Skip to content

12 Comentarii

  1. dan
    noiembrie 6, 2008 @ 1:28 pm

    salut , am o intrebare , ai putea sa scrii un articol despre site-ul
    Manastiri

    Sunt la inceput de drum si m-ar ajuta foarte mult. Multumesc

    Reply

  2. Balan Claudiu
    noiembrie 7, 2008 @ 11:02 am

    Bine Dane, o sa facem un articol. Te rog da-ne adresa ta de mail ca vrem sa-ti facem niste sugestii pentru ca site-ul sa fie mai frumos. Poti sa ne dai un mail ca sa vedem adresa ta la ortodoxia.tinerilor@gmail.com

    Reply

  3. gabriela
    noiembrie 9, 2008 @ 8:07 pm

    Acum am vazut comentariul de la Dan…Ce anume iti doresti sa scriu? Fii mai explicit, te rog. Scrie pe adresa noastra. Doamne ajuta!

    Reply

  4. andrada
    octombrie 1, 2009 @ 12:23 pm

    Mi s-a intamplat de nenumarate ori sa ma vad condamnata din priviri in biserica doar pentru faptul ca nu aveam capul acoperit! si asta mai ales vara, cand curgeau apele pe toti… In rest machiata nu eram, decolteu nu aveam, buric pe afara nu aveam (ma iertati…), parul nu imi era vopsit, unghiile nu le aveam vopsite, nu purtam bijuterii sau accesorii de vreun fel, nu miroseam a parfum, nu eram pe tocuri, nu imi suna telefonul, nu susoteam cu nimeni… Totusi, DE CE?

    Reply

  5. admin
    octombrie 1, 2009 @ 1:03 pm

    Pentru ca in Biserica sunt si multi „agenti de cirulatie” Andrada. „Agenti” care in loc sa fie atenti la rugaciune, la slujba, atenti ca macar acolo sa nu supere pe Dumnezeu si pe aproapele, ei mai rau fac, alungand pe cei veniti prin atitudine si comportament. Dar nu lasa mahnirea aceasta sa-ti raceasca dragostea fata de aproapele ci transform-o in rugaciune. Roaga-te Domnului pentru cei care judeca in loc sa fie ingaduitori. Fii tu bine-voitoare si vor invata si cei mai aspri sa fie mai blanzi.

    Reply

  6. Dan
    octombrie 1, 2009 @ 2:33 pm

    Iarta si mergi mai departe Andrada. Tin minte ca intr-o duminica, la slujba, o femeie in jur de 40 de ani s-a asezat in partea dreapta-fata a bisericii, dar fiind imbracata in pantaloni scurti a creat indignare in randul a cateva persoane care nu au mai contenit cu vaietele nici dupa ce a plecat in urma atentionarilor cu care a fost intampinata ca nu are voie imbracata asa. E drept ca nu era imbracata adecvat…dar faptul ca s-a facut atata tragism din asta, lasandu-se cu: „pe vremea noastra nu era asa ceva…” sau „cata nesimtire…” arata ca noi mai mult gonim oamenii din biserica decat sa-i aducem si sa le aratam frumosul. Ne trebuie mai multa blandete in ceea ce facem si exemplu personal. Nimic nu se face dintr-o data.

    Reply

  7. Tavi
    octombrie 1, 2009 @ 4:53 pm

    Gabi, poate trebuia sa il intrebi pe duhovnic.
    Dar nu stiu eu ce as fi facut in locul tau.
    Am fost intr-o situatie similara, in sensul ca am botezat un copil, in ascuns, al carui tata e musulman.
    Bine-nteles ca ma framanta ce fel de educatie va primi el (totusi nu e o familie de tigani)si cat de mult va cunoaste ortodoxia(mama nu e prea induhovnicita) , dar flori frumoase rasar si pe stanci.

    E greu sa fii parinte spiritual!

    Asta ar fi o propunere de articol: cum este sa fii nas, ce responsabilitati ai, cum sa te comporti? In ce consta relatia nas-fin?
    De botez sau de cununie…

    Reply

  8. florinm
    octombrie 1, 2009 @ 5:05 pm

    Tavi, nasul da marturie in fata Domnului pentru finul sau (de cununie sau botez).
    Asta nu inseamna ca tu ai fi facut ceva gresit, Doamne fereste! Caci ai adus un suflet la Hristos. Nu poate face omul ce poate harul. Sa tii legatura cu finul tau, pe cat poti 🙂
    Ar fi buna consultarea duhovnicului… Ma gandeam odata – ce lume ar fi daca toti ne-am consulta duhovnicul! O lume perfecta.
    Doamne, ajuta!

    Reply

  9. Lucia
    ianuarie 30, 2010 @ 4:21 pm

    Fiind in aproape aceeasi situatie(„fina” nemaifiind de mult copil), am avut inspiratia sa intreb duhovnicul. Dansul a zis ca „ei” au obiceiul sa se boteze oridecate ori le merge prost in viata. A zis sa stau linistita, sa nu ma pripesc. I-am zis „finei” ca nu-mi da voie mama s-o botez (aici n-am mintit!)…Intre timp „fina” cred ca a si uitat ca isi dorea s-o botez. Dar cand ne intalnim ne bucuram la fel de mult…chiar daca nu suntem „rude”…

    Reply

  10. Lucia
    ianuarie 30, 2010 @ 4:25 pm

    raspunsul e pentru Gabriela Tudor

    Reply

  11. Lucia
    ianuarie 30, 2010 @ 4:30 pm

    rectificare: nu „ei”, ci unii dintre ei…

    Reply

  12. Daniela
    iulie 18, 2010 @ 3:45 pm

    Si eu am simtit odata ca Ortodoxia discrimineaza dar,dupa ce am vazut ca Dumnezeu m-a ajutat de atatea ori,mi-am dat seama ca nu Biserica discrimineaza,ci oamenii care ori nu sunt cu adevarat crestini,ori sunt de abia la inceput.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *