Skip to content

7 Comentarii

  1. Albinuta
    martie 28, 2011 @ 11:26 am

    Doamne ajuta,foarte frumos articolul,chiar daca sunt de la oras la noi in parohie se simte foarte mult aceasta legatura ,personal mi-am facut cativa prieteni ,mai sunt si alte persoane care vin la biserica desii fac parte din alta parohie ,venind mereu e ca si cum ar fii si ei arondati aici deoarece ajuta foarte mult biserica ,deoarece merg mereu la aceasta biserica am remarcat ca sunt cam aceleas persoane care ne intelegem si ne ajutam ca intr-o familie ,eu personal fiind mai tanara am primit ajutor si sfaturi nenumarate nu cred ca o sa reusesc sa multumesc vreodata pentru tot ,cred ca rolul important il are preotul ,dansul( prin ceea ce ne invata ) ,cu ajutor de la Domnul reuseste sa ne tina mereu aproape de biserica

    Reply

  2. Guest
    martie 28, 2011 @ 1:38 pm

    PROSTIE
    ce prostie ca unii refuza sa-i impartaseasca pe oamenii care nu apartin de parohia respectiva…da DOAMNE minte CUI NU ARE si unor astfel de preoti mai ales……………………………………………………………..

    Reply

  3. Claudiu
    martie 28, 2011 @ 1:48 pm

    Parintele Justin de la Stavropoleos este din fire mai exigent. Dintr-un punct de vedere are dreptate, constientizand ca va da seama la judecata pentru orice om care s-a impartasit nespovedit, gandindu-se ca avea datoria sa se ingrijeasca de catehizarea lor.

    Din alt punct de vedere putea sa ma intrebe si sa vada daca m-am spovedit sau nu.

    Oricum atunci m-a impartasit Pr.Marian, deci n-a fost nicio problema.

    Reply

  4. Dan
    martie 28, 2011 @ 2:47 pm

    Nu este nicio prostie ca unii preoti refuza sa-i impartaseasca pe oamenii care nu apartin de parohia lor [b]si pe care nu ii cunosc.[/b] Este chiar o paza buna aceasta si necesara.
    Preotii au datoria sa-i cerceteze dinainte pe credinciosii pe care urmeaza sa-i impartaseasca. Este de datoria preotilor sa aibe grija fata de Sfintele Taine.
    Dumneata, draga "anonim", daca ai fi preot (fa un exercitiu de imaginatie te rog)…ai impartasi orice persoana care vine la tine sa ceara Sfintele Taine?
    De unde ai certitudinea ca persoana care se impartaseste este pregatita pentru asta, atata timp cat nu o cunosti, netrecandu-ti pe sub epitrahil?
    Daca cel care vine si pe care nu il cunosti, nu s-a spovedin in prealabil?
    Daca cel care vine nici macar nu stie ca trebuie sa se spovedeasca inainte?
    si multe "-)aca"…
    Ori toate acestea se pot rezolva simplu si firesc, ducandu-te la preotul parohiei de care apartii…si care te cunoaste, ori la preotul la care te spovedesti.
    Si eu m-am spovedit odata la duhovnicul meu si m-am dus la alta biserica pentru impartasanie si m-a intrebat preotul respectiv ce-i cu mine, de ce am venit la el pentru impartasit? Si dupa ce i-am explicat tot m-a impartasit.
    Si uite ca nu mi s-a parut nicio prostie ci paza buna care nu lasa oamenii sa vina la impartasit oricum.

    Reply

  5. elena denisa c
    martie 28, 2011 @ 4:28 pm

    Sunt multi parinti care nu impartasesc datorita grijii si responsabilitatii pe care o au fata de Trupul si Sangele Mantuitorului.Exista numeroase persoane care se spovedesc si sunt oprite de duhovnic de la Impartasanie pentru un anumit timp, dar care nesocotesc cuvantul preotului spunand ca acesta este "exagerat" si considerandu-se vrednici merg si cauta a se impartasi la o alta biserica decat cea din parohie, uitand sa mentioneze preotului respectiv ca desi s-au spovedit sunt opriti de la aceasta Sf Taina.Altfel spus, deseori nu este suficient ca preotul sa il intrebe pe credincios daca s-a spovedit , ci si daca a primit dezlegare. Spuna aceasta deoarece din pacate am cunoscut astfel de persoane.
    Tocmai de aceea preotul trebuie sa fie atent pe cine impartaseste pentru ca pana la urma este vorba de Insusi Trupul si Sangele lui Hristos si de mantuirea persoanei respective, care spre osanda va primi Taina Euharistiei.

    Reply

  6. Ioana
    martie 28, 2011 @ 7:34 pm

    hmmm
    Într-un fel aveţi dreptate, e bine să meargă fiecare la parohia lui. Pe de altă parte, la oraş oamenii se mai şi mută cu locuinţa. Ar trebui oare să-şi schimbe duhovnicul fiindcă şi-au schimbat parohia? Parcă nu e bine să-ţi schimbi duhovnicul fără un motiv foarte serios.

    De asemenea, a nu merge la o biserică fiindcă nu-ţi plac predicile sau preoţii nu mi se pare un moft. Ştiţi foarte bine că din păcate există şi preoţi care-i smintesc pe credincioşi. Alţii, cât de sinceri ar fi, pur şi simplu ţin nişte predici îngrozitor de plictisitoare, nişte banale detalieri ale fragmentului citit din Evanghelie care nu te mişcă şi nu te pun pe gânduri. Da, ar trebui ca lucrurile acestea să nu conteze, dar a asculta orbeşte de o regulă nu e soluţia ideală. Cred că e important ca, aşa cum găseşti cărţi folositoare, să găseşti şi un loc. Pentru mine de pildă contează mult să nu fie zgomot şi agitaţie, cum se permite în unele biserici. La biserica din parohia mea nu se tolerează aşa ceva, preoţii sunt mai stricţi, ceea ce îmi convine de minune.

    În ce priveşte familia… cum să nu ne simţim străini dacă majoritatea cunoscuţilor şi vecinilor noştri oricum nu sunt credincioşi şi nu merg la biserică, iar propriile rude ne consideră habotnici? Nu mi se pare deloc paradoxal.

    Reply

  7. Admin
    martie 28, 2011 @ 7:41 pm

    Salut Ioana,

    Sunt si eu de acord sa-ti gasesti o biserica car sa-ti placă, la care se mergi mereu, la care sa fie si duhovnicul tau. Cred ca e foarte important sa ne stabilim intr-un loc si sa fim adoptati de familia unei parohii si sa ramanem acolo.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *