedoriți. De aceea și voi sunteți doriți acum de ei, nu nedoriți.

Asta înseamnă dragostea fără griji... în privința sarcinilor nedorite: dragostea creștină!

(Dan)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești