Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

8652615-lg-600-x-4018652615-lg-600-x-401Am auzit de mai multe ori vorbindu-se despre soţi care s-au despărţit pentru că, zic ei, "erau incompatibili din punct de vedere sexual". Oare ce-o fi însemnând asta?  Am mai auzit spunându-se că sexul face totul într-o căsnicie, sau că patul e locul cel mai important din casă. Sau mai rău, am auzit spunându-se că sexul îi ţine pe soţi uniţi.

Mare mi-e mirarea când aud aşa ceva ştiind că lucrurile stau cu totul altfel. De ce marea majoritate a tinerilor vin la biserică să se căsătorească? Care e scopul venirii lor în faţa lui Dumnezeu în Biserică, în faţa preotului, în faţa întregii familii, de fapt în faţa întregii Biserici? E clar că şi cei mai puţin credincioşi conştientizează că ceea ce se întâmplă în  Biserică îi va ajuta pe viitor pe drumul vieţii, că îi va întări în faţa obstacolelor şi necazurilor care vor apărea.

Haideţi să vedem de fapt ce se întâmplă în Biserică, uitându-ne pe un pasaj din Evanghelia după Marcu.

Fariseii au venit la Iisus să-L ispitească întrebându-l dacă este îngăduit bărbatului să-şi lase femeia. Domnul Iisus Hristos le răspunde:

"Ce v-a poruncit vouă Moise? Iar ei au zis: Moise a dat voie să-i scrie carte de despărţire şi să o lase. Şi răspunzând, Iisus le-a zis: Pentru învârtoşarea inimii voastre, v-a scris porunca aceasta; Dar de la începutul făpturii, bărbat şi femeie i-a făcut Dumnezeu. De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de femeia sa. Şi vor fi amândoi un trup; aşa că nu mai sunt doi, ci un trup. Deci ceea ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu mai despartă."

Dumnezeu a unit pe bărbat cu femeia, El îi ajută să se-nţeleagă bină, să se iubească, să nu se certe, să treacă peste toate neajunsurile şi obstacolele acestei vieţi complicate. El şi numai El este bucuria unei familii. Dar sunt unii totuşi care nu vor ajutorul, deşi sunt căzuţi şi nu se mai pot ridica totuşi nu vor să apuce mâna care li se-ntinde.

Păcatul îl îndepărtează pe om de Dumnezeu şi îi întunecă conştiinţa. Nu incompatibilitatea sexuală îi desparte pe soţi ci răutatea dintre ei, egoismul, nedisponibilitatea de a ierta pe celălalt. Dacă vrei să te desparţi găseşti imediat un pretext, unul mai la modă acum ar fi incompatibilitatea sexuală.

Actul intim dintre doi soţi se bazează pe iubirea lor duhovnicească, pe bucuria de a fi împreună, şi nicidecum invers. Nu iubirea duhovnicească are la temelie dragostea intimă, căci această iubire e întreţinută chiar de Duhul Sfânt al lui Dumnezeu. Nu există încompatibilitate sexuală credeţi-mă, ca unul ce sunt căsătorit de câţiva ani şi am înţeles cât de cât unele lucruri.

Relaţiile intime sunt doar ca "un desert" servit uneori la anumite "mese" din săptămână, ele nu caracterizează viaţa celor doi soţi. Sunt o mie de situaţii în care soţul şi soţia ajung şi trebuie să se ajute reciproc. Domnul Hristos e bucuria familiei, fără El nimic nu merge bine. Noi de când suntem împreună ne rugăm seară la Dumnezeu unul pentru altul şi pentru ca să ne înţelegem bine. Încercăm să stăm cât mai aproape de El şi să nu-L supărăm.

Eu şi Iulia am înţeles în trei ani de căsătorie că fără Dumnezeu în câteva secunde se destramă totul. Fără El nu aveam nimic, nu ne ieşea nici un plan bine, şi tot ce am realizat până acum ar fi fost presărat cu multe chinuri şi îndoieli. Cu El totul merge ca pe roate.

Dumnezeu ne ţine împreună ca Unul care ne-a şi unit, şi ca Unul care garantează pentru unirea aceasta în veci.

(Claudiu)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești