Skip to content

11 Comentarii

  1. Maria Vicol
    iulie 14, 2011 @ 2:41 pm

    foarte buna acesta campanie!

    Reply

  2. Administrator
    iulie 14, 2011 @ 5:43 pm

    Doamne ajuta Maria!
    Nici noi nu agream cuvantul „distractie”, cuvant care duce cu gandul mai mult la o bucurie pagana. Intr-adevar cuvantul „bucurie” ar fi fost mult mai potrivit. Cuvantul „bucurie” te duce cu gandul la cumintenie, la cuviinta, pe cand cuvantul „distractie” te duce in mod reflex cu gandul la ceva exacerbat, ceva iesit din tiparele bunei cuviinte.
    Insa am hotarat sa ramanem la cuvantul „distractie” tocmai pentru ca aceasta campanie este adresata si tinerilor din afara bisericii, sau mai putin imbisericiti, tineri care se simt in elementul lor cu cuvantul „distractie”. Deci ne folosim de acest cuvant, si ii aratam sensul care trebuie, astfel incat tinerii care stau mai departe de Dumnezeu sa realizeze ca este o mare diferenta intre distractie si bucurie.
    Cam aceasta ar fi explicatia.

    Reply

  3. Diaconu Rebecca
    iulie 16, 2011 @ 10:39 pm

    Mmm, oare nu depinde de fiecare modul in care interpreteaza un anumit cuvant? Atata vreme cat el exista in dictionar si nu face parte din dictionarul extins al limbii romane, aka injuraturi, insulte si tot asa, parca totusi sa spui ca „distractie” e un cuvant necrestinesc, e cam mult. Pai petrecerile, nuntile, ar trebui sarbatorite cum fac penticostalii, cu apa de la fantana si apa, imbracati daca se poate in sac samd? Pai in felul asta am ajunge in curand sa formam o noua secta, care a voie sa foloseasca doar cuvintele cutare si cutare. Daca un individ prin distractie intelege ceva vulgat, e vina individului, nu a cuvantului, care e cat se poate de inofensiv. Parerea mea.

    Reply

  4. Diaconu Rebecca
    iulie 16, 2011 @ 10:41 pm

    DISTRÁCȚIE, distracții, s. f. 1. Ceea ce distrează, ceea ce produce destindere sufletească; amuzament, petrecere; agrement. Poate reusiti sa ma faceti si pe mine sa inteleg care e conotatia proasta a cuvantului.

    Reply

  5. Diaconu Rebecca
    iulie 16, 2011 @ 10:45 pm

    In rest imi place articolul. M-am cam abatut de la subiect. Intradevar sunt multi oameni care isi ineaca amarul in alcool, sau cel putin cauta falsul sentiment de invulnerabilitate pe care le-o da alcoolul. Altii probabil beau chiar de placere. Dar alcoolul in exces scoate ce e mai rau din om si pana la urma ajunge sa ii scarbeasca pe cei din jurul lui si tot asa, are numai efecte negative betia. Din pacate e o problema irezolvabila in spatiul si timpul acesta 🙂

    Reply

  6. Maria Vicol
    iulie 17, 2011 @ 3:28 pm

    interesant articolul!

    Reply

  7. Maria Vicol
    iulie 17, 2011 @ 4:05 pm

    Doamne ajuta tuturor!

    Reply

  8. Sorin
    iulie 17, 2011 @ 4:59 pm

    @maria: Şi totuşi vedem că Iisus a fost la nunta din Cana Galileii unde a făcut prima minune. Ce s-a întâmplat aşa de grav că a făcut acolo Iisus prima minune? Care a fost prima Lui minune? NU MAI ERA VIN LA NUNTĂ!!! Vedem iarăşi că Iisus era acuzat de evrei că era băutor de vin şi că petrecea foarte mult cu vameşii la mesele lor. Oare Hristos stătea la mesele lor serios şi încruntat? Mi-e greu să cred asta. Să-ţi citez şi din Jurnalul fericirii: „după cum primite vor fi fost şi giumbuşlucurile măscăriciului de la “Notre-Dame (din nuvela lui Anatole France), acela care seara după o zi de truda şi tumbe, intră în mareaţa catedrală, îşi scoate din traistă uneltele lui de pehlivan şi începe a înghiţi foc şi a face tot soiul de năzdrăvănii în faţa icoanei Maicii Sfinte cu Pruncul în braţe, spre indignarea paraclisierului care se pregătea să-l alunge cu aspră admonestare dacă nu ar fi văzut, înfiorându-se, cum Prea Curata coboară din icoana spre a-i şterge saltimbancului sudoarea de pe frunte cu propria-i mahrama, în vreme ce Pruncul râde şi bate din palme; „. Iar dacă ai văzut oameni înduhovniciţi cum se comportă în afara predicilor vedem că sunt foarte veseli şi jucăuşi. Spunea tot Steinhardt că un ascet încruntat nu e ascet autentic. Am fost zilele trecute la nunta unei prietene. Au făcut slujbă toată noaptea cu priveghere şi tot şi peste câteva zile fac şi petrecerea unde se dansează, se ţopăie iar oamenii se simt bine. Eu cred că Hristos se bucură cu noi atunci când ţopăim de bucurie şi dansăm de bucurie. Problema se pune atunci când suntem atât de beţi că nu mai ştim pe ce lume ne mai aflăm, când facem nişte mişcări la dansuri prin care ne prezentăm ca nişte animale în călduri, când facem miştocării. Spunea foarte frumos Dan Puric: „Umorul nu e acelaşi lucru cu băşcălia. Umorul nu jigneşte niciodată”.

    Reply

  9. Sorin
    iulie 17, 2011 @ 5:00 pm

    Ştie cineva cum se ajunge la mănăstirea Oaşa ( mă refer pentru cei care nu deţin maşini personale)? Eu sunt din Bistriţa ( judeţul Bistriţa Năsăud ).

    Reply

  10. Maria Vicol
    iulie 17, 2011 @ 5:41 pm

    sa ne ajuta Dumnezeu sa luptam cu patimile noastre!

    Reply

  11. Sorin
    iulie 18, 2011 @ 4:49 am

    @maria:”m-as fi asteptat ca tu sa intelegi asta…”. Maria tu nici nu mă cunoşti aşa că nu îţi poţi face păreri despre mine. Lasă să o facă cei care mă cunosc de pe acest site. Şi susţin în continuare că a dansa la o nuntă bucurându-te de bucuria mirilor nu e păcat şi cred că şi Hristos ar dansa cu ceilalţi oameni. Să nu mă înţelegi greşit. Am fost şi la petreceri unde s-au făcut tot felul de dansuri obscene şi au băut unii ca porcii. Aici sunt şi eu de acord că nu e bine deloc ( mai ales când se întâmplă asta de sărbătorirea unor anumiţi sfinţi ) dar atunci când e muzică bună şi oameni dansează curat şi bucurându-se de bucuria mirilor nu e nici o problemă. Din cunoştinţele mele Sf. Canoane nu interzic dansurile ci doar să nu se danseze în post sau în Praznice Împărăteşti şi în acelaşi timp călugărul n-are voie să danseze ( despre preot nu mai ţin minte ). Să ştii că şi eu am gândit mult timp că nu mi se pare normal petrecerea după nuntă şi că nu aş face aşa ceva dacă m-aş căsători dar din mila lui Dumnezeu am întâlnit o fată care mi-a călcat în picioare multe din aceste preconcepţii de-ale mele ( iarăşi ce vorbesc aici este strict despre mine aşa că nu ai motive să te simţi atacată ). Cred că ar fi de folos şi admin să facă un articol în problema dansului şi a petrecerilor după nuntă ca să putem discuta ON-TOPIC.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *