Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

forbidenforbidenAcum vreo câteva zile cineva a ajuns la noi pe site căutând pe internet "prezervativul e păcat?". Nouă, celor din spatele site-ului ni se face milă când vedem cum oamenii vorbesc cu google ca şi cum ar fi cel mai bun prieten al lor. Ne mirăm cât de sincere sunt căutările lor şi ne dăm seamă că se ruşinează să abordeze acest subiect cu prietenii sau familia, şi ultima soluţie rămâne internetul, navigând sub comoditatea anonimatului.

Sintagma căutată de acea persoană mă face să cred că are frica lui Dumnezeu, că nu vrea să folosească anticoncepţionale deoarece au acelaşi efect avortiv ca şi avortul propriu-zis şi că n-ar ucide niciodată un copilaş în burtă (prin avort). Dar totuşi prin întrebarea "prezervativul e păcat?" îmi dau seamă că acea persoană e posibil să fie casătorită, dar totuşi îi e frică că va face copii mulţi dacă nu se va proteja, sau crede că nu e pregătită încă pentru un bebeluş.

Spre deosebire de alte probleme foarte actuale ale tinerilor, folosirea prezervativului este tratată ca temă în mod direct în Sfânta Scriptură (Biblie). În capitolul 38 al primei cărţi: Facerea, la versetele de la 8 la 10 aflăm următoarele:

"Atunci Iuda i-a zis lui Onan: „Intră la femeia fratelui tău, fă-ţi datoria de cumnat  şi ridică-i urmaşi fratelui tău“. Ştiind însă Onan că urmaşii nu vor fi ai lui, de câte ori intra la femeia fratelui său îşi vărsa sămânţa pe pământ, ca să nu-i ridice urmaşi fratelui său. Rea se arăta fapta lui în ochii lui Dumnezeu, Care a făcut ca şi el să moară."

Onan îşi vărsa sămânţa sa pe pământ în acelaşi fel cum prezervativul după ce opreşte sperma de a ajunge în coapsele femeii, este aruncat pe pământ, este aruncat la gunoi împreună cu toată sămânţa bărbatului (în greacă sperma = sămânţă). Aşa de mare păcat săvârşea Onan şi aşa de urât era în faţa lui Dumnezeu acest lucru, încât l-a pedepsit cu moartea.  Fapta lui Onan, dacă ajungea la urechile celorlalţi din vremea lui, putea sminti multă lumea, putea fi un exemplu negativ cu putinţă de urmat şi pentru alţii, de aceea trebuie pedepsită.

În legea Vechiului Testament primită de poporul lui Israel prin Moise, dacă soţul murea şi încă nu avea urmaşi, fratele soţului mort fără copii avea obligaţia de a se însura cu văduva acestuia; primul lor fiu purta numele celui mort şi-l moştenea (vezi Dt 25, 5-10). Această căsătorie era legitimată prin „legea leviratului" (de la latinescul levir = „cumnat"). Onan deşi a luat-o de soţie pe cumnata sa, el a refuzat să-i ridice urmaşi încălcând astfel legea lui  Moise şi legământul încheiat de Dumnezeu încă de la naştere prin tăierea împrejur.

Onan a rămas aşa de puternic în memoria omenirii încât fapta sa se numeşte onanie. Onania este un termen mai vechi care se referă de fapt la masturbare, care presupune deasemenea aruncarea sămânţii.

Revenind la prezervativ, vă las pe voi să interpretaţi cât de păcat este folosirea lui, şi cât ar putea să-L supere această faptă pe Dumnezeu.

Eu vă pot spune doar atât că de 3 ani de când eu şi soţia mea suntem căsătoriţi n-am folosit nici un mijloc de contracepţie şi ne-a dăruit Dumnezeu o minune de fetiţă sănătoasă şi jucăuşă, plină de bucurie şi har. Mi-e frică să mă gândesc cum ar fi decurs viaţa noastră dacă-L "păcăleam" pe Dumnezeu cu prezervative sau anticoncepţionale. Oricum singurii păcăliţi am fi fost noi, căci păcatul şi-ar fi arătat păna la urmă consecinţele.

Încercaţi să faceţi voia lui Dumnezeu şi o să simţiţi cum vă ocolesc necazurile şi supărările în viaţa aceasta!

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești