Skip to content

1 Comment

 1. Laura Stifter
  octombrie 23, 2011 @ 9:41 pm

  Ce cuvinte pline de înţelepciune şi duioşie, izvorâte dintr-o inimă înflăcărată de dragoste pentru Hristos!
  Părintele Constantin Sârbu, care a rămas orfan de la o vârstă fragedă, ne transmite un mesaj atât de frumos şi de convingător despre dragostea părintească. Părintele, a cărui soţie a plecat la Domnul la doar câţiva ani după căsătorie, descrie într-un mod atât de impresionant iubirea dintre soţi. Ştim să preţuim fericirea abia după ce am pierdut-o… Să nu fie aşa şi în cele duhovniceşti! 🙁

  „După Dumnezeu, nu iubesc pe nimeni atât de mult ca pe mama” (Fer. Ieronim). Aplicând aceste cuvinte ale Fericitului Ieronim la situaţia mea, le-aş reformula astfel: după Dumnezeu, pe nimeni nu iubesc atât de mult ca pe dragii mei părinţi!
  Şi ce minunat este că, deşi cei dragi ne vor părăsi într-o zi, credinţa noastră ne va da mărturie despre continuarea existenţei lor într-o altă lume, într-un alt mod, necunoscut nouă, celor de pe pământ. Moartea nu poate constitui un obstacol, un zid despărţitor între cei care se iubesc! Iubirea şi credinţa înving puterea morţii, căci Sursa acestor virtuţi este Însuşi Biruitorul nefiinţei şi al iadului, Domnul nostru Iisus Hristos, de Care nimeni şi nimic nu ne va despărţi vreodată!
  Ce minunat este să iubeşti şi să fii iubit! Şi cât de fericiţi suntem noi, creştinii, ştiind că fenomenul trist şi înfricoşător al morţii nu va rupe definitiv legătura dintre noi şi cei pe care cu dragoste îi purtăm în suflet!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *