Skip to content

3 Comentarii

 1. Boitos
  noiembrie 27, 2014 @ 10:14 am

  Scuza-ma Claudiu, dar cand am vazut ce scrie in josul articolului cu litere ingrosate, ma umflat rasul.M-am gandit , iarasi incepem.
  Dar in fine. in mare parte ai scris altfel acest articol decat celalalt.
  ,,Teoretic, orice băiat se poate înțelege bine cu orice femeie” – asa este.Se pot intelege bine, dar nu se pot casatori.
  Si eu am avut colegi cu care m-am inteles extrem de bine, dar pe care nu mi-i doream de sot.Aveau niste patimi ascunse, si pana la urma slava Domnului ca s-au vazut.
  Casatoria si prietenia sunt 2 lucruri diferite.
  prietenie = respect si intelegere
  casatorie= prietenie si iubire

  Reply

 2. Laura Nicoleta
  noiembrie 27, 2014 @ 1:18 pm

  ‘Bariera principiilor’ sau ‘bariera pretentiilor’?
  *
  Vroiam sa adug o chestiune. Am tot vazut ca se mai spune ‘nu stiu care e voia Domnului’, sau ‘din moment ce nu gasesc pe cineva, inseamna ca e voia Domnului’.
  Nu. Nu o sa gasim aceasta idee la nici un duhovnic sau Sfant Parinte.

  Cei care sunt celibatari, adica cei care traiesc ingereste, dar in lume, nu sunt asa ptr. ca au ratat casatoria. Au ales ei sa fie asa, sa fie toata viata lor in folosul comunitatii(de ex. medici). Deobicei, acestia nu stau si trancane despre celibatul lor, este o chestiune care este doar intre ei, duhovnicul lor si Dumnezeu. La fel si cei care au ales calea casatoriei albe. Exista, dar nu ii stim noi, este doar intre ei, duhovnicul lor si Dumnezeu. Banuiesc ca se stiu motivele, nu trebuie sa le mai spun. Apoi, dupa cum spun multi parinti, cei care nu sunt casatoriti si aleg sa stea asa, trebuie sa se puna in folosul comunitatii, caci au mai mult timp: sa ii cerceteze pe cei saraci, pe vaduve, pe orfani, sa stranga gunoaiele din parc, sa refaca marcajele de pe munte etc.

  Cei care au dorit sa se casatoreasca, dar au pierdut multe trenuri, nu sunt celibatari, sunt necasatoriti.
  Apoi, eu nu inteleg ce crestini sunt acestia. Stau 6 ani cu o persoana si nu se casatoresc. Nu traiesc in desfranre, dar nici nu merg inainte. Stau asa si pierd timpul. Pai cat sa reziste firea? Dupa ne miram de ce ne imbolnavim. Totul are o randuiala. Se stie ca femeia cu cat e mai tanara (am zis femeie, nu adolescenta), cu atat concepte mai usor, naste mai usor, si are copii mai sanatosi. Cu cat creste in varsta, cu atat e mai greu sa ramana insarcinata, iar sarcina poate sa fie cu probleme. Nici barbatul nu e mai breaz. Multi barbati se umfla in pene ca ei pot concepe pana la 80 de ani. Da, dar cu cat barbatul e mai batran, cu atat calitatea genetica scade, iar copii se nasc cu probleme. Sunt studii pe tema asta(in engleza). E si firesc, daca toate organele imbatranesc, de ce nu ar imbatranii si samanta barabteasca?

  Mai este treaba cu cele materiale, care vad ca sunt mai mereu puse in fata. Ce materialisti am ajuns. Pai de ce sa iti dea Dumnezeu, daca nu ai nevoie? De ce sa ai casa mare, cand nu esti nici macar casatorit, dapai sa ai si copii?! Foarte multi au marturisit ca, dupa venirea copiilor, si cele materiale sau rezolvat, mult mai usor decat inainte sa apara prichindeii.

  In Biserica nu prea e cu spatii grii si pareri personale. Da-ul e da, nu-ul e nu.

  Pr.Tanase vorbeste despre prietenia dintre un baiat si o fata in privinta casatoriei. Sau despre prietenia in casnicie. Cuvantul prietenie nu se rezuma doar la relatii strict platonice. Apoi, nu poti sa zici ca ai o relatie, zici ca ai o prietenie cu un baiat sau cu o fata. Recomand conferintele dansului. Majoritatea sunt despre familie, tineri, copii etc.

  Iertare ptr. lungimea cuvantului. Sper ca nu am deviat de la subiect prea mult.

  Reply

 3. Alin Gabriel
  mai 29, 2019 @ 2:11 pm

  Se pot spune multe lucruri despre ortodoxie, credinta, in general site-urile ortodoxe sunt campioane in articole filozofice sau in articole care nici macar nu au legatura cu ceea ce scrie in Blibie, dar totusi sunt despre ortodoxie si cica sunt de bine. Putine site-uri ortodoxe chiar au ceva de oferit in mod realist si interesant. Ce ne facem cand ceea ce scrie in articol nu se pupa cu realitatea, cu toate ca contextul este comun ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *