Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

 

Salutare tuturor! În primul rând, mă bucur mult să fac parte din această asociaţie a tinerilor ortodocsi. Probabil, cel mai folosit termen este "iubire", ceea ce mie-mi înmoaie inima :).

Nu am avut note mari la română ca să încep să scriu şi această tristă/comică/tragică/(ne)interesantă poveste despre a mea feciorie. Aşa că, dacă nu este cu supărare, voi fi scurt în cuvânt... La 17 ani, am avut prima prietenă, ea fiind atee, iar eu... credincios cu vorba. Relaţia a durat 10 luni. În aceste 10 luni, am avut multe dorinţe să experimentez. A fost evident că m-am atins de ea, pentru că îmi doream acest lucru. Şi, de ruşine, nici pe la duhovnic nu am trecut în acea perioadă. 

Trec 4-5 ani, am cunosc altă fată, de care, chiar mă îndrăgostisem, pentru că aflasem că este credincioasă şi că ascultăm acelaşi gen muzical. De data aceasta, relaţia a durat 1 an şi 3 luni. (Pentru mine a fost mult). Nu voi pomeni câte am făcut, deoarece nu vreau să ajung să fiu omorât cu pietre. :) Am crezut că ea va fi pentru mine. Mereu vorbeam să ne abţinem de la plăceri trupeşti şi să ne căsătorim într-un final. Dar nu a fost aşa...

De la sfârşitul ultimei relaţii până în prezent, am fost mâhnit de multe... Până când am descoperit Ortodoxia Tinerilor. Până când am realizat că tinerilor ca mine, le pasă de curăţia trupească. Până când am citit şi alte mărturii frumoase, care mi-au dat curaj să o fac şi eu. Până când mi-am dat seama că Dumnezeu mi-ar fi pregătit o viaţă mult mai frumoasă, dacă eram curat...

Dar, pentru că aşa a fost planul lui Dumnezeu, să fiu de parte bărbătească, recunosc şi mă resemnez cu ideea că nu voi putea face parte din acei mii de tineri, care se păstrează până la căsătorie. Mă înclin în faţa lor şi mă bucur pentru dânşii. Şi cu această ocazie, îmi doresc să mă împrietenesc cu câţi mai mulţi. :)

Îndrăznesc, prin rugăciune, să vorbesc cu Dumnezeu şi să mă ajute să fac voia Lui, chiar dacă nu mai sunt curat. 

Post cu spor!

Vă iubesc pe toţi!

Dionisie Diniţoiu

 

 

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești