Skip to content

3 Comentarii

 1. Laura Stifter
  aprilie 8, 2015 @ 4:52 pm

  Vă mulţumesc tare mult, dragi prieteni Claudiu şi Dan, pentru publicarea acestor 7 „Cuvinte către tineri”, sunt minunate!
  Doamne ajută

  Reply

 2. Dan Tudorache
  aprilie 9, 2015 @ 8:05 am

  Doamne ajută Laura și sărut-mâna pentru căldura sufletească cu care ne-ai întâmpinat și ne întâmpini de fiecare dată!

  Meritele publicării celor 7 cuvinte se datorează în primul rând, și mai ales, coechipierului nostru Alexandru Grigore pentru că el a avut inițiativa/ideea publicării lor și el s-a ostenit să împrumute cartea de la bibliotecă și să o fotografieze pagină cu pagină. Noi doar am apăsat pe câteva butoane.

  Între timp am reușit să așez în pagină și acest ultim cuvânt pentru că rămăsese în sarcina mea dar ca de obicei, fac lucrurile cu întârziere.

  Cele 7 cuvinte sunt extraordinare. Părintele Calciu a dat dovadă de un curaj apostolic, de un curaj nebun pentru acea epocă de teroare ateistă, pe care l-a plătit cu suferințe de mucenic. Pentru că după terminarea celor 7 cuvinte, a urmat judecarea sa, și asemenea lui Hristos a fost acuzat și condamnat mai rău decât un tâlhar. După zeci de zile de terorizare sistematică a sa și a familiei, a urmat caterisirea, apoi condamnarea politică de 10 ani, din care a executat ”doar” 5 ani de detenție, pe lângă cei 16 ani de calvar din prima tinerețe.
  Vrednic este să fie cinstit de noi ca mare păstor de suflete, mai ales că anul 2015 a fost decretat de sinodul bisericii noastre ca [i]”An comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur [b]şi al marilor păstori de suflete din eparhii[/b]”.[/i]

  În mod sigur vom mai redistribui cuvintele părintelui pe rețelele de socializare până la comemorarea sa din noiembrie. Sunt cuvinte percutante, de mare forță, pentru că sunt pecetluite cu trăire și suferință pe cruce.

  Reply

 3. Laura Stifter
  aprilie 12, 2015 @ 11:05 pm

  Hristos a înviat, Dan!
  Îţi mulţumesc mult de tot pentru răspuns!
  Îl felicit pe Alex pentru iniţiativă, ce frumos s-a gândit!…
  Voi copia toate aceste 7 Cuvinte în fişiere Word şi le voi aduna într-un folder în computerul meu. Sunt unele dintre cele mai frumoase şi profunde şi vii texte pe care mi-a fost dat să le citesc vreodată. Le-am distribuit şi pe Facebook.
  Doamne ajută

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *