Sfântul Ierarh Spiridon şi smerenia sa

12 dec. Sf.Ier.SpiridonIn aceasta zi il preamarim cu cantari de lauda pe Cuviosul Părintele nostru Spiridon, făcătorul de minuni si ocrotitorul tuturor tinerilor. Dupa cum stiti, acesta  a trăit pe vremea împăratului Constantin cel Mare şi a lui Constantie, fiul lui. Purtarea lui simpla, smerenia sa si bunatatea au fost primite de Domnul, astfel incat rugaciunile Sfantului Spiridon au o mare putere. La început a fost păstor de oi. Apoi s-a însurat, dar nu dupa multa vreme i-a murit sotia, iar el a fost făcut episcop. Dumnezeu i-a dat harul tămăduirilor în aşa măsură că a fost numit făcător de minuni.

As vrea insa sa va povestesc in cateva randuri o minune facuta de Sf Spiridon, chiar acum un an. O minune neasteptata…la fel ca si bucuria pe care am primit-o.

Imi doream foarte mult sa am un duhovnic…sa incep o viata duhovniceasca, sa ma schimb. Abia il cunoscusem pe parintele ce avea sa fie duhovnicul meu, dar nici nu banuiam vreodata ca voi ajunge sa ma spovedesc la acesta.

Am incercat prin diferite metode sa iau legatura cu dansul, vroiam sa ma spovedesc dar de fiecare data intervenea cate o problema. Pana in ziua cand Sf Ierarh Spiridon a savarsit aceasta minune, si anume de a ma spovedi si de a-mi gasi un duhovnic definitiv chiar in acea zi.

Multe minuni a facut Sfantul cat timp a fost in viata; a vindecat muţenia unui diacon, căruia îi poruncise să spună o mică rugăciune pe vremea unei arşiţe, iar el, pentru mărire deşartă, lungise rugăciunea şi din pricina asta amuţise îndată.

Odată slujitorii bisericii au aprins puţine lumânări în biserică; când sfântul i-a ţinut de rău, ei i-au răspuns că nu-i nimeni în biserică, aşa că nu e nevoie de mai multă lumină; dar sfântul a luat mărturie din cer că avea privitori pe îngerii, care cântau împreună cu el rugăciunile. Pe cine nu va uimi minunea izvorârii pe neaşteptate a untdelemnului în candelă, când candela era să se stingă din lipsă de untdelemn! Multora le-a prezis cele viitoare prin darul său cel dumnezeiesc al cunoaşterii de mai dinainte a lucrurilor. 12dec. RACLA CU MOASTELE SF.SPIRIDON.(fotografii trimise de Andreea)

Pe episcopul Trifilie, care trăia în petreceri şi desfătări lumeşti, l-a povăţuit şi l-a îndemnat să dorească mai mult bunătăţile cele viitoare. A certat şi a dat morţii pe o femeie ce căzuse în desfrânare şi care nu voia să-şi mărturisească păcatul, ci spunea că a făcut copilul cu bărbatul ei, că a rămas cu el însărcinată, deşi acela murise de unsprezece luni. În timpul verii, când soarele dogorea, capul sfântului era plin de rouă; prin aceasta Dumnezeu arăta cinstea ce i se va da. Că sfântul era milostiv şi îndurător o arată întâmplarea cu cei ce au încercat să-i fure oile din turmă. Sfântul nu numai că a dezlegat pe hoţii ce fuseseră înlănţuiţi cu lanţuri nevăzute toată noaptea, dar le-a dat la plecare şi un berbec, ca să nu le fie în zadar privegherea cea de toată noaptea.

Ocârmuind dar bine turma încredinţată lui, s-a mutat ca să trăiască şi să petreacă cu îngerii.

Minunile Sfântului continuă până astăzi

(Visited 32 times, 1 visits today)