Skip to content

2 Comentarii

 1. Laura-optimista
  iunie 13, 2010 @ 1:42 pm

  Corect
  „Shopping-ul: noua religie”… Aşa este, din păcate.
  Cu trei ani în urmă, când eram în clasa a IX-a, am asistat la o întâmplare, care confirmă remarca autorului acestui articol. La o oră de engleză, domnul profesor ne-a propus să discutăm despre rolul shopping-ului în viaţa noastră(nu mai reţin exact cum ajunsesem noi la această temă de discuţie). O colegă de-a mea foarte credincioasă, care suferă de timiditate, a avut curajul de a-şi exprima opinia(fapt neobişnuit pentru temperamentul ei) şi a spus că, în general, faptul de a merge la cumpărături o plictiseşte, deoarece părinţii ei petrec exagerat de mult timp în magazine, o ţin şi pe ea cu ei, iar ea ar prefera activităţi mai utile şi mai plăcute. În mod normal, discuţia ar fi trebuit să continue fără nicio problemă, nu-i aşa? Desigur, dar n-a fost aşa, ci toţi colegii noştri(sau majoritatea lor) au început s-o ironizeze într-un mod exagerat şi nepoliticos, ca şi cum faptul de a te plictisi la cumpărături ar fi un păcat grav, sau o dovadă de gândire anacronică. Au râs de ea toată ora şi în pauză, agravându-i timiditatea. Ce credeţi, pentru acei adolescenţi shopping-ul reprezintă o pseudoreligie, sau exagerez? Este corect să marginalizezi şi să tratezi cu aroganţă o persoană, care şi-a exprimat o opinie despre shopping? Să nu uităm că, în Occident, există cazuri de dependenţă de shopping. N-ar fi mai bine, infinit mai dezirabil să fim dependenţi de iubirea Mântuitorului nostru?
  Îmi cer iertare, dacă am fost excesiv de dură, dar întâmplarea, pe care v-am relatat-o fără nicio exagerare, m-a determinat să am această atitudine.
  Doamne-ajută!

  Reply

 2. Bogdan Munteanu
  noiembrie 17, 2011 @ 12:25 pm

  @ autorul articolului

  Într-adevăr, o tristă nouă religie a devenit shoppingul…

  http://munteanuk.blogspot.com/2008/01/dumnezeii-din-plase-gods-from-bags_26.html

  …iar unii se scuză că, chipurile, ei nu ar suferi de aşa o împătimire, prin faptul că nu au bani de cumpărături şi că doar ‘îşi clătesc ochii’ (sau fac window shopping) şi că nu apucă să cumpere ce vor.

  Totuşi, dacă ar avea bani sau de ales între a fi în biserică, la Sfânta Litughie, sau la un mall – unde s-ar afla?

  @ Laura-optimista

  Mărturia ta din viaţa de liceu oferă o bună dovadă de înfrăţirea ‘nevinovatului’ shopping cu alte patimi 🙁

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *