Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Doamne ajută! Sunt Claudia şi am 18 ani. După ceva timp de frământări sufletești şi lipsă de timp, am de decis să vă scriu şi eu despre ceea ce s-a întâmplat cu mine în urmă cu aproape patru ani cu scopul de a fi de folos cuiva, care să conștientizeze faptul că păcatul desfrânării și cel al adulterului sunt unele dintre cele mai urâte și grele păcate pe care omul le poate face față de Dumnezeu, Tatăl Atotputernic şi Atotștiutor.

Înainte de a începe aș vrea să-i mulțumesc lui Claudiu Balan pentru răbdarea de care a dat dovadă față de mine şi tuturor de pe acest site pentru articolele frumoase şi pline de înțelesuri duhovnicești. Pot să recunosc că mărturiile celorlalți m-au făcut să scriu dar și frumusețea site-ului care m-a impresionat de la început, și încă mă impresionează. Eu m-am născut într-o familie nu prea bogată din punct de vedere material (dar cu ajutorul Lui Dumnezeu acest lucru a fost remediat), dar nici din punct de vedere spiritual (lucru care sper să se remedieze curând). Părinții mei merg destul de des la Biserică, dar există o indiferență față de a aproprierea de Sfintele Taine, referindu-mă în special la Taina Spovedaniei și cea a Euharistiei.

Pe tata nu l-am văzut niciodată făcând acest lucru, iar pe mama de când eram în clasele mici venea cu mine la spovedit. Relația mea cu tata e una destul de apropiată, dar nu pot să discut orice; totuși mă înţeleg destul de bine cu el. În ceea ce priveşte relaţia cu mama, este inexistentă, chiar dacă ea face parte în fiecare zi și noapte din viața mea. Motivele sunt destul de grave și oricât de mult aș vrea să nu mai fie, vor exista tot timpul. Ele sunt: lipsa de comunicare (doar cea legată de școală), alcoolismul (părinţii mei beau destul de mult), violențele fizice și morale destul de frecvenţe, mi se vorbeşte urât şi sunt înjurată, amenință că nu voi fi lăsată să mai merg la Biserică și că nu mă voi mai fi lăsată să mă duc să mă spovedesc. Cam aceasta este relația mea cu mama și mă întreb cu ce am greşit față de ea!

Tata nu se amestecă deloc în aceste conflicte, e nepăsător, nu-l interesează prea mult de mine și de ce simt eu și el se ceartă destul de des cu ea. În familia mea în loc să fie pace și armonie și să se audă cuvinte precum ”Te iubesc”, se aud certuri și înjurături. Cred că se aude mai mult cuvântul divorț decât cuvinte frumoase. Așa este familia mea bogată, dar nefericită; pe ei îi interesează mai mult partea materială și ce zice lumea decât ceea ce simte fiica lor sau ce i s-a întâmplat. La ei totul se rezumă la bani.

Întâmplarea nefericită a avut loc în această atmosferă de familie, care e și acum.

Acum șase ani părinţii mei căutau un constructor pentru a construi o cameră. Au aflat de o persoană din sat și a fost chemată la muncă. Lucrările au durat toată vara şi o parte din toamnă. Părea o persoană bună și de încredere iar familiile noastre s-au împrietenit. El venea destul de des la noi; mânca, bea împreună cu noi. Totul a fost bine, în opinia mea, până când tata și-a găsit un loc mai bun de muncă. Pleca lunea şi venea înapoi vinerea sau sâmbăta. Relaţia persoanei respective și a mamei mele a ajuns până când cei doi au devenit amanţi, ea a săvârșit adulter cu el. El a fost căsătorit, dar a divorţat de soţia lui şi era o persoană destul de înaintată în vârstă, avea 55 de ani.

Eu am descoperit acest lucru la un an sau doi și faptul că nu a fost singurul bărbat cu care a săvârșit adulter. Venea tot timpul la noi, i-am văzut sărutându-se și se culcau împreună. El venea chiar şi la miezul nopții la ea, eu în opinia lor nu existam. De multe ori când tata nu era acasă pleca ea la el seara și venea după miezul nopții. El era alcoolic.

Într-o zi când tata era la bunici am fost sunați de şeful lui că în următoarea zi trebuie să plece la lucru. Mama a plecat cu un vecin cu maşina să-l aducă acasă. Amantul ei a fost la noi și a rămas cu mine acasă. Părinţii tocmai îmi luaseră laptop şi internet. Eu la 14-15 ani, mă jucam pe un joc și amantul ei a venit la mine, m-a luat cu forța, m-a aruncat în pat, s-a desfăcut la pantaloni, a încercat să mă sărute şi să mă dezbrace, spunându-mi că: ”E normal să fac acest lucru la vârsta mea”. I-am spus că-l zic la mama, dar a spus că nu-l interesează, că oricum nu mă va crede. Am reușit să scap după ceva timp din ”ghearele” lui, lovindu-l și împingându-l, neatingându-se de mine din punct de vedere trupește. Acest lucru înfricoșător pentru mine s-a întâmplat vara, el amenințându-mă că nu am să scap de el.

Am scăpat atunci de el și nu am spus la nimeni nimic. Am trăit așa timp de câteva luni până când într-o zi mama m-a trimis la el cu un pachet de mâncare, spunând că va veni și ea mai târziu. Cu inima cât un purice am plecat acasă la el știind de pericolul în care mă aflam. Ajuns la el s-a întâmplat la fel ca prima oară scăpând prin mila lui Dumnezeu și de acesta dată continuând cu amenințările ca de fiecare dată. Și de această dată nimeni nu a aflat nimic. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu am scăpat de el, cu totul, la aproape un an murind de inimă.

Mă simțeam și încă mă simt nevrednică de ajutorul Lui, dar și nevrednică în a păși în Sfânta Lui Biserică. Datorită acestor două întâmplări am început să-l urăsc. Chiar dacă la înmormântare aveam o bucurie ascunsă că am scăpat de el mi-a fost milă de cele două nepoate ale lui care n-au apucat să-şi cunoască bunicul, una având 7 ani şi cealaltă 2 ani. Chiar dacă a plătit cu moartea pentru faptele lui, acea ură și milă a rămas pentru el și acum.

Pentru mama ea am aceleași sentimente de ură, dispreț și milă, care pentru plăcerea ei trupească și-a sacrificat propriul copil și propria familie; iar eu față de ea nu mai pot pronunța minunatul cuvânt ”mama”, niciodată, sau cel puțin nu acum. Pentru tata am sentimente de milă amestecate cu cele de iubire, el este o victimă colaterală, victimă care pentru a obține nedemna ei iubire își sacrifică totul, chiar şi pe mine. Iubirea maternă şi paternă s-a transformat în ură şi milă. Ura şi mila vor rămâne față de aceste trei persoane, chiar dacă aș vrea să nu mai existe, să nu mai cunosc acele sentimentele, chiar şi ura față de mine că nu reușesc să spun nimic, nici măcar preotului meu duhovnic.

Mă simt vinovată față de el, dar sper că voi reuși ca de această dată, în binecuvântatul post al Paștelui să-i spun tot. Totuși am aflat de Bunătatea şi Milostivirea Lui Dumnezeu, datorită Lui am reușit să scap, de puterea simplei rugăciuni izvorâtă din adâncul sufletului: ”Doamne scapă-mă şi ajută-mă!” și faptul că sufletul e mai important decât trupul sau banii pe care îi ai.

Datorită celor trei persoane urăsc păcatul desfrânării şi adulterului, urăsc să greșesc înaintea Tatălui Ceresc, cerându-i iertare când o fac deoarece sunt și eu om. Tot datorită lor am aflat care sunt și scopurile mele în viață: mântuirea sufletului, întemeierea unei familii creștine, având ca soț o persoană care să mă înțeleagă, să mă aprecieze și să mă iubească așa cum sunt, a avea copiii pe care să-i iubesc şi ocrotesc, învăţându-i faptele bune dar și acela de a deveni profesoară de religie, dacă El va vrea asta.

În încheiere aș dori să vă îndemn să vă prețuiți fecioria, lucrul cel mai de preț dăruit de Dumnezeu oamenilor. Pentru părinţi: Iubiți-vă şi ocrotiți-vă copiii pentru ca nici unul să nu mai aibă parte de cele povestite, dar şi iubire, încredere și respect între voi.

Închei cu un îndemn adresat de Mântuitorul nostru Iisus Hristos adresat tuturor: ”Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiţi unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul. (Ioan 13,34)” Amin! Doamne ajută-ne!

(Claudia, 18 ani)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești