Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

“Să te păstrezi fecioară până când vei veni ȋn faţa Sfântului Altar!” Acestea sunt cuvintele cu care ȋmi ȋncheie părintele duhovnic fiecare spovedanie.

Prima dată când mi le-a spus eram doar o fetiță, aveam în jur de 12 ani. Nu le-am dat importanță pentru că nu le cunoșteam înțelesul. Mergând regulat să mă spovedesc și observând că mereu îmi repetă aceleași cuvinte, mi-am dat seama că trebuie să fie ceva foarte important și astfel m-am hotărât să o întreb pe mama la ce se referă părintele. Mama a încercat să-mi explice cât mai simplu și pe limbajul unui copil de 13 ani. Pe moment am fost lămurită.

Cu timpul începusem să înțeleg tot mai bine sensul real al cuvântului feciorie, totuși un lucru nu-mi era clar: de ce părintele începuse să-mi spună de la o vârstă așa de fragedă să-mi păstrez fecioria?!

Răspunsul l-am aflat singură în anii adolescenței când m-am confruntat cu tot felul de ispite în acest sens, dar, slavă Domnului, le-am trecut cu bine.

Acum știu că părintele și-a dorit ca eu să fiu pregătită sufletește când mă voi lovi la tot pasul de ispitele păcatului desfrânării.

Adolescența este din punctul meu de vedere cea mai dificilă perioadă, mereu plină de tot felul de surprize, fiind astfel foarte greu să te păstezi curat, mai ales dacă ținem cont și de toate transformările fiziologice, dar mai ales de cele hormonale care au loc în această perioadă.

Nădăjduiesc că dacă m-a ajutat Dumnezeu să trec de toată perioada zbuciumată a adolescenței, mă va ajuta să rămân fecioară până voi ajunge în fața Sfântului Altar, după cum îmi spunea și încă îmi spune dragul meu părinte duhovnic căruia țin să-i mulțumesc și pe această cale.

Consider că fecioria este darul cel mai de preț pe care ni l-a făcut Dumnezeu și pe care suntem datori să-l păstrăm cu demnitate, fie până la căsătorie, fie toată viața, depinde de menirea fiecaruia. Să fii fecior/fecioară înainte de cununie în aceste vremuri este cu adevărat ceva demn și nobil.

Lucrul esențial pentru a reuși să ne păstrăm curați până la căsătorie este, dragi tineri, să ne dorim asta din tot sufletul și Dumnezeu ne va ajuta necondiționat. Este și o vorbă: dai voință, iei putere…

Să ne ajute Dumnezeu și Maica Domnului pe toți cei care ne luptăm cu ispitele tinereții, să ieșim biruitori și să dobîndim Împărăția Cerurilor!

Doamne ajută!

 

Claudia, 20 ani

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești