Skip to content

5 Comentarii

  1. Cristina
    octombrie 6, 2011 @ 6:27 am

    Sunt si nu prea sunt de acord cu cele scrise. Poate ca daca statul nostru ar fi o monarhie in care conducator sa fie unsul lui Dumnezeu, nu ar trebui sa ne mai preocupe politica si ar trebui sa o lasam pe seama celor care conduc. Numai ca forma de guvernamant pe care o avem acum este democratia reprezentativa, deci vrand nevrand noi conducem , prin reprezentantii nostri. Daca nu ne preocupam de cine iese la alegeri , de cine candideaza, atunci nici nu le putem reprosa conducatorilor ca introduc educatia sexuala de la cls 1, ca scot icoanele din scoli, ca legalizeaza homosexualitatea si altele. Crestinii ortodocsi trebuie sa iasa din carapace si sa isi apere copiii (pentru care sunt raspunzatori in fata lui Dumnezeu) de invazia pornografiei, a lipsei de repere, a relativizarii oricaror valori crestine si nationale. Statul trebuie sa ne preocupe si daca v-ati saturat de partidele politice si de dreapta si de stanga, va propun sa cititi mesajul unor economisti care promoveaza o alta cale, intre socialism si capitalism, calea distributismului. Acesta nu e altceva decat intoarcerea la traditii si la felul de organizare sociala care a existat in tara noastra timp de sute de ani, inainte de ”modernizare”. Cititi va rog mesajul distributistilor catre protestatarii de pe Wall Street ca sa vedeti ce propun. Mai multe despre modelul distributist gasiti pe blogurile atreiafortaromaniaprofunda si viitorulesteverde: http://atreiafortaromaniaprofunda.blogspot.com/
    http://viitorulesteverde.wordpress.com/filme/

    Reply

  2. Lilii
    octombrie 7, 2011 @ 9:56 am

    Articolul este foarte bun mai ales pentru cei care sunt de parere ca indiferent cine este la putere…a ajuns pentru ca „asa a dorit Dumnezeu”.Cred ca ideea cu „asa a vrut Dumnezeu” este cea mai comoda pentru cei care vor sa se sustraga,care vor sa-si acopere greselile.Cum spunea si CriCri,daca nu ne pasa de cei care ne reprezinta si zicem „merge si asa” atunci nu are cum sa ne fie bine.Insa din pacate,pe oamenii din ziua de astazi ii caracterizeaza nepasarea,indiferenta.Eu cred ca de fapt democratia este o iluzie extrem de periculoasa,in care a cazut toata lumea si acum incep sa se trezeasca la realitate cativa,va dura ceva timp pana vor incepe sa se si ridice din aceasta iluzie.Daca am privi un pic in istoria(nu foarte indepartata) am vedea ca indiferent despre ce stat vorbim,indiferent despre ce partid…fiecare si-a urmarit propriul interes.Cati politicieni(nu cei din prezent,ci din trecut) au urmarit binele poporului?Foarte putini,extrem de putini…mai ales de cand cu democratia.

    Reply

  3. Administrator
    octombrie 7, 2011 @ 10:17 am

    Ideea Pr Stephen este urmatoare: E important sa vedem cum ne conducem tara, dar sa nu ma gandesc ca eu, Claudiu Balan, daca as fi pe un post de conducere, voi schimba lumea, ci sa ma focalizez in primul rand pe a fi bun crestin. Iar din atitudinea mea de crestin va sti Dumnezeu sa scoata multe foloase.

    Dumnezeu conduce lumea, nu in sensul ca pe noi sa nu ne intereseze ce se intampla, sau noi sa facem orice ca si cum faptele noastre nu ar conta, ci in sensul ca Dumnezeu participa in mod activ la cursul istoriei ca si noi. Este si el un jucator in tereneul vieti, iar faptele Lui sunt de mii de ori mai influente decat faptele noastre.

    Reply

  4. Bogdan Munteanu
    ianuarie 5, 2012 @ 3:51 pm

    Acest articol al Pr Freeman ar trebui să le dea de gândit celor care mai mult se îngrijesc de cum să corecteze treburile statului ori să lupte contra SISTEMULUI (cum scriu ei, cu majuscule :-), în loc să se îngrijească de a lupta relelor din ei înşişi…

    Reply

  5. Administrator
    ianuarie 6, 2012 @ 2:26 pm

    La multi ani Bogdan!
    Din punct de vedere crestin razboiul duhovnicesc se duce impotriva pacatului nu impotriva ”sistemului”.
    Asa ca lupta ”anti-sistem” propavaduita pe la noi sub ambalajul ortodoxiei este o utopie iar in cel mai bun caz, o mare pierdere de timp.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *