Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

„Despre fericirea pământească”

Fiul meu, să nu te încrezi în fericirea pământească, în slava și strălucirea acestei lumi, căci toate cele de pe pământ sunt mai înșelătoare ca visele. Precum zorii dimineții alungă umbrele și nălucirile somnului, tot așa venirea ceasului morții scutură toate închipuirile și deșărtăciunile cu care sufletul s-a îmbrăcat. Și vai acelui suflet pe care moartea îl află lipsit de veșmântul ceresc al dragostei și al credinței în Dumnezeu!

Ia aminte la ceasul de pe urmă, fiul meu, și nu te înălța atunci când vei fi cinstit de oameni, căci în această viață fericirea e trecătoare și întotdeauna urmată de durere. Nu te întrista peste măsură nici când cele de jale vor veni peste tine, ci mai mult întiinde pânzele corabiei sufletului tău și strunește-ți mintea ca pe un cârmaci bun către atotmilostivirea lui Dumnezeu. Nu-ți lăsa sufletul doborât de tristețe, chiar dacă pământul și cerul se vor cutremura și se vor clătina, ci folosește-te de furtuna ce ți-o trimite Dumnezeu pentru a te depărta de împătămirile vieții pământești.

Fiul meu, astăzi poate fi soare, mâine pot fi viscole, dar peste toate este Dumnezeu.

"Măria Sa, Neagoe Basarab" - Ediție alcătuită și îngrijită la Mănăstirea Diaconești, Editura Bonifaciu 2013, p. 52.

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești