Skip to content

19 Comentarii

 1. Diaconu Rebecca
  iulie 17, 2011 @ 7:52 pm

  „Avortul nu e o soluție nici împotriva sărăciei și nici pentru tine, ca mamă, ca să nu mai spun pentru copil. ” Adevarat. Protectia si educatia insa, sunt 🙂

  Reply

 2. Administrator
  iulie 17, 2011 @ 8:50 pm

  Despre ce fel de protectie vorbesti Midnightvoice? protectia impotriva desfranarii prin cumpatare?…sau „protectia” impotriva responsabilitatii, care defapt este fuga de responsabilitate si trisare/viciere a unui act natural?

  Reply

 3. Diaconu Rebecca
  iulie 17, 2011 @ 9:39 pm

  Despre ce fel de protectie considera fiecare de cuviinta ca este necesar 🙂 Avort fac si femeile casatorite. Celor necasatorite, da, le-as recomanda sa se abtina pt ca de obicei pana la relatia „serioasa” care se termina cu casatorie, majoritatea trec printro serie de relatii care nu le aduc decat suferinta si amaraciune. Celor casatorite le recomand protectia impotriva unei sarcini nedorite. Toti avem ratiune si Dumnezeu ne-a lasat liberul arbitru tocmai pentru a calcula si hotari ceea ce este mai bine pentru noi, si nicidecum pentru a ne lasa la mana sortzii. Ca „daca o fi lasat de la Dumnezeu, atunci sa raman insarcinata chiar daca eu nu imi doresc”, pare a fi un fel de credinta in destin si din cate stiam eu ortodoxia se baza pe liberul arbitru. Nu ne putem baza pe cel de sus cand vine vorba de asemenea hotarari pentru ca Dumnezeu, parerea mea, are lucruri mai importante de facut decat sa stea sa comande uterul fiecarei femei. Nu e suficient oare ca ne-a inzestrat pe majoritatea deintre noi cu trupuri intregi si sanatoase, cu creiere capabile de a gandi, cu putere de munca, chiar trebuie sa asteptam sa ne monitorizeze si toate procesele din pantece?
  Oricum, tot ce pot recomnda cuiva e sa citeasca scriptura. Fiecare interpreteaza in felul sau ce scrie acolo, unul poate intelege ceva, altul altceva, si nu cred ca exista om pe lumea asta care sa poata sti cu certitudine ce vrea Dumnezeu si ce nu, ce cuvinte e bine sa folosim si ce nu, cu ce haine sa ne imbracam sau nu. Si daca imi poate cineva spune ca Dumnezeu e contra prezervativelor sau a altor contraceptive, dar sa imi argumenteze cum trebuie, cu sustinere biblica si atat, nu pareri personale care i se par respectivului ca ar fi mai intelepte decat ale mele, atunci chiar va rog. Protectie pentru ca nu imi doresc un copil acum sau vreau doar doi copii si atat, pt ca asa imi dicteaza liberul arbitru, nu combate nici decalogul si nici alte invataturi din scriptura. Si am studiat-o din scoarta in scoarta

  Reply

 4. Diaconu Rebecca
  iulie 17, 2011 @ 9:46 pm

  Si deasemenea sa lasam planificarea unui copil la voia intamplarii mi se pare o foarte mare lipsa de responsabilitate. E adevarat ca e imposibil sa garantezi ca toate vor merge ca pe roate daca astepti momentul x, dar sa ai grija totusi sa faci un copil doar cand te simti pregatit, in cunostinta de cauza legat de responsabilitatea imensa pe care o sa o porti pe umeri, mi se pare foarte important. Dvs spuneti ca sunteti casatorit. Si parca am citit undeva ca aveti o fetita. Sa de Domnul sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea cat mai mult timp. Dar vreti sa spuneti ca nu folositi nicio metoda de prevenire a unei alte sarcini momentan si efectiv asteptati sa vedeti ce-o fi, sau traiti in abstinenta? Mi-e greu sa cred. Fie ca e metoda calendarului, fie ca e un prezervativ, tot aia e. in fond si la urma urmei, e doar o bucata de textila, nu e cine stie ce obiect cu puteri malefice care distruge planeta 🙂

  Reply

 5. Diaconu Rebecca
  iulie 17, 2011 @ 10:00 pm

  Dar va rog sa nu va suparati pe mine. Am simtit asa de multe ori in timp ce citeam aici pe site, judecata altora insotita de agresivitate. Indiferent care e pacatul, invatatura ar trebui sa fie blanda. Pentru ca nimeni nu are niciun drept sa judece pe nimeni, aici. Si e o linie foarte fina intre a spune adevarul si a fi crud. Si nimeni nu imi poate garanta ca parerile sale sunt adevaruri absolute. Asta e doar dorinta omului de a se simti mai important decat ceilalti si multi dintre noi avem impresia ca intelegem mai bine lucrurile decat altii dar nu e chiar asa. Si ma intristeaza asta. Imi aminteste de povestea cu fariseul care se ruga in templu si cu vamesul care nici nu indraznea sa scoata un sunet. „Fariseul făcea o rugăciune de mulţumire şi spunea: „Doamne, îţi mulţumesc că nu sunt ca ceilalţi oameni”; ceilalţi oameni, zicea el mai departe, sunt răpitori, sunt nedrepţi, sunt necredincioşi în căsătorie. Spunea mai departe fariseul că îi mulţumeşte lui Dumnezeu că nu este ca vameşul acela care se ruga în templul din Ierusalim şi a adăugat că posteşte de două ori pe săptămînă, că dă zeciuială din toate cîte are. ” Si am observat tendinta asta aici pe site. De a condamna un pacat si de lauda de sine. De a vedea paiul din ochii altora iar barba din ochiul propriu… Cu ce drept ii condamnati pe cei care vor sa se protejeze cand fac sex pt ca nu sunt pregatiti pentru o sarcina in momentul respectiv. Si nici macar nu e un pacat si nu calca legile bibliei si nici nu face rau nimanui. E o treaba pe care o face fiecare in intimitatea sa, nu are lagtura decat cu cei doi implicati si atat. De ce ii judecati? Si de ce sunteti atat de siguri ca nu va inselati in inversunarea asta de a pune pe altii la zid si de a-i arata cu degetul? In fine, Doamne-ajuta 🙂

  Reply

 6. Administrator
  iulie 17, 2011 @ 11:47 pm

  Midnightvoice, eu cred ca un dialog bazat pe sinceritate este un dialog constructiv, iar unul bazat pe ascunsul dupa degete nu aduce nimanui niciun beneficiu, ci doar pierdere de timp.
  Cand te-am intrebat despre la ce fel de protectie te referi, mi-ai dat un raspuns evaziv, desi stii foarte bine la ce fel de protectie te-ai referit si desi stii prea bine care este opinia noastra (si a Bisericii) despre folosirea metodelor contraceptive.
  Apoi ai pregatit frumos „defensiva” cu citate biblice pentru ca nu cumva, Doamne fereste, cineva sa indrazneasca sa aduca argumente impotriva contraceptiei si „planificarii” pe care le sustii, deoarece va cadea musai in judecata de semeni. Nu ti se pare ca suna a santaj „teologic”? Eu zic ca nu-i frumos sa procedam asa.
  Asadar, daca intr-adevar doresti sa afli de ce opinia Bisericii este alta decat a ta, dupa cuvintele ” Si daca imi poate cineva spune ca Dumnezeu e contra prezervativelor sau a altor contraceptive, dar sa imi argumenteze cum trebuie, cu sustinere biblica si atat, nu pareri personale care i se par respectivului ca ar fi mai intelepte decat ale mele, atunci chiar va rog. „…atunci si noi ne dam silita sa iti raspundem la intrebare, fara sa avem pretentia ca am epuizat argumentele.
  Ai spus ca „toti avem ratiune si Dumnezeu ne-a lasat liberul arbitru tocmai pentru a calcula si hotara ceea ce este mai bine pentru noi, si nicidecum a ne lasa la mana sortii.”
  Aici intervin doua chestiuni:
  a) Este omul in stare sa calculeze si sa hotarasca singur ceea ce este mai bine pentru el? Daca da, atunci inseamna ca omul este complet autonom si nu are nevoie de ajutorul lui Dumnezeu, ratiunea fiindu-i suficienta. Dar uite ca oamenii prin suferinta invata ca singuri nu se pot descurca. Apoi cine isi pune increderea in Dumnezeu, in lucrurile mici, atunci isi va pune nadejdea si in lucrurile mari. Si toate vor merge bine.
  b) Aparitiile sarcinilor/zamislirii nu sunt evenimente aparute”la mana sortii”/aleator, ci sunt evenimente dirijate direct de pronia lui Dumnezeu dupa cum avem si marturie in Sfanta Scriptura: „Mai înainte de a te zămisli în pîntece te-am cunoscut şi mai înainte de a ieşi tu din coapse te-am sfinţit şi te-am pus prooroc între neamuri.”
  Mai inainte de a fi zamisliti existam ca intentie in planurile lui Dumnezeu. Deci aparitia unei sarcini nu este aleatoare/”la mana sortii”, ci Dumnezeu da suflare de viata in pantecele mamei la momentul potrivit.
  Asa ca Dumnezeu, nu numai ca da comanda in uterul fiecarei femei ci dupa cuvantul Mantuitorului: „Nu se misca fir de iarba fara voia Mea”. Asadar, daca nu se misca fir de iarba fara voia lui Dumnezeu, oare cu cat mai mult nu apare un copil in pantecele mamicii, fara voia si randuiala lui Dumnezeu?
  Undeva mai departe, in primul comentariu ai spus ca „fiecare interpreteaza in felul sau ce scrie acolo [in biblie], unul poate intelege ceva, altul altceva, si nu cred ca exista om pe lumea asta care sa poata sti cu certitudine ce vrea Dumnezeu si ce nu, ce cuvinte e bine sa folosim si ce nu, cu ce haine sa ne imbracam sau nu.”
  Eu te sfatuiesc sa nu-ti inseli ratiunea cu acest gand, interreptand scriptura in afara invataturii Bisericii, pentru ca desi acea afirmatie arata ca intr-adevar exista aceasta posibilitate, nu inseamna ca este si de dorit sa procedam asa. Tocmai datorita faptului ca „unii” au interpretat cum au vrut ceea ce scrie in Biblie, a dus la aparitia a puzderie de secte. Iar rezultatele se vad.
  Da, putem sa interpretam cum vrem Sfanta Scriptura, avem liberul arbitru, dar asta nu inseamna ca tot ce intepretam este si adevarat, pentru ca degeaba interpretam daca ceea ce am interpretat nu este ceea ce a vrut Dumnezeu sa intelegem noi. De aceea avem scrierile Sfintilor Parinti, de aceea avem linia Bisericii care nu greseste in invatatura, fiind sub insuflarea Duhului Sfant: ca sa nu interpretam cum vrem noi, ci cum vrea Dumenzeu. Altfel riscam sa calcam pe bec.
  Revenind la „planificare”, in Sfanta Scriptura avem urmatorul indemn de „planificare”, valabil pana la sfarsitul veacurilor: „Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi;” Apoi acelasi indemn este intarit inca odata de Dumnezeu imediat dupa potop: „Şi a binecuvântat Dumnezeu pe Noe şi pe fiii lui şi le-a zis: „Naşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l stăpâniţi!”
  Deci nu a zis Dumnezeu „nasteti unu, doi sau trei…” sau „nasteti cand puteti, cand considerati” ci a spus simplu „Naşteţi şi vă înmulţiţi”.
  Afirmatia ” Fie ca e metoda calendarului, fie ca e un prezervativ, tot aia e. in fond si la urma urmei, e doar o bucata de textila, nu e cine stie ce obiect cu puteri malefice care distruge planeta” face parte din aceeasi categorie cu afirmatia: „putem sa avortam in primele saptamani, in fond fatul nu este un om atunci ci doar o aglomerare de celule…”….numai ca intr-o ipostaza mai light. Si prin una si prin alta, se relativizeaza fapta in sine…pentru a se distrage atentia de la consecinte.
  Nu e vorba de distrugerea planetei in cazul utilizarii prezervativelor, ci e vorba ca distrugem unitatea familiei si credinta in Dumnezeu, viciind un act natural (impreunarea) care poarta raspunderea implicita a nasterii de prunci, chit ca ne place, chit ca nu.
  a) Fiecare act sexual care se desfasoara in cadrul tainei casatoriei, poarta raspunderea nasterii de copii, dupa randuiala lui Dumnezeu. Ori noi, prin contraceptie, ii dam peste „mana” lui Dumnezeu. Nu-l lasam sa-si faca lucrarea in viata noastra. De ce facem asa? Pentru ca noi consideram ca ne-am putea purta mai bine grija de noi, decat El insusi. Aceasta inseamna putina credinta in Dumnezeu si multa „credinta” in noi insine. Acesta este defapt motivul pentru care sustinem contraceptia.
  b) Actul sexual a fost lasat ca o balanta cu talerele in echilibru, adica a fost lasat sa fie insotit de placere, dar si de raspundere. Insa prin contraceptie, trisam aceasta lege a firii si ajungem sa desfranam. Cum asa? Placerea singura, corupe. Da adictie, adica dependenta…adica patima. Responsabilitatea nasterii de prunci de pe urma actului sexual, este celalalt taler din balanta care echilibreaza lucrurile. Daca ne asumam si raspunderea actului sexual, atunci stam in echilibru caci placerea este responsabilizata, infranata…deci rationala. Daca nu este infranata/responsabilizata…atunci desfranam. Placerea, singura, ne conduce viata si ne desparte de Dumnezeu…dar e foarte posibil sa ne mai desparta de cineva.
  Se intreaba multe femei de ce sotii lor au ajuns sa le insele. Este si acesta un raspuns: pentru ca i-au invatat iresponsabili in ceea ce priveste actul sexual. Au furat impreuna placerea, fugind de raspundere prin contraceptie. Barbatii, vazand ca merge cu placerea fara raspundere… au ajuns sa faca si cu alte femei la fel. Nimic de pierdut in cazul barbatului, niciun risc: totul calculat, totul planificat. Deci, iata inca un alimentator al adulterului si vagabondajului sexual: contraceptia.
  Cam atat deocamdata. Mai multe argumente despre pacatul contraceptiei gasesti aici:
  [url]https://www.ortodoxiatinerilor.ro/sexualitate/contraceptia-sexuala/9153-prezervativul-e-pacat.html[/url]
  Pentru eventualele nelamuriri, te-as ruga sa continuam discutia la acel articol.

  Reply

 7. RESURECTION
  iulie 18, 2011 @ 1:52 pm

  RASPUNS PT MIDNAGHTVOICE
  Ai cerut argument biblic impotrica prezervativelor sau a altor contraceptive? iti voi da si ti voi demonstra cum unele anticonceptionale sunt mai grave decat avortul in sine.
  In facere capitolul 38 se zice despre ONAN care nu vroia sa si lase sotia insarcinata si inainte sa intre la ea isi lepada samanta prin ONANIE MASTURBARE,drept consecinta Dumnezeu il pedepseste cu moartea,iata unul din argumente ca Dumnezeu pedepseste pe cel care prin anumite mijloace( fie masturbare sau prezervativ sau orice altceva vrea sa impiedice SARCINA)
  Capitolul 38
  1. În vremea aceea s-a întâmplat că Iuda s-a pogorât de la fraţii săi şi s-a aşezat lângă un adulamitean, cu numele Hira.
  2. Văzând Iuda acolo pe fata unui canaaneu, care se numea Şua, el a luat-o de soţie şi a intrat la ea.
  3. Şi ea, zămislind, a născut un băiat, şi Iuda i-a pus numele Ir.
  4. Zămislind iarăşi, a născut alt băiat şi i-a pus numele Onan.
  5. Şi a mai născut un băiat şi i-a pus numele Şela. Şi când a născut ea acest fiu, Iuda era la Kezib.
  6. Apoi Iuda a luat pentru Ir, întâiul născut al său, o femeie, cu numele Tamara.
  7. Dar Ir, întâiul născut al lui Iuda, a fost rău înaintea Domnului şi de aceea l-a omorât Domnul.
  8. Atunci a zis Iuda către Onan: „Intră la femeia fratelui tău, însoară-te cu ea, în puterea leviratului, şi ridică urmaşi fratelui tău!”
  9. Ştiind însă Onan că nu vor fi urmaşii ai lui, de aceea, când intra la femeia fratelui său, el vărsa sămânţa jos, ca să nu ridice urmaşi fratelui său.
  10. Ceea ce făcea el era rău înaintea lui Dumnezeu şi l-a omorât şi pe acesta

  Reply

 8. RESURECTION
  iulie 18, 2011 @ 1:54 pm

  CONCLUZIE
  -Onania (sa nu se confunde cu malahia) este pacatul care-l fac doi soti casatoriti care intrebuinteaza mijloace de a nu face copii: “Onan… varsa samanta jos ori de cate ori se culca cu sotia fratelui sau (mort dar acum era a lui prin casatorie de levirat) ca sa nu se nasca copiii fratelui sau din dusmanie. Ce a facut el n-a placut Domnului, de aceea l-a omorat” care era dusman al legilor naturale (Fac. 38, 9-10). Acest pacat se canoniseste ca si avortul si malahia pana la vindecare, caci fara indreptare nu exista iertare.
  UNII RECURG LA STERILET acesta din urma este mai grav decat avortul,pt ca STERILETUL permite fecundarea celulei barbatesti cu celula femeiasca,iar la primul ciclu datorita acestui corp strain,embrionul neputandu se nida de uter, la primul ciclu femeia il da afara, si habarnu are ca a facut AVORT,si uite asa stai intr un continuu avort.
  AI VAZUT CUM S A FOLOSIT ONAN DE RATIUNE, SI CUM I A RASPUNS DUMNEZEU?

  Reply

 9. Diaconu Rebecca
  iulie 18, 2011 @ 3:31 pm

  Si bazat pe aceasta afirmatie poti justifica cat de gresit e un prezervativ? „Intră la femeia fratelui tău, însoară-te cu ea, în puterea leviratului, şi ridică urmaşi fratelui tău!” Pai daca e sa o luam ad literam, cam cati barbati se insoara in ziua de azi cu vaduvele fratilor lor? Si am asa o vaga impresie cum ca biserica nu ar privi cu ochi buni acest fapt 🙂 Pasajul respectiv face parte din Geneza, cand nu era pamantul chiar plin de oameni si una dintre misiunile lor principale era sa il populeze. Astazi situatia este alta. Nu putem compara legile care guvernau Geneza cu cele de azi. E cam mult. Noi suntem practicanti ai invataturii noului testament, nu a celui vechi, care era o invatatura razbunatoare. Pe de asta parte mi se pare ca mai mult e condamnata masturbarea respectivului, deci onania in sine. Nu protectia. Daca folosesti prezervativ in timpul actului sexual nu inseamna ca te masturbezi. Deasemenea, eu nu am o misiune speciala de a popula sau repopula pamantul. Nu cred ca invatatura lui Hristos condamna planificarea copiilor, ci DOAR desfranarea. Si daca e o dovada de desfranare faptulc a eu imi doresc doar doi copii, atunci… avem conceptii total diferite 🙂

  Reply

 10. Diaconu Rebecca
  iulie 18, 2011 @ 3:34 pm

  Inafara de asta, leviratul este o lege la evrei si la alte popoare antice care obliga pe fratele unui defunct sa se casatoreasca cu vaduva fara copii a acestuia. Deci cred ca Dumnezeu era suparat pentru ca Onan nu vroia sa respecte aceasta lege, care era lege doar pe vremea aia 🙂 Si nicidecum din alte motive.

  Reply

 11. Diaconu Rebecca
  iulie 18, 2011 @ 4:14 pm

  By the way, apostolul spune „Nu ştiţi, oare, că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: Nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii, nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu. ” Asa ca daca onania e diferita de masturbare, dua teoria ta, atunci se pare ca onania nu e condamnata de apostol 🙂

  Reply

 12. Diaconu Rebecca
  iulie 18, 2011 @ 4:23 pm

  Si ca un ultim comentariu, daca o sa cititi cu atentie Noul Testament si invataturile apostolilor, o sa vedeti ca oamenii sunt indemnati sa se CASATOREASCA daca nu se poti INFRANA, nu spune nimeni absolut nimic despre procreere. Nu zice nimeni, daca nu va puteti infrana, casatoriti-va si faceti copii. Se vorbeste despre indatoririle sotiei, ale sotului, dar absolut nimic despre copii. Ceea ce ma face sa cred ca acest aspect a fost lasat la alegerea fiecaruia. Dumneazvoastra credeti fiecare ce doriti 🙂 In fond, avem toti libertatea aceasta.

  Reply

 13. RESURECTION
  iulie 18, 2011 @ 5:14 pm

  Cand ti am dat acel verset cu Onan ti am dat dovada ca Dumnezeu este impotriva celor care se abtin sa procreeze prin alte mijloace decat infranarea,daca tu ai inteles ca trebuie sa te insori cu soruta nu ma mir ca multi citesc biblia si o rtastalmacesc spre a lor pierzare.
  Este adevarat ca trebuie sa tinem Noul Testament,in sensul de iubire sa iertam,nu mai exista LEGEA TALIONULUI,sau sa inteleg ca pt tine poruncile decalogul ,sa nu ucizi,sa nu fii desfranat,nu au nici un sens ca doar fac parte din legea veche.
  Iata ce spune SF AP PAVEL LA 1 TIMOTEI CAP 2
  Nu îngăduiesc femeii nici să înveţe pe altul, nici să stăpânească pe bărbat, ci să stea liniştită.
  13. Căci Adam a fost zidit întâi, apoi Eva.
  14. Şi nu Adam a fost amăgit, ci femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă.
  15. Dar ea se va mântui prin naştere de fii, dacă va stărui, cu înţelepciune, în credinţă, în iubire şi în sfinţenie.
  SE VA MANTUII PRIN NASTERE DE FII….
  Binenteles ca una spun si alta intelegi tu,fac pariu ca mi vei spune…pai asta e conditie pt femeie? si barbatul cum se va mantuii?
  UITI INSA CA ,, de aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va unii cu femeia sa SI VOR FII AMANDOI UN TRUP,,barbatul nu naste,iar nasterea cresterea si inmultirea se face doar sub taina casatoriei,nu ai aceasta TAINA te infranezi de la sex,si ca sa te mantuiesti te lasi de de masturbare.

  Reply

 14. RESURECTION
  iulie 18, 2011 @ 5:17 pm

  IATA CE SPUNE PARINTELE ARSENIE BOCA DESPRE NENASTERE DE COPIII,in sensul ca te protejezi cu mijloacele de care spui tu midnghitvoice
  În constituţia biologică a femeii e pusă obligativitatea naşterii a 3-4 copii, în ordine naturală]
  Mai mult chiar, o altă constrângere de care trebuie ţinut seama e foliculina, hormon toxic şi cancerigen.
  Toxic la nivelul creierului, dând continue dureri de cap şi foarte intense; cancerigen la nivelul sânului sau uterului (fibroane uterine). De cleştele acestui hormon nu este scăpare decât de la 3 – 4 copii în sus, cu sarcinile în mod natural, cum apar ele normal. Această ordine naturală a sarcinii e singura cale care asigură sănătatea copiilor. Salturile peste sarcini, lepădările de copii, indiferent cu ce metode şi din ce motive, ating sănătatea copiilor ulteriori, dacă mai vin. Dar chiar dacă nu mai vin alţii, Legea divină pedepseşte şi retrospectiv, pe cei făcuţi cronologic (n. ed.: pe cei născuţi în ordine naturală). Aşadar, în însăşi constituţia endocrină a femeii e pusă obligativitatea naşterii de mai mulţi copii. E chiar condiţia de mântuire a femeii după cum i-a descoperit Dumnezeu Sfântului Apostol Pavel.

  În cazul viciului sau al greşelilor de convieţuire, apariţia cancerului care ucide soţia se răstoarnă iarăşi în răspunderea soţului. Soţul care nu vrea copii nu trebuie luat, e un criminal camuflat al soţiei sale. Nu e din turma lui Hristos! Abia de la 3–4 copii în sus, făcuţi în ordinea naturală în care apar, se neutralizează acţiunea toxică şi cancerigenă a foliculinei. Practica confirmă aceasta. Sunt mame cu 10–12 copii făcuţi, care trăiesc şi ajung la vârsta de 80 de ani, sănătoase, în destulă putere, fără să le doară capul sau să fi fost bolnave.

  Reply

 15. Administrator
  iulie 18, 2011 @ 7:28 pm

  Midnightvoice, ti-am sters ultimele 4 comentarii la acest articol deoarece:
  a) Te-ai abatut in nenumarate randuri de la subiectul articolului la care discutam, cu terte subiecte. (desi am facut si trimitere la articolul despre acest subiect)
  b) Ti-am argumentat de ce contraceptia reprezinta un pacat, insa nu ai tinut cont de nici unul din aceste argumente in discutia ta. Ori intr-un dialog civilizat discutam pe argumentele inaintate.

  Reply

 16. stefan
  august 29, 2011 @ 8:54 am

  da sunt de acord cu tine stii ce zice Sf parinte Arsenie Boca daca nu vrei copii atunci nu te mai incurca cu barbatii si nu iti mai fa placerile trupesti doar pe cele sufletesti.eu unul am facut asa ceva si acuma imi pare rau cit o sa traiesc ca miam omorit propriul meu copil cu ce mia gresit oare nu avea si el dreptul la viata.acuma daca as putea as da timpul inapoi nu as mai face avort.hai sa fim seriosi crezi ca iti mai sta capul la mincare si la traiul bun.nevoia te invata.http://es.scribd.com/doc/239103/Parintele-Arsenie-Boca-Ridicarea-Casatoriei-la-rangul-de-Taina. cauta aici si citeste despre copii lepadati care isi vor razbunarea dar nu acuma ci mai incolo.si nu vreau sa suferi si tu.oare cind te gindesti in constiinta ta nu simti ca e ceva foarte rau sa omori un suflet nevinovat care nu tia facut nici un rau.ci vrea si el sa traiasaca.oare tiai pus intrebarea daca mama mea facea la fel cu mine?sau oare nu o sa regret eu mai incolo.iti spun ca o sa iti plingi singura de mila pt ceea ce ai facut si o sa regreti foarte mult.ce tie ca iti strici tineretea ori asa ori asa tot trece.sau ce crezi ca o sa mori de foame….!!!!!!!!!!! VA ROG SA MA IERTATI DACA AM INSISTAT CU CEVA DAR E CEVA FOARTE DUREROS!!!! NU FAPTA DOARE CI URMARILE IEI
  AI FI IN STARE SA DAI ORICE NUMAI SA IL ADUCI INAPOI!!!

  Reply

 17. albinuta
  martie 14, 2013 @ 11:11 am

  Ortodoxia.md- Salveaza unul sau nu salva niciunul

  Reply

 18. Catalin Theodoriu
  aprilie 3, 2013 @ 10:24 am

  Dumnezeu trimite binecuvantarea sa atunci cand se nasc prunci iar prin binecuvantare se intelege si mijloacele materiale necesare cresterii unui copil.
  Oare nu fiecare suflet vrea sa traiasca si sa fie viu? Nici o vietuitoare a pamantului nu isi ucide puii, ci totdeauna este gata sa-si dea viata pentru ei.
  Ce este omul oare? Sa fi decazut mai jos oare decat animalele?

  Reply

 19. pantelimon
  aprilie 3, 2013 @ 11:10 am

  Avortul distruge familia, dragostea si atrage pedeapsa. Am in jurul meu persoane care vorbesc cu lejeritate despre avort. Cunosc pe cineva a carei prietena e asistenta si a ramas insarcinata la 40 ani . Mai are o fetita de 10 ani si o situatie materiala foarte buna ( sotul are o afacere). A facut multe teste de sarcina si toate au iesit negative. Cand s-a convins ca e insarcinata , a facut avort. M-a durut inima , mi-a taiat respiratia cand am aflat. Eu i-am spus ca e un dar de la Dumnezeu, o minune……….. Uneori imi doresc sa merg la cabinetele ginecologice si sa conving femeile sa plece de acolo si sa nasca pruncii.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *