Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Bună ziua. Înainte de toate, vă felicit pentru acest proiect minunat de promovare a păstrării fecioriei până la căsătorie, aspect care este din ce în ce mai neglijat în zilele noastre.

Mă numesc Cristian și vă scriu aceste cuvinte din dorința interioară de a vă împărtăși propriile gânduri referitoare la acest subiect și cu speranța că ele vă vor influența pozitiv, așa cum alte măturii m-au influențat pe mine. Am aflat de pagina Ortodoxia Tinerilor în urmă cu câțiva ani, când căutam răspunsuri la întrebările pe care mi le puneam pe temele sexualității și fecioriei. Călăuzit de Domnul, am descoperit nu numai campania „Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie”, ci o adevărată sursă de informații creștine la care pot apela de fiecare dată când am nevoie. De atunci urmăresc frecvent pagina, mai ales mărturiile strânse în această campanie, care, din păcate, sunt din ce în ce mai rare (alt motiv care m-a determinat să contribui cu propria mărturie).

Am 25 de ani și, cu ajutorul lui Dumnezeu, mi-am păstrat fecioria. De mic am fost o persoană religioasă și am participat în mod obișnuit la slujbele religioase începând de la vârsta de 14 ani, când un prieten mi-a propus să mergem la biserică. Informațiile creștine primite la biserică, dar și de la familie, m-au învățat, printre altele, ce înseamnă frica de Dumnezeu și sinceritatea. Consider că aceste calități m-au păzit de pierderea fecioriei.

În primul rând, din frică de Dumnezeu m-am ferit de multe ocazii de a păcătui, printre care și de vizionarea imaginilor indecente și malahie. În al doilea rând, sinceritatea față de mine m-a determinat să îmi păstrez fecioria până la căsătorie, deoarece am simțit că așa este bine. De multe ori mi s-a întâmplat ca atunci când fac un lucru care nu este corect/bun/drept, să simt că ceva nu este în regulă (de parcă conștiința mi-ar spune că nu este în regulă). Așa am simțit și când mă gândeam la ideea de a pierde fecioria înaintea căsătoriei, și astfel am ales să o păstrez.

Pot spune că în timpul liceului nu m-a interesat acest subiect. Abia în facultate am început să mă gândesc serios și am căutat răspunsuri la întrebări precum: de ce este un păcat pierderea fecioriei înainte de căsătorie, dacă mai există alte persoane care să se gândească la păstrarea ei. Am găsit această pagină, iar mărturiile citite mi-au confirmat ceea ce simțeam, iar în momentele de deznădejde, m-au întărit și mi-au dat speranță. Ele m-au convins și mai mult de calea pe care consideram să o urmez.

Inițial gândeam că dacă îmi voi pierde fecioria înainte de căsătorie, va fi cu persoana potrivită, cu care mă voi și căsători. Acum vreau să îmi păstrez fecioria până la căsătorie, deoarece știu că așa este bine, și mă rog Domnului să îmi trimită în cale fata alături de care să fac acest lucru. Pentru mine, fecioria înseamnă, în primul rând, un suflet curat, o conștiință curată, care mă ajută să înfrunt ispitele și problemele vieții. Îmi doresc să fac fapte plăcute lui Dumnezeu deoarece știu și simt că astfel Îl păstrez prezent în viața mea. Păstrând fecioria până la căsătorie și continuând să fac fapte bune, știu că Îl voi avea prezent și în viața viitoarei mele familii.

Sper să realizați importanța păstrării fecioriei până la căsătorie, mai ales în zilele noastre, și vă îndemn să urmați această cale.

Doamne ajută!

Cristian 

 

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești