Skip to content

9 Comentarii

 1. gabriela
  februarie 4, 2009 @ 11:23 am

  Asa e.Ai mare dreptate. Pacatele noastre personale le simti ca fiind cele mai grave,pentru ca te indeparteaza de Dumnezeu si asta iti sfasaie sufletul. Felicitari pentru articol!

  Reply

 2. Robert
  august 17, 2009 @ 2:25 pm

  Genial de adevarat ! Asa e, cel mai grav pacat poate fi cel mai mic dar daca il faci zilnic , e adevarat . Un mare intelept spunea ca te poti mantui de orice pacat daca el nu se repeta la infinit . Dar cum am putea noi sa intoarcem zilnic celalalt obraz, cum am putea zilnic sa nu ne judecam aproapele si cum am putea zilnic sa nu ravnim la pacat ?

  Reply

 3. NihilSineDeo
  octombrie 21, 2009 @ 4:54 am

  Foarte bine spus. Patimile sau viciile ( apropo de dictionarul vicleano-roman, foarte mult mi-a placut, intru totul am fost de acord, mai putin la termenul „viciu” care nu inlocuieste cuvantul pacat, ci cuvantul patima sau pacat repetat, pacat care ne subjuga) sunt cele care ne ingreuneaza cel mai rau sufletul. Una e sa fumezi o data, din curiozitate sau teribilism, dupa care sa regreti si sa nu mai repeti, si alta e sa ii pui zilnic tigara in gura lui Hristos..

  Reply

 4. Ana
  octombrie 21, 2009 @ 7:45 am

  Asa e cu pacatele.

  Dupa ce scapam de cate un pacat mare, descoperim altul care devine mare si tot asa. Si cand ma gandesc ca am avut o perioada cand ma vedeam fara pacat:sad:. Cu ajutorul Domnului reusisem sa ma las de cateva pacate si dupa asta simteam ca-s fara pacat.

  Mai tarziu mi-am dat seama ca numai lucrand asupra pacatelor noastre clipa de clipa, putem sa ne cunostem in pacatosenia noastra.

  Suntem ca o debara plina de tot felul de vechituri, in care daca este putina curatenie la suprafata, nu ne pasa ce lucruri strangem acolo fara folos!

  Doamne iarta-ma

  Reply

 5. nyky
  ianuarie 19, 2010 @ 1:10 am

  cel mai mare pacat este pacatul de care nu vrei sa te lasi sa te pocaiesti. sau mai bine spus impietrirea inimii. sa ne ajute domnul Isus sa nu fim asa sa ne daruiasaca el o inima dupa voia sa

  Reply

 6. baixinho
  februarie 7, 2010 @ 12:33 am

  Cel mai mare păcat este mândria.

  Reply

 7. Ioana
  iulie 1, 2010 @ 8:46 am

  Eu deobicei sunt o fire mai intelegatoare dar singurele pacate pe care nu le suport la ceilalti sunt desfranarea si nepasarea fata de cei din jur.

  Reply

 8. omp
  iulie 1, 2010 @ 9:16 am

  @Ioana
  de obicei – cand nu suportam „la altii” unele pacate, [b]ajungem sa cadem chiar noi in ele[/b], tocmai pentru a-i intelege mai bine pe cei pe care-i judecam…

  Reply

 9. Alexa
  iulie 1, 2010 @ 11:26 am

  Sunt de acord ca nu exista pacate mai mult sau mai putin grave dar sunt pacate evidente (ucidere, desfranare) si pacate foarte subtile (mandria, nepasarea, plictiseala, lenea).Noi trebuie sa incepem sa ne impotrivim mai intai celor care se observa foarte usor si apoi sa trecem la celelalte. Iar descoperirea pacatelor vine numai dupa ce ne rugam lui Dumnezeu sa ne arunce o raza de lumina, pentru a vedea groapa plina de mizerii in care ne aflam. Cand e lumina, observam murdaria(pacatul),incepem sa-l spalam cu diferite solutii si vedem cand se curata complet. Cand e intuneric, nu vedem si nu putem sa curatam nimic, traim cu iluzia ca nu avem pacate.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *