Skip to content

3 Comentarii

  1. Laura-optimista
    ianuarie 18, 2011 @ 3:11 pm

    Cât de mult au suferit Sfinţii Părinţi pentru Hristos! Sfântul Atanasie cel Mare, unul dintre cei mai importanţi teologi şi apărători ai credinţei din istoria Bisericii, a fost exilat de cinci ori, pentru că, fiind plin de râvnă pentru Hristos, voia cu tot sufletul să-L mărturisească în faţa ereticilor arieni, care-I negau dumnezeirea, consubstanţialitatea cu Tatăl. Mi-aş dori mult ca, ajutaţi de harul divin, noi, toţi cei care studiem teologia, să urmăm exemplul Sfântului Atanasie şi să-L propovăduim întreaga noastră viaţă pe Cel Care "S-a sfârşit îmbrăţişându-ne" şi a înviat pentru mântuirea noastră, dăruindu-ne biruinţa asupra morţii şi a păcatului.
    Sfinte Atanasie, roagă-L pe Domnul nostru Iisus Hristos să ne ajute să păstrăm neschimbată credinţa, pe care El ne-a revelat-o şi, precum ne-ai învăţat tu prin cuvinte şi prin exemplul personal, să nu slujim vremurilor, nici plăcerilor vremelnice, ci lui Dumnezeu!
    Doamne ajută!

    Reply

    • Ioan-strainul
      mai 20, 2012 @ 4:34 pm

      [quote name=”Laura-optimista”]Cât de mult au suferit Sfinţii Părinţi pentru Hristos! Sfântul Atanasie cel Mare, unul dintre cei mai importanţi teologi şi apărători ai credinţei din istoria Bisericii, a fost exilat de cinci ori, pentru că, fiind plin de râvnă pentru Hristos, voia cu tot sufletul să-L mărturisească în faţa ereticilor arieni, care-I negau dumnezeirea, consubstanţialitatea cu Tatăl. Mi-aş dori mult ca, ajutaţi de harul divin, noi, toţi cei care studiem teologia, să urmăm exemplul Sfântului Atanasie şi să-L propovăduim întreaga noastră viaţă pe Cel Care "S-a sfârşit îmbrăţişându-ne" şi a înviat pentru mântuirea noastră, dăruindu-ne biruinţa asupra morţii şi a păcatului.
      Sfinte Atanasie, roagă-L pe Domnul nostru Iisus Hristos să ne ajute să păstrăm neschimbată credinţa, pe care El ne-a revelat-o şi, precum ne-ai învăţat tu prin cuvinte şi prin exemplul personal, să nu slujim vremurilor, nici plăcerilor vremelnice, ci lui Dumnezeu!
      Doamne ajută![/quote]
      [b]Bunul Dumnezeu sa ascule cererea fratie tale si sa va umpla pe toti de dragostea si lujirea celor sfinte la care ati nazuit i spre slujirea Lui Dumnezeu In preotie amin amin amin [/b]

      Reply

  2. Laura-optimista
    ianuarie 18, 2011 @ 3:30 pm

    Despre Sf. Atanasie
    "S-a născut în anul 295, în Alexandria Egiptului, din părinţi creştini. La 8 iunie 328, Sfântul Atanasie cel Mare a ocupat scaunul Patriarhiei din Alexandria, deşi nu avea decât treizeci de ani. Cu trei ani mai înainte se ţinuse la Niceea cel dintâi Sinod Ecumenic care osândise erezia lui Arie. Tânărul Atanasie îşi dovedise acolo cunoştinţele teologice, credinţa şi dragostea lui pentru Mântuitorul Iisus Hristos. După osândirea lui Arie, unii din episcopii ce acceptaseră erezia lui nu renunţaseră la această erezie. Lupta între creştinii drep-credincioşi şi eretici a continuat cu înverşunare. Sfântul Atanasie şi-a apărat dreapta credinţă cu tot focul inimii sale, deşi a fost învinuit de multe nedreptăţi. Sfântul Grigorie de Nazianz spune despre Sfântul Atanasie: "Era aşa de smerit, încât nimeni nu putea să ducă mai departe virtutea aceasta ca el. Blând şi plăcut primea pe toţi. Era indulgent fără slăbiciune şi tare fără asprime". DâAlban Butler et D. Godescard spune de asemenea: "Sfântul Atanasie, Episcopul Alexandriei, era un om foarte distins la învăţătură şi sfinţenie. El a suferit o persecuţie universală, încât părea că tot pământul hotărâse pierderea sa". La 2 mai 373, Sfântul Atanasie a trecut într-o viaţă mai bună. Timp de 46 de ani biruise toate răutăţile ereticilor. Cu cinci zile înainte de a trece la cele veşnice, a hotărât ca urmaşul său să fie preotul Petru, care a şi fost ales patriarh sub numele de Petru al II-lea al Alexandriei (373-381).

    Sfântul Chiril, Patriarhul Alexandriei

    Pomenirea Sfântului Chiril se face la 9 iunie, ziua când s-a mutat la Domnul. Este însă amintit şi la 18 ianuarie pentru că acum se face prăznuirea plecării sale din Alexandria la Efes, la Sinodul al III-lea Ecumenic (în 431)."

    Sursa online: http://www.ziarullumina.ro
    Doamne ajută tuturor!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *