Skip to content

2 Comentarii

 1. Carol
  ianuarie 22, 2013 @ 7:57 am

  Doamne ajuta Teodora, multumim pentru articol !

  Sa ma ierti ca am sa fac cateva comentarii pe tema articolului tau !

  in primul rand, atunci idolii oricat erau de mari, noi crestinii eram uniti, exista acea unitate care ne ducae la martiriu,nu oricine accepta credinta crestina, treceai prin mari incercari inainte sa fi acceptat, iar pe cei mai buni dintre crestini ii chema Dumnezeu la martiriu si se lupta insusi Domnul pentru ei.

  Acum insa exista inspite din interior,sunt crestini botezati care hulesc pe Domnul,care raspandesc zvonuri si alte mizerii despre biserica, se uita la reportaje cu crestini care lesina la coada la sfintele moaste si care mai inghesuie,apoi generalizeaza si trag concluzii pripite, altii botezati fiind lucraeza la televiziunile celor nebotezati si iau in batjocora credinta , dar nu trebuie sa ne speriem !

  Asa cum ai spus, sa nu ne speriem ca niste prosti din orice nimicuri, sa dormim pe o ureche ca nu sunt vremurile si nu se poate, pentru ca noi a face mutle chiar nu putem, avem doar vointa, restul vine de la Cel de Sus.

  In vremurile noastre cred eu, se indeplineste ce spun staretii ca lucrare duhovniceasca nu va mai fi, dar cine isi va rezista pana la capat va fi mai mare decat cei dintai sfinti.

  Probleme astazi sunt aceleasi, treaba e ca omul modern astazi e o mamaliga,e mult mai slab si mai fragil ca inainte,exista alte metode mai avansate de distrugere a omului, puterea noastra e limitata, vedem cum spunea si Claudiu in alte articole, nu suntem in stare sa meregem sa luam o sticla de aghiasma, e nevoie de paza, de jandarmi, dar asta e un lucru bun sa ne smerasca, sa ne arate unde am ajuns,sa ne vedem neputintele, astazi Domnul prin ingerii Lui se bate singur pengur pentru noi, doar o minune mai tine si familia crestina,si lumea, mai exista putini pustnici nevazuti care se roaga pentru mantuirea lumii,exista manastiri unde flacara rugaciunii e aprinsa non stop, oamenii care se caiesc, drepti ai lui Dumnezeu pentru care nu ingaduie Domnul sa fie arsa Sodoma contemporana, dar toate sunt facute prin marea Lui taina, suntem slugi umile.

  Sunt aspecte pe care eu nu le pot ignora, dar asta nu ma face sa dau inapoi,ma ridic si lupt, imi stiu neputinca, nu ma pot compara cu crestinii din primele veacuri , din epoca romana, nici cu cei din perioada antecomunsita, si ma refer la cei lucratoria devarati, dar totusi, fac ce pot si sa fac din rasputeri tot ce imi sta in cale,chiar de sunt neputncios, ca Domnul se lupta pentru mine, asa cum ai subliniat si in articol !

  Si inca odata iertare si sper sa nu supar pentru interventia mea !
  Si inca odata, e foarte bun dar nu sunt in deplin acord cu ce scrie aici

  Reply

 2. Teodora
  ianuarie 22, 2013 @ 8:37 am

  Doamne, ajută, Carol!

  De ce m-aș supăra? Nu am pentru ce: ) Într-adevăr, ai menționat niște aspecte care nu sunt deloc de neglijat; sintetizând, s-ar putea spune că astăzi lupta se duce în alt mod și la alt nivel. Cuviosul Paisie Aghioritul spunea ca omul de astăzi nu mai ajunge la măsurile Sfinților de demult pentru că nu se mai nevoiește, nu se mai jertfește, și nu pentru că nu ar vrea Dumnezeu sau nu ar fi posibil.

  [quote]In vremurile noastre cred eu, se indeplineste ce spun staretii ca lucrare duhovniceasca nu va mai fi, dar cine isi va rezista pana la capat va fi mai mare decat cei dintai sfinti.[/quote]

  Așa este! Să facem totuși tot ceea ce ne stă în putință fiindcă Domnul nu va trece cu vederea nici cea mai mică lacrimă sau osteneală, să ne rugăm Lui să ne ferească de păcate grele și să ne ajute să-L iubim mai mult decât orice sau pe oricine. Fiindcă dragostea față de Dumnezeu, mai mult decât frica, este aceea care ne poate ajuta să nu mai păcatuim.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *