Skip to content

6 Comentarii

 1. Boitos
  iulie 31, 2012 @ 6:21 am

  Citind acest articol mi-a venit in minte urmatoarele:
  ,, sa-i dam Cerzarului ce-i al Cezarului si lui Dumezeu ce-i a lui Dumezeu”
  ( daca am gresit citatul imi cer scuze, am citat din memorie).
  Daca conducatorii nostri cred ca asa e mai bine pt noi atunci le respectm decizile.
  Suntem datori sa ne rugam pt ei, ca Dumnezeu sa le de-a gand bun.
  Ce treaba am eu ca sunt parte din UE, daca ma rog si merg la Biserica?
  Ce treaba are UE cu ce e in sufletul meu, si cu ceea ce fac eu.Ma opreste sa nu ajut, sa nu fac bine.Pana acuma nu mi sa intamplat.
  Da si inca ceva, noi facem spitale , case de batrani pe banii UE.Adica cu alte cuvinte: UE ne da bani ca sa ne ingrijeasca batranii.F frumos.
  Si eu chiar cred ca se mandresc britanicii cu tara lor, si nemtii la fel.De ce sa fie suparati ca sunt fruntea: cine poate fi suparat ca e fruntea cand muncesc de ani de zile asa, in acest ritm.
  Ai spus undeva ca noi romanii tanjim la nivelul de standard european.
  Asa e, momentam tanjim la bine si la confort, fara sa facem aproape nimc in acest sens.
  Ca noi am adus din occident tot ce e rau, asta este , noi suntem de vina nu altii.
  Ca nu ne pune nimeni sa facem avort, sa stam in casatorie de proba, si altele.
  Trebuie adusa in primul rand munca si respectul fata de altii.

  Reply

 2. Bogdan Munteanu
  iulie 31, 2012 @ 10:43 am

  Nu doar statutul de ‘cetăţean european’ nu ne poate da puterea de a face binele, dar, în general, niciun statut lumesc după care într-atâta tânjim…

  Nu îţi trebuie cine-ştie-ce statut (bani, faimă, influenţă, relaţii) ca să faci binele, ci este o amăgire în care trăim mulţi dintre noi. „Dacă aş avea, aş (putea) face…”

  *

  Pe de altă parte, în raportarea la UE, din care face parte România şi fiecare dintre cetăţenii ei, ar trebui să fim „înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii”, adică să învăţăm a profita de oportunităţi (care sunt din ce în ce mai puţine, în afara libertăţii de mişcare) şi să ne ferim de ispite.

  Deocamdată, mai mari sunt ispitele disimulate, capcanele, amăgirile decât sunt constrângerile directe, deşi or deveni şi acestea din urmă evidente, poate mai curând decât credem.

  Important este să nu ne fie apartenenţa la UE (un ‘club’ fără de Dumnezeu, care şi-a creat şi îşi popularizează proprii idoli) o scuză pentru neajunsurile personale.

  Să nu uităm că nici Sfinţii Apostoli nu trăiau într-o lume mai justă decât UE de astăzi, ci în Imperiul Roman, de a cărui infrastructură se foloseau pentru propovăduirea Evangheliei, dar fără să-şi lipească inimile de ceea ce era preţuit de majoritatea oamenilor – aceleaşi amăgiri precum acum: bogăţie, plăceri, voia proprie…

  Reply

 3. Claudiu Balan
  iulie 31, 2012 @ 11:01 am

  Foarte adevărat ceea ce spui, Bogdan.

  Îmi place cum zici: „să nu ne fie apartenenţa la UE un ‘club’ fără de Dumnezeu, care şi-a creat şi îşi popularizează proprii idoli.”

  Reply

 4. cristian
  august 1, 2012 @ 9:37 am

  Sfantul Nicolae Velimirovici despre cultura europeana ca o cultura a apostaziei:

  „Europa de azi nu este nici catolică şi nici luterană. Ea se află deasupra şi în afara amândurora. Ea este cu totul pământească, fără a avea măcar dorinţa de a urca la cer, fie cu paşaportul infailibilităţii papei, fie pe scara înţelepciunii protestante. Ea neagă cu totul călătoria din această lume. Ea vrea să rămână aici. Ea vrea ca mormântul să-i fie leagăn. Ea nu are cunoştinţe despre cealaltă lume. Ea nu simte mireasma cerească. Ea nu-i vede pe îngeri sau pe sfinţi în visurile sale. Nu vrea să audă de Prea Sfânta Născătoare de Dumnezeu. Destrăbălarea o face să urască fecioria. Întreaga Europă este acum cufundată în întuneric. Toate lumânările sunt stinse. Oh, ce întuneric cumplit! „

  „Europenii, însă, nu se fălesc cu Hristos şi cu Sfintele Scripturi, ci cu maşinile lor periculoase şi cu produsele ieftine ale mâinilor lor, cu alte cuvinte, ei se fălesc cu cultura şi civilizaţia lor.
  În afara lui Hristos, Europa nu are cu ce se făli. Fără de Hristos, Europa este cea mai săracă dintre cerşetori şi cel mai neruşinat exploatator al acestei lumi.”

  Reply

 5. Administrator
  august 1, 2012 @ 10:53 am

  Cristian, așa cum ți-am spus și pe mail, te rog să încetezi a mai publicita linkuri de pe blogul personal.

  Te invit să participi la discuții în mod neinteresat, fără să tragi foloase proprii, altfel vom fi nevoiți să-ți blocăm contul.

  Reply

 6. cristian
  august 1, 2012 @ 8:08 pm

  -pai de pe urma blogului meu eu nu castig nimic,nici un profit,nici un leu.Castiga doar cei care-l viziteaza pt ca pot citi articole crestine si pot descarca gratuit 1300 de carti in limba romana.

  -dar daca nu accepti nu mai public linkuri.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *