Skip to content

11 Comentarii

 1. Oana
  iunie 27, 2009 @ 11:22 am

  Asa este…daca judecam oamenii, nu mai avem timp sa-i iubim…multumesc ca ai scris!

  Reply

 2. Lifer
  iunie 27, 2009 @ 1:25 pm

  Am avut si eu o problema judecandu-i pe altii, dar m-am rugat lui Dumnezeu sa ma scape de asta. Incet, incet vedeam cum ma schimba, cum ma face sa vad ce e bun in oameni, chiar daca inainte vedeam numai raul din ei. Nu imi vine sa cred cum te poate schimba Dumnezeu, trebuie doar sa Îi ceri.

  Reply

 3. Carmen
  iunie 28, 2009 @ 4:32 pm

  Un drag parinte a spus ca atunci cand vine gandul de a judeca o anumita persoana sa spui „DOAMNE AJUTA-L”si astfel intorci gandul vrasmas de a judeca…..si sa te rogi pentru cel pe care vroiai sa-l judeci..Doamne ajuta!

  Reply

 4. Andreea C
  iunie 30, 2009 @ 7:08 pm

  l’am intrebat odata pe Pr.Iustin ce sa fac sa reusesc toate lucrurile bune pe care mi le propun in viata, la care mi’a raspuns: „Sa nu judeci niciodata!”

  Reply

 5. adriana
  iulie 1, 2009 @ 6:53 pm

  cel mai linistitor lucru…sa ai inima linistita, netulburata…dupa o petioada de framantari am gasit intr-o zi, de fapt intr-o dimineata m-am trezit cu aceasta liniste in inima…e ca si cum dupa ce te doare ceva, dintr-o data nu te mai doare si de abea atunci iti dai seama ce bine e sa nu te doara nimic…asa e si cu linistea asta a inimii…mi-am dat seama in acea dimineata ca doar egoismul ne duce la nesliniste…

  Reply

 6. Eu sunt
  octombrie 17, 2009 @ 10:36 am

  Oricine crede ca Dumnezeu exista si ca nimic n-a fost creat fara EL sa spuna lumii intregi cat de mult il iubeste pe El si cat de placut poate fi acest lucru?

  Reply

 7. NihilSineDeo
  octombrie 21, 2009 @ 4:01 am

  Permite-mi sa am o alta parere, Claudiu. Cel mai linistitor lucru/ fapt in lume este sa fii aproape de Dumnezeu cu inima, mintea si cugetul, cu rugaciunea si fapta. De aici porneste totul, toata puterea, toata iubirea.
  Ceea ce ti s-a intamplat tie (atentionarea celor dragi, incercarea de a-i invata calea spre Dumnezeu etc) mi s-a intamplat si mie si, la fel ca tine, ma enervam pe ei si inima mea se invartosa si mai rau, judecandu-i mai aspru…Pana cand mi-am adus aminte intr-o dimineata, intre vis si trezire ( ma chinuiam sa dorm, dar zgomotele din casa ma tineau intr-o stare de granita, motiv pt care eu, in visul-pe-jumatate ii judecam pe cei din casa fiindca nu tineau cont ca cineva, adica eu, doarme la 10 dimineata ) cuvintele din Scriptura: „De ce vezi paiul din ochiul fratelui tau, si barna din ochiul tau nu o iei in seama?” (Matei 7, 3) si „Fatarnice, scoate intai barna din ochiul tau si atunci vei vedea sa scoti paiul din ochiul fratelui tau” (Matei 7, 5). Primul lucru care mi-a venit in minte , trezindu-ma, a fost ca eu ascult muzica, ce-i drept incet, si stau cu lumina aprinsa pana dimineata uneori, citind. Si poate nici ei nu pot dormi linistiti cand lumina din camera mea le bate in ochi. Si, spunand aceastea unui prieten, acesta mi-a spus: nu le mai da invataturi cu mandrie, ci incearca sa le dai exemplu prin faptele tale. Dar imi dau seama ca e mult mai greu sa fiu eu asa cum le zic lor sa fie, caci tare usor era sa ii invat, caci stiu invataturile foarte bine. Dar si diavolii stiu Scriptura…

  Reply

 8. Bogdana
  martie 22, 2010 @ 9:21 pm

  Cat timp veneam de la biserica dupa ce m-am spovedit am simtit o asa mare liniste! Stiu ca mergeam pe strada si nu judecam pe nimeni si mi-am dat seama ca e har de la Dumnezeu. Pana am ajuns la scoala si au inceput iar..

  Reply

 9. Narawen
  aprilie 27, 2010 @ 4:12 pm

  Cel mai linistitor lucru e sa iti vezi chipul reflectat in ochii celor la care tii. Imaginea rafranta iar, si iar intr-o proiectie la nesfarsit.Nu e o marturie de narcisism.Doar ca , in ochi care nu judeca iti gasesti linistea si te simti aparat. Priveste adanc in ochii cuiva la care tii, in ei vei vedea persoana care ai vrea tu sa fii, persoana care nu e supusa greselilor, erorilor, slabiciunilor…pentru ca in ochi care nu judeca toate acestea dispar….

  Reply

 10. Emanuela
  ianuarie 11, 2011 @ 6:43 pm

  Multumesc Claudiu, m-ai linistit cu cuvintele tale:-)

  Reply

 11. Sergiu Nicola
  iunie 12, 2013 @ 1:53 pm

  Cel mai liniştitor lucru din lume este atunci când îţi dai seama de iubirea lui Dumnezeu şi îi simţi acea iubire care nu se poate exprima în cifre, în cuvinte sau în vorbe. Evindent, ca să simţi acea iubire trebuie să uiţi a-i judeca pe ceilalţi din jur, să încerci a trăi în smerenie.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *