Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Cei care și-au păstrat fecioria până la căsătorie ştiu cât e de greu în unele momente, ştiu prin câte ispite am trecut, de câte încercări am avut parte, cât de imposibil părea câteodată...

Eu şi soţul meu D. am fost destul de greu încercaţi în acest sens, dar până la urmă am reuşit. Şi ne bucurăm în fiecare zi împreună pentru că am reuşit. Când ne-am cunoscut, soţul meu făcea parte dintr-o grupare religioasă. Era creştin ortodox botezat, dar între timp se rătăcise. Mi-a fost destul de greu să îl fac să înţeleagă cât e de importanta fecioria până la căsătorie. "Amicii" şi mentorii lui făceau totul pentru ca să-l convingă de contrariu, deoarece ştiau că astfel nu vom fi niciodată împreună, astfel eu cădeam în păcat... şi el rămânea tot cu ei.

Numai Dumnezeu ştie cât ne-a fost de greu din toate punctele de vedere. Dar astăzi, soţul meu, prin mila lui Dumnezeu şi rugăciunile Maicii Domnului s-a întors în Biserică. Nu uită să-mi amintească şi să-mi mulţumească pentru că "am fost cuminte până la capăt". Acum el e foarte conştient cât de importantă a fost şi este în viaţa noastră de familie binecuvântarea Tatălui Ceresc, cât har, spor, câtă pace, linişte, dragoste, înaintare şi mulţumire urmează acestei binecuvântări.

Numai cei care şi-au păstrat fecioria până la căsătorie ştiu. Numai aceştia s-au bucurat nemăsurat de Taina Cununiei. Astăzi soţul meu dă mărturie despre păstrarea fecioriei şi încurajează tinerii (de câte ori are prilejul) să trăiască împreună cu binecuvântarea lui Dumnezeu pentru că astfel toate se schimbă.

Am mai observat ceva - acest lucru mi l-a spus şi mama, încurajându-mă să fiu cum e normal, fecioara până la căsătorie – soţul meu mă respectă şi mă admiră într-un mod aparte. Niciun bărbat nu s-a mai comportat aşa cu mine vreodată. Şi nici nu avea cum. Pentru că nu îl interesăm în întregime (spiritual, fizic şi sufleteşte). Un băiat care ştie ce vrea, un băiat care are o educaţie şi unele principii, va şti să valorizeze, să aprecieze, să aștepte. Va şti că aşteptarea nu a fost în zadar. La fel va şti şi fata. Deoarece după căsătorie, altfel lucrează Dumnezeu, altfel merge relaţia, oricâte încercări ar apărea. Şi mai mult decât atât, soţul meu are încredere în mine, pentru că ştie că am fost şi sunt cuminte. El crede că fecioria mea şi felul de a fi l-au apropiat într-un fel de Dumnezeu, faptul că am fost cuminţi l-a ajutat să se regăsească, să nu mai adauge rătăcirii sau altor păcate încă un păcat. Îmi zicea duhovnicul la un moment dat că, după ce tinerii îşi încep viaţa sexuală, la început simt o dulceaţă îmbietoare faţă de păcat, iar apoi simt o amărăciune, o goliciune şi deşertăciune inexplicabile. Şi după ce s-a întâmplat o dată, după ce ai gustat din păcat e foarte, foarte greu să nu mai guşti şi a doua oară şi apoi iar şi iar şi iar...

Dragii mei, iubiţii mei tineri, trebuie să învăţăm să fim normali. Societatea şi libertatea asta prost înţeleasă ne-au transformat în anormali. Toate-s întoarse pe dos. De aceea nu ne mai găsim nicăieri liniştea, echilibrul, rostul... pentru că suntem împotriva firescului, din multe puncte de vedere. Am şi prieteni care şi-au păstrat fecioria până la căsătorie. Ştiu cel puţin opt cupluri care au fost cuminţi până la sfârşit. Cu părinţii mei, nouă; ei m-au învăţat să fiu normală, prin exemplul propriu.

Nu e imposibil. Dacă te respecţi pe tine, dacă îl respecţi pe cel de lângă tine şi dacă vrei o familie normală devine chiar o povară dulce aceasta feciorie. Fratele meu e încă un exemplu pozitiv.

Am de asemenea prietene, necăsătorite, fecioare. Nu au pe nimeni tocmai pentru că băieţii nu mai ştiu să aştepte, să aprecieze, să iubească curat! Unii vor doar un singur lucru... Dureros, dar adevărat! Trebuie să dăm mărturie unul altuia, trebuie să învăţăm să ne sprijinim, să fim un exemplu pentru cei mai mici şi pentru copiii noştri. Nu mai departe penticostalii... ei au foarte bine reperată noţiunea de feciorie. Iertaţi—mă, dragii mei, dau nu pot să nu-i apreciez. Încă n-am văzut nuntă la penticostali cu mireasa însărcinată sau nunta împreunată cu botez. Să mă ierte Dumnezeu, nu vreau să judec pe nimeni! Dar de ce la ei se poate şi la noi pare atât de greu? Nu dăm de bănuit că e numai şi numai vina noastră dacă nu reuşim? Trebuie să fim fermi, să fim exemple!

Asta vrea Dumnezeu de la noi: exemplu personal şi lumea ia exemplul nostru. Măcar pe unul să-l influenţăm şi tot e mare lucru. Hristos şi Maica Domnului să vă întărească până la marea Taină, să gustaţi împreună din ea în veşnicie, şi încă din acest veac!

Ioana, 27 de ani

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești