Skip to content

1 Comment

 1. Aniri
  iunie 5, 2009 @ 10:21 pm

  Ma gandeam ca textele astea, din care inveti multe, si-ar gasi locul mai ales pe site uri cu public care au mare nevoie! Adica aici majoritatea care intra, e de acord, si in mare masura respecta 🙂 E nevoie ca mai ales ceilalati sa afle.
  Dar pe urma mi-am dat seama ca nu e si cazul articolului astuia. Sa fii bun crestin, nu prea exclude (in realitatea statistica), sa dai spaga.
  Sa iei, da, pare mai urat. Dar multi dau si nu realizeaza cat de grav e.
  Io nici nu priveam problema asta din perspectiva crestinului.. (ciudat si poate trist.Dar poate omu de rand are nevoie de argumente clare. Adica.. suntem atat de subiectivi. De ex. daca o persoana mai putin credincioasa, da aceleasi sfaturi ca biserica, dar pe care le da pentru ca a ajuns singur sa le inteleaga, adica.. daca vorbeste din propria experienta etc, e de obicei mult mai credibila decat o profesoara de religie. Si nu ma refer la modul inc are au ajuns sa gandeasca asa, ci la „statut”. Adica eu cred ca uneori convingi mai bine, daca incerci sa ramai in raza lui, daca iti dai seama ca afland despre tine, n-ar mai intelege la fel.. Fara sa ascunzi sau sa te feresti de chestii.) Lunga paranteza:D io priveam problema pur si simplu, din ideea de „bine” si „rau”, pe care ar trebui sa o aiba orice om, macar pentru o societate buna, corecta.
  Daca vrei, poti sa te opui. „nu” ar spune cei care se plang (pe buna dreptate), ca daca n-ar fi dat, n-ar fi fost tratati. De ex o fosta colega, muscata de caine de buza.. Pe care n-o primeau l alexandru grigorescu. In fine, daca nu e pusa in primejdie viata, consider ca in toate celelalte situatii, te poti opune. Cu orice risc. Cu orice dezavantaj care vine.. Si nu sunt doar vorbe, de data asta chiar se poate. Trebuie sa ai f clare principiile, sa ai curaj si coloana vertebrala. Si daca tot ar trebui sa privesc lucrurile mai mult din perspectiva duhovniceasca, as zice ca tre sa ai si credinta in Dumnezeu. 🙂 Si ca nu se rezolva totu cu bani..

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *